Dinamikus és precíz

Miniatűr állványrendszer a HIWIN-től

2013. szeptember 12., csütörtök, 13:32

Címkék: elektromos emelő henger hajtástechnika HIWIN lineártechnológia profilsín

A HIWIN azonnal csatlakoztatható, komplett pozicionáló rendszerként kínál lineáris motortengelyeket, vezetéssel, meghajtással és útmérő rendszerrel együtt.

 
A termékprogramban ezen kívül olyan szabványosított többtengelyes rendszerek is megtalálhatók, mint például az orvostechnikában, valamint a lézervágásban és a miniatűr marógépeknél használható új mini állványrendszer. Az eltolási hossz az adott alkalmazáshoz alakítható, az útmérő rendszer pedig alkalmazásspecifikusan választható. Mágneses vagy optikai, abszolút vagy növekményes változatok lehetségesek. Az alkalmazott útmérő rendszertől függően 0,1–0,002 mm-es pozicionálási pontosság érhető el. Ezen kívül az X és Y tengelyen alkalmazott közvetlen meghajtásoknak köszönhetően a rendszerben nincs holtjáték, és a pályán dinamikus haladás lehetséges. A Z tengelyen golyós menetes orsós hajtással rendelkező HIWIN lineáris tengelyek alkalmazhatók. A maximum 200 x 200 x 50 mm-es eltolási hosszal rendelkező, kompakt XYZ pozicionáló rendszer például maximum 10 kg hasznos terhelésre van méretezve.
 
A mini állványrendszer orvostechnikai, lézervágási feladatokra,
vagy éppen miniatűr marógépeknél is alkalmazható
 

Vállalati háttér

A tajvani HIWIN Technologies Corporation leányvállalata, a HIWIN GmbH 1993 óta fejleszt, gyárt és forgalmaz lineártechnológiai eszközöket. Termékpalettájában megtalálhatók a profilsínek, golyós orsós hajtások, elektromos emelő hengerek, KK Lineármodulok és elektromos hajtástechnika mellett a komplett pozicionáló rendszerek, köztük lineáris motortengelyek, lineáris modulok, síkmotorok, körasztalok, nyomatékmotorok és elmozdulásmérő rendszerek is. A standard megoldásokon túl ügyfélspecifikus különleges igényeket is kielégítő termékeket is gyárt. Az offenburgi vállalat tanácsadást, termékekkel kapcsolatos oktatást, valamint karbantartási és javítási szervizszolgáltatásokat is nyújt. Ügyfélkörében megtalálhatók egyedi felhasználók és OEM-ügyfelek a legkülönbözőbb iparágakból, így például szerszámgyártók, csomagoló és egyedi gépeket, valamint orvostechnikai cikkeket gyártó cégek.
Hunyadi István
HIWIN GmbH magyarországi értékesítési vezető
Tel.: +36 1 786 6461
Mobil: +36 30 517 3091
Fax: +36 1 789 4786
www.hiwin.hu
A cikk megjelent a Techmonitor magazin 2013. szeptemberi számában
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek