Bemutatkozott a Heidenhain TNC7 vezérlő

A CNC-vezérlés új szintjét ismerhették meg a milánói EMO szakkiállítás látogatói

2022. március 02., szerda, 06:00

Címkék: forgácsolás Heidenhain Heidenhain TNC7 TNC vezérlés vezérléstechnika vezérlő

A milánói EMO 2021 fémipari szakkiállításon új fejezetet nyitott a Heidenhain a műhelyközpontú gyártásban. Az új, szabványos TNC7 CNC-vezérlő a kezdeti tervektől az elkészült alkatrészig, az egydarabos megmunkálástól a sorozatgyártásig és az egyszerű hornyoktól a bonyolult kontúrokig támogatja a felhasználót. Forradalmi vezérlőplatformja lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy a felhasználói felületet saját gépeikhez igazítsák, a még nagyobb funkcionalitás érdekében pedig dinamikus fejlesztési lehetőséget is tartalmaz.

Heidenhain TNC7: a CNC-vezérlés jövője

A Heidenhain TNC7 kiemelkedő felhasználói élménye új lehetőségeket kínál a gépkezelők számára. Az egyszerű és intuitív kezelés mellett a felhasználókat a munkadarab és a munkatér virtuális szimulációja is támogatja. A TNC7 emellett úttörő megmunkálási stratégiákat és hatékony funkciókat is tartalmaz a folyamatok megbízhatósága és optimalizálása érdekében. A CNC-vezérlés ezen új szintje gondosan kidolgozott, feladatközpontú megoldásokkal javítja a mindennapi munkavégzést, az ismert Klartext funkcionalitást olyan újonnan kifejlesztett funkciókkal ötvözve, mint például a grafikus programozás. Dióhéjban: a TNC7-et a gépen végzett mindennapi munka leegyszerűsítésére fejlesztették ki.

A teljes átalakításon átesett TNC7 vezérlő erősebb hardvert és 24 hüvelykes, tükröződésmentes HD képernyőt kapott

Tökéletes kialakítás

A TNC7 képezi a Heidenhain jövőbeli vezérlésgenerációinak alapját. Az összetéveszthetetlenül új megjelenésen túl a vezérlés kiváló minőségű hardverelemekkel és fejlett, egyénileg adaptálható felhasználói felülettel rendelkezik. Az alapoktól kezdve gondolták újra a teljes működési koncepciót. A TNC7 minden feladathoz – beleértve a programozást, a beállítást és az alkatrészmérést – optimális felhasználói támogatást és maximális rugalmasságot biztosít gazdag funkciócsomaggal.

A felhasználói útmutatót is újragondolták: a TNC7 teljes egészében érintőképernyőn keresztül kezelhető. A szabványos adat- és kimeneti formátum a Klartext maradt

Egyedileg adaptálható felhasználói felület

A TNC7 interfészét úgy tervezték meg, hogy maximális sebességgel és komfortérzettel segítse a felhasználókat a lehető legjobb eredmény elérésében. A különböző megmunkálási feladatok egyénre szabott munkakörnyezetet igényelnek, ezért a felhasználók a személyes kedvencek, a saját főmenüjük segítségével a gyorsabb kezdéshez és még sok egyébhez igazíthatják a képernyő tartalmát. Ennek eredményeként minden információ és funkció pontosan ott van, ahol annak lennie kell. Az adatbeviteli űrlapokon és a párbeszédpanelen alapuló kezelőfelület optimális komfortot és navigációt biztosít a sima működésű és precíz érintőképernyővel. A gyors működési sebességnek köszönhetően a vezérlés azonnal reagál az adatbevitelre. A TNC7 új billentyűzetének továbbfejlesztett mechanikai kialakítása és optimalizált billentyű-ellenállása javítja a felhasználói ergonómiát és az adatbevitel megbízhatóságát.

A TNC7 gondosan kidolgozott megoldásokkal támogatja a felhasználót, beleértve a ciklusok átfogó csomagját, az intelligens tapintófunkciókat és a befogóeszközök pozíciójának meghatározásához szükséges grafikus útmutatást

Intelligens programozás

A TNC7 az ismert Klartext programozást intelligens funkciókkal és újonnan kifejlesztett grafikus programozással bővítette. A felhasználók közvetlenül az érintőképernyőn rajzolhatnak kontúrokat, és konvertálhatják azokat párbeszédvezérelt TNC Klartext programozási kóddá. A ciklusok és a régebbi kontúrprogramok továbbra is használhatók, beleértve a már meglévő NC programokat is. A TNC7 gondosan kidolgozott megoldásokkal támogatja a teljes gyártási folyamatot a kezdeti tervektől az elkészült alkatrészig.

A TNC7 új billentyűzetének továbbfejlesztett mechanikai kialakítása és optimalizált billentyű-ellenállása javítja a felhasználói ergonómiát

Ezek átfogó funkciócsomagot, intelligens tapintóciklusokat és grafikus útmutatást tartalmaznak a befogórendszerek pozíciójának meghatározásához. Az új, nagy teljesítményű szerkesztőfunkció lehetővé teszi az összetett NC programok gyors és megbízható szerkesztését is. A megmunkált alkatrész és a munkatér tökéletes megjelenítése megkönnyíti a mindennapi munkát, és a programok bármikor szimulálhatók az üzemmód megváltoztatása nélkül.

A TNC7 felhasználói testre szabhatják a munkaterületeket és eltárolhatják kedvenceiket, minden információt és funkciót pontosan oda rendezve, ahol arra az adott feladathoz szükségük van

Dynamic Collision Monitoring (DCM): a következő generáció

A gépelemek, szerszámok és befogórendszerek felügyelete átfogó gépvédelmet eredményez. A TNC7 már a Dynamic Collision Monitoring (DCM) következő generációját tartalmazza. A gépelemek és szerszámok ütközésének megakadályozása mellett a DCM immár a befogóeszközöket is figyelembe veszi: a felhasználó importálhatja a befogók 3D fájljait, és új grafikus támogatással meghatározhatja azok pozícióit. Az ütközésvédelem kézi és automatikus üzemmódban is biztosított. Az ütközések a vezérlő programteszt funkciójával már a tényleges megmunkálás előtt észlelhetők. Ezzel a TNC7 egy nagy felbontású 3D grafikában valósághűen szimulálja a munkadarab, a szerszám és a befogóeszköz viselkedését.

A TNC7 a kezdeti tervektől az elkészült alkatrészig támogatja a felhasználót

TNC Alkatrész-felügyelet: védi a szerszámgépet

A TNC Component Monitoring egy olyan eszköztár, amely lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy kiterjedt felügyeleti funkciókat valósítsanak meg. A megmunkálás során ez a funkció megvédi az orsó csapágyát a túlterheléstől, érzékeli a hajtólánc fokozott alkatrészkopását stb. Ezenkívül értékes adatokat szolgáltat a gépek tényleges terheléséről, lehetővé téve a felhasználók számára a folyamatképesség értékelését és a beavatkozások tervezését a prediktív karbantartás részeként. A TNC Component Monitoring funkciója rögzítheti és megjelenítheti a keringtető golyósorsó kopását, de akár az orsó túlterhelésére is figyelmeztetheti a gépkezelőket.

A TNC teljes mértékben integrált alkatrész- és folyamatfelügyeleti funkciói nem igényelnek további érzékelőket, megbízhatóan észlelik a referenciamegmunkálástól való eltéréseket, és stabil folyamatminőséget biztosítanak

TNC Folyamatfelügyelet: a megbízható gyártásért

Az új, beépített TNC Process Monitoring funkció a referenciamegmunkálási futástól való eltérések alapján megbízhatóan észleli a folyamat szabálytalanságait. Ezt a megfigyelési funkciót a felhasználó Klartext szintaxissal és intuitív felhasználói felülettel vezérelheti. A folyamatfelügyelethez nincs szükség további érzékelőkre, és stabil folyamatminőséget biztosít. Nagy felbontású érzékelőkkel, például az ERM 6000 Dplus-szal kombinálva a Process Monitoring még hatékonyabbá válik, ami különösen a nagy igénybevételt jelentő alkalmazások esetében előnyös. A számos konfigurálható reakcióval – például egy szerszám kikapcsolásával – ez lehetővé teszi a folyamat kimenetelének kényelmes vezérlését és a termelékenység fenntartását.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek