Alacsony viszkozitású gyanták adagolása

Folyamatos, pulzálásmentes adagolás az elektromotorok gyártásában

2020. október 07., szerda, 06:00

Címkék: adagolás adagolástechnika adagolórendszer elektromotor szivattyú ViscoTec

Az elektromotorok gyártásakor – pontosabban a tekercs az állórészbe történő öntésekor – nagyon folyékony, alacsony viszkozitású anyagokat kell feldolgozni. Különösen fontos az anyag folyamatos, pulzálásmentes adagolása.

A forgó hajtáselemek impregnálása során a tekercseket védőréteggel látják el. Ez a folyamat a későbbiek során javítja a motorok teljesítményét, és általában meghosszabbítja azok élettartamát. A kikeményedés után az alkalmazott gyanta kemény elasztikus formázóanyaggá válik. Kiváló mechanikai és elektromos tulajdonságait még magas hőmérsékleten is megőrzi. Szigetel, megakadályozza a rezgéseket, és robusztusabbá teszi a tekercseket.

Gyanta elektromotorra történő felhordása – kivonat az új videóból

Annak érdekében, hogy a gyantatömeg kikeményedjen, azt – valamint az állórészt is – fel kell hevíteni. Ez megköveteli a folyamat tökéletes megbízhatóságát. Az alkatrészeket vagy villamos energiával (villamos hőfejlesztés / indukció), vagy speciális ipari kemencékben (cirkuláló forró levegővel) hevítik, úgynevezett impregnálógépekben. A cél egy tökéletes cseppadagolás, és a gyanták pontos áramlásának megvalósítása a tekercs menetei között.

ViscoTreat-R kezelőrendszer

A ViscoTec adagolórendszerek kiválóan alkalmasak gyantamasszák felhordására. Könnyen integrálhatók a meglévő gyártósorokba, ugyanakkor az újonnan kialakított, ügyfélspecifikus rendszerekben is kiváló teljesítményt nyújtanak.

A ViscoTec adagolószivattyúiban alkalmazott végtelen dugattyús szivattyú elv pulzálásmentes, folyamatos anyagáramlást tesz lehetővé. Az alkalmazási mennyiség és a sebesség folyamatosan állítható, így az adagolószivattyúk ideális felhordást és teljesen tiszta impregnálási eredményt garantálnak mind az egy-, mind a kétkomponensű gyantamasszák vagy impregnáló gyanták feldolgozásakor. A ViscoTec adagolószivattyúk a viszkozitástól függetlenül alkalmazhatók. Még ha a tárolási idő vagy hőmérséklet miatt ingadozik is a viszkozitás mértéke, az adagolás ettől függetlenül tökéletesen működik. Az adagolás a tömlővel ellátott adagolóhegyről történik. A szivattyúban történő kikeményedés a szerkezetből adódóan nem lehetséges.

ViscoDUO-VM kétkomponensű adagolórendszer

Az adagolószivattyúk ViscoTreat-R vagy ViscoTreat-Inline kezelőrendszerekkel kombinálhatók. Az opcionális vákuumszívásnak köszönhetően teljesen levegőmentes anyagáramlást biztosítanak az egy- és kétkomponensű adagolóknak. A gépkezelőnek egyáltalán nem kell az anyaggal érintkeznie.

A tekercseket védőréteggel látják el

A cseppadagolás sok szempontból lenyűgöző: a pontos adagolással alkotóelemenként egyedi anyagfogyasztás érhető el, ami optimális impregnálást biztosít. Konzisztens és automatikus munkafolyamatok hozhatók létre. A gyanta ezenkívül tökéletesen eloszlik a tekercseken, ami viszont megbízható elektromos szigetelést és jobb hővezetési képességet eredményez.

A ViscoTec termékek bevált és bizonyított technológiája a legmagasabb minőséget és a maximális gyártási minőséget biztosítja. A cég új videójában világossá válik a nagy pontosságú adagolótechnológia alkalmazásának sokszínűsége az elektromos gépjárművek gyártásában: 

 

 

www.viscotec.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek