Kilátás a tengerre

A szelepek teljes mértékben megfelelnek a hajógyártás hamarosan életbe lépő új követelmény-rendszerének

2017. február 08., szerda, 06:00

Címkék: ASCO ASCO Numatics mágnesszelep szelep tanúsítvány tengeri szállítmányozás

DNV-GL hitelesítést kaptak az Emerson ASCO mágnesszelepei, így lehetővé vált azok a ballasztvíz kezelő rendszerekben történő felhasználása

DNV-GL hitelesítést kapott az Emerson az 551 és 553 sorozatú ASCO mágnesszelepekre. Ennek eredményeképpen a szelepek hivatalosan is megfelelnek a ballasztvíz kezelő rendszerekre hamarosan (2017 szeptemberében) világszerte bevezetendő követelmény-rendszernek. Az új előírások érvénybe lépésnek napjától a hajók ballasztvizének kezelésére használt szelepek mindegyikének új szabványoknak kell majd megfelelniük.

A DNV-GL hitelesítést kapott ASCO mágnesszelepek alumíniumból és rozsdamentes acélból készülnek, sokoldalú funkcionalitással. A masszív kialakítás lehetővé teszi azok robbanásveszélyes területeken és Ex-zónákban történő alkalmazását. Az 551 és 553 sorozatú mágnesszelepek hivatalosan is felhasználhatók az olajat és cseppfolyós földgázt szállító tartályhajókon alkalmazott funkcionális biztonsági hurkokban. A széles körű alkalmazhatóság lehetővé teszi egyetlen mágneszelep szabványosítását, ami jelentősen leegyszerűsíti a fedélzeten történő karbantartási munkákat. Az Emerson az egyetlen gyártó, amelynek szelepei mind DNV-GL, mind SIL hitelesítéssel is rendelkeznek.

A DNV-GL hitelesítés két szabvány, a DNV (Det Norske Veritas) és a GL (Germanischer Lloyd) ötvözéséből áll össze. Világszerte érvényes szabványként az üzemeltetőknek nem kell különböző mágnesszelepeket alkalmazniuk attól függően, hogy hol épült a ballasztvíz kezelő telep, vagy a hajó. Az új szabvány bevezetése az iparági vélekedések szerint jelentős hatással lesz a ballasztvíz kezelésre szakosodott iparágra. Az új szabályozás világszerte hatással lesz a mintegy 70.000 tengerjáró hajóra, nem is beszélve az évenként megépített 2.000 új hajó konstrukciójára.

www.asconumatics.eu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek