Folyamatos kereslet a fémmegmunkáló gépek iránt

A szerszámgépipar idén is a befektetések gyarapodásával számol

2014. április 28., hétfő, 09:31

Címkék: fémmegmunkálás gépipar megmunkálás messe düsseldorf METAV 2014 rapid.area

Az év első, a gépek, szerszámok, mérőműszerek és szoftverek átfogó kínálatát felvonultató szakvásárán, a Német Szerszámgépgyártók Szövetsége (VDW) által szervezett METAV-on 600 kiállító mutatta be termékeit és megoldásait.

 
A látogatók közel fele az ipari gépek és berendezések potenciális vásárlói közül került ki, a legnagyobb számban az autóiparból, illetve annak beszállítói köréből, amely együttesen a szerszámgéppiac több mint 70 százalékát fogyasztja. A finommechanika és az optikai ipar látogatói részesedése megduplázódott, főleg az orvos- és méréstechnikai kísérőrendezvényeknek köszönhetően. 
 

A beruházások ereje 

A gépparkok és berendezések cseréje, illetve a lendületbe jött új beruházások éltetik a gyártástechnológiai ipart, a döntések előkészítését pedig a látogatók növekvő kvalifikáltsága is elősegíti. A látogatók leginkább a szerszámgépek, a CAD/CAM újdonságok, az ellenőrző- és mérőeszközök, a precíziós szerszámok, a szerszám- és formagyártás, továbbá a gyors prototípuskészítés iránt érdeklődtek, sokszor konkrét beruházási tervvel érkezve. – Komoly érdeklődést regisztráltunk a METAV-on, ezért erős értékesítési számokban bízunk a szakvásár utáni időszakban – jelentette ki Joachim Herberger a göppingeni Yamazaki Mazak ügyvezetője.
 

Külföldiek több mint 12 százalékban

Összességében több mint 31 ezer látogatót vonzott a METAV Düsseldorfba, zömmel a kis- és közepes méretű (50–200 munkavállalói létszámú) vállalati körből. Az orvostechnológiákkal, additív gyártással, minőségbiztosítással és ipar 4.0-val kapcsolatos kísérőrendezvények is sok érdeklődőt vonzottak. – Kiemelkedő az újonnan szerzett nemzetközi kapcsolatok aránya – hangsúlyozta Ulrich Sutor, a DMG Mori Seiki orvostechnológiai key account managere. A legtöbb külföldi látogató Belgiumból, Ausztriából, Hollandiából és Svájcból érkezett, 12 százalék fölé emelve a külföldi részvétel arányát. 
 

Vonzó kísérőrendezvények

Nagy figyelem kísérte a Rapid.Area-t is. – Kellemes meglepetés volt, hogy a látogatókon kívül a média is élénken érdeklődött a technológia iránt – emelte ki Oliver Herrmann, az RTC Rapid Technologies értékesítője. Első ízben jelent meg mintegy 30, a minőségbiztosításban aktív cég a „Quality road” keretein belül. – A méréstechnológiában érdekelt látogatók fix fókuszpontot találhattak az információszerzésre – emelte ki Axel Schieren, a Mitutoyo Germany GmbH regionális értékesítési vezetője. 
 

METAV két év múlva is

A kiállítók egyetértettek a korai tavaszi rendezés előnyeiben is, így a következő METAV Nemzetközi Gyártástechnológiai és Automatizálási Szakvásárt 2016. február 23–27. között rendezik Düsseldorfban. 
www.metav.de
 

Még több újdonság a METAV-ról:

Befogás és rögzítés nyomatékkulccsal
Berendezések gazdaságos és megbízható be- és kirakodása
Szuperkönnyű szénszálas és alumínium befogótokmány
Kisméretű alkatrészek precíziós megmunkálása
Nagy teherbírású forgácsolási teljesítmény
Innovatív termék: reCool
Moduláris, bővíthető esztergák

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek