FESTO sűrített levegős rendszerek

Szerelvények, tömlők és szelepek és más automatizálási tartozékok.

2021. november 05., péntek, 14:01

Címkék: Festo pneumatika sűrített levegő szelep TME

A pneumatikus rendszer az automatizálás egyik alapeleme. A modern hajtóművek kis méretének, teljesítményének és paramétereinek köszönhetően viszonylag kicsi, központilag és nagy pontossággal vezérelt gyártási és forgalmazási pályák építhetők. A sűrített levegőt (valamint más tényezőket) használó rendszerek azonban számos meghibásodásnak vannak kitéve - ami akár kisebb szivárgás miatt is előfordulhat. Ezért, amikor összeállítottuk a TME katalógusában található pneumatikus alkatrészek kínálatát, csak olyan gyártókhoz fordultunk, akik bizonyítottak, tapasztaltak és megbízhatóak[ az ügyfelek számára. Tökéletes példa erre a FESTO – német gyártó, amely a 20. század közepe óta jelen van az iparban.

FESTO - pneumatikai alkatrészek áttekintése

Az alábbiakban rövid áttekintést nyújtunk a FESTO termékeiről - szerelvények, tömlők, szelepek és egyéb termékek, melyeket összetett pneumatikus rendszerekhez terveztek. Mivel minden alkalmazás pontosan meghatározott paraméterekkel rendelkező alkatrészeket igényel, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a katalógusunkban található FESTO kínálattal. Az egyes termékek specifikációit pontosan meghatározza a katalógus, a tartomány pedig szűrhető az adott projekt egyedi követelményei szerint.

Benyomható szerelvények

A FESTO szerelvények vákuum- és sűrítettlevegős berendezésekhez is alkalmasak. A TME számos változatot kínál- egyenes, L-alakú, soros, Y-alakú, bulkhead és redukciós szerelvényeket. A két legkiterjedtebb termékcsalád a QS (standard méret) és a QSM (minisorozat). 3-22 mm átmérőjűek és a következő menetméretekben elérhetők: 1/2, 1/4, 1/8 és 3/8 (hüvelykes menetek, belső vagy külső) vagy M3 -M22 (metrikus menetek). A verziótól és a konkrét céltól függően polimerekből (beleértve a PBT-t, polipropilént), nikkelezett sárgarézből vagy rozsdamentes acélból készülnek. A legtöbb modell hőmérséklettartománya akár a 80°C-t is elérheti.

FESTO benyomható redukáló T-csatlakozó (6bar-ig)

NPQH szerelvények magas hőmérséklethez

Az NPQH sorozat 4-12 mm átmérőjű, nikkelezett sárgarézből készült egyenes és L alakú szerelvényeket tartalmaz. Ezeket a termékeket széles hőmérséklettartomány jellemzi (0°C és 150°C között).

NPQM sorozat magas nyomásszinthez

Nagyobb üzemi nyomást igénylő (akár 16 bar) berendezésekhez tervezte a gyártó az NPQM sorozatot. További jellemzői közé tartozik az antisztatikus kisülés elleni védelem és a nagy lángállóság (a termékeket a DIN 5510-2 szerint tesztelték).

 

 

Pneumatikai tömlők

Érdemes hangsúlyozni, hogy a pneumatikus rendszerekben fellépő meghibásodások többségét (egyes tanulmányok szerint akár 90%-ban) a helytelen tömlőválasztás okozza. Ezért biztosítja a TME pneumatikus tömlők széles választékát, különböző specifikációkkal, nemcsak sűrített levegős és hidraulikus (víz) berendezésekhez, hanem olajokhoz is. Külső átmérőjük 2 mm és 16 mm között változik. Egyik fő előnyük a rugalmasság (egyes termékek hajlítási sugara 5 mm) és a magas hőmérsékleti tartomány (-60°C és 150°C között). A tömlők nagy része hőre lágyuló poliuretánból készül, amelyre jellemző a mechanikai sérülésekkel szembeni jó ellenállás.

4 mm sűrített levegő tömlő

Levegőelőkészítő egységek

A FESTO nyomásszabályozók 1/8 ", 1/4" vagy 1/2 " menetméretekben kaphatók. Pontos szabályozást tesznek lehetővé 0,8 bar és 20 bar között akár 6200 l/perc áramlási sebességű rendszereknél. A specifikus paraméterek természetesen az adott alkalmazástól és a kiválasztott modelltől függenek. A termékcsalád olyan modelleket tartalmaz, amelyek 5 µm és 40 µm szűrőkkel és nyomásérzékelőkkel vannak felszerelve.Nyomásszabályzó 1.5bar és 10bar között

Szelepek

A FESTO kínálatának egyik legerősebb pontja a kiváló minőségű szelepek széles választéka. Ezek elektromágneses és mechanikus alkatrészek, amelyek elvégzik a sűrített levegős rendszerekben előírt összes alapvető funkciót (pl. pneumatikus palackok üzemeltetésekor). A katalógus többek között fojtó-, ellenőrző-, bekapcsoló-, lekapcsoló- és lágyindító szelepeket tartalmaz. Ide tartoznak a 3/2, 5/2, 5/3 szelepek - monostabil és bistabil NC és NO változatban.

24 V DC szolenoid szelep

A modulok egy része a FESTO szelepcsatlakozókhoz készült - CPV és VTUG modellekhez. Az elektromágneses termékek üzemi feszültsége 24 V DC. Az energiafogyasztás 0,46 W és 3,3 W között lehet. A fémházak (alumínium, sárgaréz, cink) NBR gumival (nitril) vannak lezárva, amely ellenáll számos vegyi anyagnak, valamint az alacsony üzemi hőmérsékletnek.

A cikk forrása:

www.tme.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek