A Cognex tovább bővítette a 3D szenzor portfólióját

2014. november 12., szerda, 17:33

Címkék: 3D cognex szenzor szenzortechnika

Három új modell, egyszerűen használható szoftver és továbbfejlesztett számítógépes látást támogató eszközök a 3D elmozdulás érzékelő DS1000 típusú lézeres szenzorok termékcsaládjában

A számítógépes felismerés és látás területén vezető szerepet játszó Cognex bejelentette a 3D elmozdulás érzékelő lézeres szenzorok portfóliójának a kibővítését, bemutatta a számítógépes látás új ipari vezérlőegységét és a 3D számítógépes látást támogató nagyteljesítményű új eszközöket. A DS1050, DS1101 és a DS1300 típusú szenzorokat a nagy felbontást és széles mérési tartományokat igénylő alkalmazásokban lehet kiválóan felhasználni.

 

A DS1000 termékcsalád tagjait most a számítógépes látást támogató új vezérlőegységgel (Cognex VC5) együtt szállítjuk, így komplett megoldást kínálunk a legigényesebb 3D alkalmazásokhoz is. A VC5 vezérlőegységhez egyszerre négy 3D szenzort lehet csatlakoztatni, továbbá a vezérlőegység gondoskodik a folyamat alapkommunikációinak a lebonyolításáról is. A vezérlőegység tartalmazza az új Cognex Designer™ szoftvert, amely a konfiguráció egyszerűsítését, valamint a 3D alkalmazások fejlesztését, illetve a profi módon megjelenő grafikus felhasználói felületek létrehozását szolgálja.

A DS1000 termékcsalád mostantól bő választékot kínál a fejlett számítógépes látás eszközeiből is. A más sokszor bizonyított 2D-s számítógépes látás eszközein túl (PatMax®, IDMax® a OCRMax™) most a DS1000 termékcsalád olyan 3D-s paraméterek mérését kínálja, mint a 3D magasság, felületkeresés („plane fitting“), síkok közti szög, térfogat és keresztmetszet. Ezen eszközök kombinációinak köszönhetően mostantól a DS1000 termékcsalád tagjai szinte bármilyen 3D-s felügyelet végrehajtására képesek. Mérésre mikrométeres szinten képesek, illetve kontraszt-független karakterfelismerésre (OCR) és meglét/hiány felderítésére is felhasználhatók.

- A 3D szenzor portfóliónk kibővítésével a vevőinknek maximális kihasználási lehetőségeket kínálunk a 3D-s és 2D-s számítógépes felismerések és látás területén a Cognex csúcstermékeivel, így tovább növelhetik a felbontás mértékét és a látómező méretét - hangsúlyozta ki Joerg Kuechen, a cég elnökhelyettese és számítógépes látás kereskedelmi igazgatója. - A Cognex Designer szoftver a számítógépes látás nehéz feladataiból egyszerűen megoldható és könnyen kezelhető megoldásokat varázsol. A szoftvernek köszönhetően a 3D-a alkalmazások bevezetése és komplex megoldása mostantól sokkal gyorsabban megvalósítható, mint korábban, és ez a munka már nem igényel komoly programozási ismereteket sem.

A 3D-s DS1000 elmozdulás érzékelő szenzorok a 3D-s információkat lézeres trianguláció (háromszögelés) segítségével szerzik be a felügyelt tárgyakról (alkatrészekről). Ezek a szenzorok a tárgyak pontos felügyeletéhez és méréséhez nem igényelnek meghatározott fényviszonyokat és kontrasztot. A DS1000 termékcsalád tagjait a gyártás során pontosan kalibráljuk a gyors és konzisztens telepítésekhez, a szenzorokat a valós idejű mérésekhez és mértékegységekhez utólag nem kell kalibrálni, valamint a képpontokat nem kell konvertálni.

Tovább információ:

 

Berzsenyi Zsolt Senior Sales Engineer Hungary

info.hu@cognex.com

www.cognex.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek