Állapotfelügyelet alkalmazások szélesebb körében

2019. január 30., szerda, 06:00

Címkék: állapotfelügyelet Ethernet feldolgozóipar felügyeleti szoftver karbantartás SKF szélenergia szerszámgépipar

Mivel az állapotalapú karbantartást gyakran csak a legkritikusabb berendezéseknél alkalmazzák, az SKF kifejlesztett egy olyan megoldást, amely azoknál az alkalmazásoknál is lehetővé teszi az állapotfelügyeletet, amelyeknél korábban ez nem volt elérhető.

Az SKF tovább bővítette az állapotfelügyeleti kínálatát egy kompakt, versenyképes árú rendszerrel, amely elég rugalmas ahhoz, hogy az alkalmazások és iparágak széles körében használható legyen. Az SKF Multilog IMx-16Plus segítségével több forgóberendezéssel rendelkező felhasználó számára nyílik majd lehetőség arra, hogy csökkentse a nem tervezett gépleállásokat, növelje az eszközök rendelkezésre állását és optimalizálja a berendezések működését.


Korábban az állapotfelügyelet csak a legkritikusabb eszközökre korlátozódott. Azonban a jól bevált SKF Multilog IMx-8 rendszeren alapuló SKF Multilog IMx-16Plus lehetővé teszi az állapotalapú karbantartás beépítését azokba az alkalmazásokba, amelyeknél korábban a magas költségek miatt ez szóba sem kerülhetett. Az SKF Multilog IMx-16Plus kiválóan alkalmazható bármely berendezés állapotfelügyeletének ellátására, legyen szó akár egyetlen berendezésről, akár a teljes üzem felügyeletéről egy központi helyről, és zökkenőmentesen integrálható más eszközökkel (pl. IMx-8), ezáltal lehetővé teszi a szélesebb körben történő telepítést. 

A rendszer a rezgés- vagy a hőmérsékletérzékelőktől kapott állapotfelügyeleti jelek alapján észleli a meghibásodásra utaló jeleket, és korai hibajelzést biztosít a különböző iparágakban, például a szélenergia-iparban, a tengerhajózásban, a feldolgozóiparban és a szerszámgép-iparban. Az állapotfelügyelet bármely típusú forgóberendezésnél alkalmazható, a szivattyúktól és a motoroktól kezdve a ventilátorokig és a kompresszorokig.


Freddy Hernández, az SKF felügyeleti rendszerekért felelős termékcsalád-menedzsere így nyilatkozott: „A hatékony termelés szempontjából döntő fontosságú az eszközök nagyobb mértékű rendelkezésre állása. Az SKF Multilog IMx-16Plus segítséget nyújt a végfelhasználók számára ennek a célkitűzésnek a megvalósításában, mivel már a korai szakaszban figyelmeztet a potenciális problémákra. A rendszer elég rugalmas ahhoz, hogy több technológiához és üzemi körülményhez is alkalmazkodjon, így számos különböző iparágban használható. A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően a végfelhasználók időről időre új, továbbfejlesztett funkciókkal korszerűsíthetik a rendszerüket.” 

Az SKF Multilog IMx-16Plus integrált csatlakozást kínál mobil adatokon (GPRS és LTE) vagy Etherneten (RJ45 vagy Wi-Fi) keresztül. A jellemzően a rezgésérzékelőkhöz kiépített 16 analóg bemenet mellett akár nyolc közvetlenül csatlakoztatott hőmérséklet-érzékelő befogadására is alkalmas, és négy digitális csatornával is rendelkezik a fordulatszám-érzékelő bemeneteihez. 

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek