EV03: Nagyobb rugalmasság a kijelzőnek köszönhetően

Egyszerűsíti a beüzemelést, a használatot és a készletezést az új nyomásszabályozó

2017. március 20., hétfő, 20:14

Címkék: AV szelepsziget Aventics Kft. nyomásszabályozó pneumatika

Az AVENTICS EV03 típusú elektropneumatikus nyomásszabályozó kijelzője és új funkciói nagyobb szabadságot biztosítanak a beüzemelés, a használat, sőt a raktározás során is. Azonnal rendelkezésre áll, akár önálló vezérlőegységként, akár az AV családba integrálva.

Több szabadságot biztosít a fejlesztők számára az AVENTICS az EV03 elektropneumatikus nyomásszabályozóval. Egyszerűsíti a rendszerek beüzemelését, rugalmas használatot tesz lehetővé és csökkenti a készleten tartandó elemek mennyiségét. A szabályozó dinamikája, pontossága és nyomástartománya a kijelző gombjai vagy a terepi busz segítségével változtatható. Ez a beszerzés és a raktározás szempontjából is előnyt jelent, hiszen kevesebb alkotóelemre van szükség.

„Az új nyomásszabályozóval ügyfeleink kívánságainak teszünk eleget” – mondta el Hegymegi István, az Aventics Hungary Kft. kereskedelmi vezetője. Nincs szükség már arra, hogy az ügyfelek különféle alkalmazások céljából más és más verziókat rendeljenek vagy tartsanak raktáron, hiszen most egyetlen nyomásszabályozót programozhatnak be rugalmasan, a különböző felhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően. Például a standard 0-10 báros beállítási tartomány alacsonyabb maximális értékre állítható. Ugyanakkor a szabályozó karakterisztikája az alkalmazás céljának megfelelően állítható be. „Ha ügyfelünknek nagyobb számú, konkrét értékekre kalibrált szelepekre van szüksége, az EV03 készüléket természetesen az igények szerinti jellemzőkre beprogramozva is biztosítani tudjuk” – tette hozzá. A jellemző felhasználási területek közé olyan alkalmazások tartoznak, amelyekhez rugalmasan igazítható paraméterek szükségesek, melyeknek módosítására csupán időnként kerül sor.

A felhasználók az EV03 készüléket rugalmassága és könnyű összeszerelhetősége mellett, a beüzemeléshez és a hibakereséshez alkalmazható beállítási lehetőségek miatt is értékelik a szegmensben. „A rendszer üzembe állítása során a nyomás kézzel állítható és a működtető elemek viselkedése megfigyelhető; ennek segítségével a tapasztalt technikusok gyorsan elérhetik céljaikat” – ismertette a vezető a gyakorlati tapasztalatokat.

Az AV koncepció előnyeinek integrálása

Az AVENTICS szándékosan úgy fejlesztette ki az elektropneumatikus nyomásszabályozót, hogy mind különálló vezérlőegységként, mind az AV családba AV-EP módon integrálva alkalmazható legyen. Mindkét variáns a koncepció előnyeit emeli ki: kompakt, kis tömegű, könnyen összeszerelhető, áramlási ellenállása optimalizált. A külső elővezérlésű EP szelep az AES vezérlésbe is rugalmasan integrálható, hiszen egyedi csatlakozással és terepi busz verzióban is kapható. AV szeleprendszerbe integráltan a szelep egy szabályozott kimenettel rendelkező nyomásszabályozóként, illetve nyomászóna-szabályozóként is használható. A konfigurációtól függően a maximális áramlási érték akár 1100 l/percre is emelhető.


Főbb adatok:

Qn=550 NL/perc (7 bar üzemi nyomás, 6 bar másodlagos nyomás és Δp = 0,2 bar esetén)

Sűrített levegő csatlakozó kimenet: D6, D8 (integrált) vagy G1/4‘‘

Elektromos csatlakozás: M12 5 pólusú, A-kódolású, vagy terepi buszon keresztül (AV-EP)

www.aventics.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek