Pneumatika az élelmiszeriparban

Minőség, gépbiztonság és a jövő gyártása

2016. május 11., szerda, 06:00

Címkék: Aventics Kft. csomagolástechnika élelmiszeripar handling higiénia ipar 4.0 pneumatika

Az élelmiszer- és csomagolóipar az automatizálási technológiák kiemelt felhasználási területei közé tartoznak. A termelési folyamatoktól egészen az élelmiszerek csomagolásáig e szegmensek olyan műszaki fejlesztéseket használnak fel, melyek a legmagasabb energiahatékonysági- és higiéniás követelményeknek kell, hogy megfeleljenek.

Emellett az emberek és gépek biztonsága érdekében tett nemzetközi szabályozások szerepe is egyre nagyobb teret követel, ami folyamatosan innoválja a hazai piacot. Ma már az uniós előírások alapján a gyártó berendezéseket úgy kell megtervezni és előállítani, hogy azok minden esetben eleget tegyenek a legalapvetőbb biztonsági és egészségvédelmi követelményeknek.

A megfelelő anyaghasználat meghatározó kérdés a pneumatikai komponensek fejlesztése és alkalmazása során. A rozsdamentes acél az egyik legsűrűbben alkalmazott anyag a magas higiénikus követelmények elé állított élelmiszeripari üzemek és gyártósorok kialakításakor. A magas krómtartalmú acél felületének passziválásával például magasabb korrózióállóság érhető el, ami kiemelten szükséges az olyan területeken, ahol a pneumatikus elemek alapanyagokkal, élelmiszerekkel érintkezhetnek. A magasabb korrózióállóság mellett elengedhetetlen a tisztíthatóság, hiszen a rendszer tisztításának időigénye nagyban meghatározza a teljes gyártási időt. A felhasznált pneumatikus termékek kenésére kifejezetten az élelmiszeriparnak fejlesztett zsírokat használnak, mivel az élelmiszerek gyakran érintkezhetnek a gyártó berendezések egyes részeivel, majd azután visszakerülhetnek a feldolgozási folyamatba. Nem elhanyagolható az energiahatékonyság kérdése sem az automatizálási fejlesztéseknél, hiszen a megfelelő installáció a rendszer teljesítményét, valamint annak rendelkezésre állását is pozitívan befolyásolhatják.

Új csillapítási technikát is alkalmaznak az üzemi teljesítmény javítása érdekében. Az optimális csillapítású dugattyúk kulcsfontosságúak az összetett pneumatikus rendszerek ciklusidő-csökkentéséhez. Egy ilyen széles körben alkalmazható konstrukcióval az egyes hengerek cseréjének ideje csökkenthető, ami a karbantartási idő redukálásával nagyobb termelékenységet tesz lehetővé az élelmiszeriparban. Itt speciális légcsatornák biztosítják a megfelelő csillapítási teljesítményt, akár alacsony sebességi tartomány mellett is. Kialakításuknál minden él lekerekítésre kerül, amivel minimálisra csökkenthető a szennyeződések lerakódása, így az eltömődések lehetősége is. A rozsdamentes acéllal korrózióálló felületeket, az elektropolírozással magas vegyi ellenállóság biztosítható az iparág legkülönbözőbb területein.

Az emberek, gépek és anyagi javak védelme a gépbiztonsági irányelvek elsődleges célja a pneumatikában. A Gépbiztonsági Direktíva (ISO 13849) az esetleges fizikai károk és sérülések maximális megelőzését tartja szem előtt, s hogy a berendezések környezetében lévő emberek, építmények és berendezések a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a gyártás során. 2010 elejétől bármely új gépet csak ezen irányelvek szerint lehet megtervezni és megépíteni, ami szabályozza a gépek biztonságosságát a tervezéstől egészen az üzembe helyezésig.

A gépi megmunkálás-, és gyártás biztonságának kereteit nemzetközi előírások szabályozzák, így a balesetek elkerülése már a gép tervezésekor szem előtt tartható. Az AVENTICS, mint pneumatikai gyártó a nemzetközi irányokat követve segíti ügyfeleit a szigorodó követelményeknek, így a meghatározó szabványoknak való megfelelésben, mind termék-, mind pedig szakértői oldalról. Ennek érdekében egy pneumatikus kapcsolási segédanyaggal a sűrített levegő előkészítők, biztonsági szelepek, terepibusz-vezérlés, valamint munkahenger rögzítő-, és fékező elemek biztonságos felhasználását kívánják elősegíteni. Az összeállított anyag biztonságos pneumatikai kapcsolási példákat tartalmaz, melyek segítséget nyújtanak a tervezendő, vagy kiegészítendő gépek biztonsági besorolásában, így a kockázatelemzés elkészítésében, illetve a kockázatcsökkentő intézkedések, teljesítményszint és diagnosztikai lefedettség meghatározásában is.

Az érvényes uniós Gépbiztonsági Direktíva összetett elemzést és gépértékelést ír elő a gyártók számára. Ennek a kockázatelemzésnek az elkészítésekor szintén alapvető követelmény, hogy a gép rendeltetésszerű használat mellett, ne veszélyeztessen emberi életeket, azok egészségét, biztonságát és vagyoni kárt se okozhasson. A gyártóknak kötelessége az összes veszélyforrás feltárása, melyeket már a tervezésnél és gyártásnál is figyelembe kell venniük. Az elemzés elvégzésének módja a kockázati források, és azok okainak, hatásainak meghatározása, így az ezek minimalizálásához szükséges intézkedések leírása is.

Alapjaiban változtathatja meg a gyártástechnológiai tervezést az intelligens pneumatika is. A legújabb műszaki fejlesztések az Ipar 4.0 irányelveinek megfelelő megoldásokkal látják el a piacot, ahol ma már megszokott az üzemi berendezések összehangolt, hálózati kommunikációja. Ezeknek a műszaki fejlesztéseknek köszönhetően üzemi gyártósorok önálló egységei kapcsolódnak hálózatokká, így pár éven belül egy gyár, vagy akár egy vállalatnál működő összes gép folyamatosan kommunikálhat egymással. A komponensek hálózatba kötése feltartóztathatatlanul fejlődik, ami már napjainkban is mérhető előnyöket nyújt. A gépgyártók az intelligens pneumatikai rendszerekkel csökkenthetik a beépítési időt, mivel a párhuzamosan előszerelhető egységek kábelezési igénye alacsonyabb. A végfelhasználók már állapotfelügyelettel javíthatnak berendezéseik rendelkezésre állásán, valamint az üzemi adatok folyamatos feldolgozásával a folyamatbiztonság hatékonysága növelhető.

A komponensek hálózatba kötése az Ipar 4.0 irányelveivel új szintre emelik a gyártástechnológiát. Ehhez közös protokollok és interfészek szükségesek, mivel minden megoldás valós idejű Ethernet protokoll szerinti adatcserén keresztül történik. Jelenleg különböző nyílt szabványok és gyártói interfészek vannak versenyben, így a gépgyártóknak különböző protokollokat kell alkalmazniuk a végfelhasználók igényeinek megfelelően. Az egyes modulok interneten és adatfelhőn keresztüli önálló koordinációja egészen új gyártási stratégiákhoz vezethet az élelmiszer- és csomagolóiparban, emellett kiemelt fontosságúvá válhat a jövő automatizálási technológiáit illetően.

Az AVENTICS, a pneumatika szakértőjeként, az élelmiszeripar minden alkalmazási területéhez rendelkezik a szükséges komponensekkel és rendszermegoldásokkal, beleértve az élelmiszer-, a fröccsenési- valamint a termékmentes zónák speciális igényeit is. Az Európai Higiéniai Mérnöki Tervező Csoport tagjaként (EHEDG) a vállalat nagy hangsúlyt fektet termékeinek fejlesztésére és kialakítására, hogy a higiénikus és optimalizált élelmiszer-termelés minden esetben teljes körűen biztosítható legyen.

www.aventics.hu

www.pneumatika.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek