Gyors és precíz kábelcsupaszítás

Bemutatkozik a moduláris felépítésű Komax Kappa 331 vágó-csupaszító automata

2015. április 28., kedd, 12:03

Címkék: kábelcsupaszítás Komax Kappa 331 krimpelés Thonauer

Az egyenetlen gyártási minőségű, vagy vékony külső köpenyű kör keresztmetszetű kábelek csupaszítása a hagyományos, egymással szemben záródó V-késekkel működő gépeknek sokszor megoldhatatlan feladat. A megoldás a forgókéses és a V-késes működést kombináló megmunkálás lehet.

Ezzel az elrendezéssel hatékonyan eltávolítható az árnyékolás is, így a koaxiális kábelek széles körének feldolgozása sem jelent akadályt. A Komax Kappa 331 moduláris felépítésű vágó-csupaszító automata kétféle alap felépítéssel nyújt megoldást a kábelfeldolgozásban ilyen kihívásokkal rendelkező partnereinknek.

Kappa 331 Universal

A Kappa 331 ebben a kiépítésben képes a legszélesebb tartományban alkalmazkodni a különböző csupaszítási feladatokhoz. A forgófejes egység és a V-kések közötti nagyobb távolság a jól ismert kibillenő kábelvezetővel kombinálva 180 mm-es 1-es oldali, és 50 mm-es 2-es oldali teljes csupaszítást tesz lehetővé. 0,22–35 mm2 keresztmetszet-tartományban, 16 mm külső átmérőig a legkülönbözőbb körszimmetrikus felépítésű, árnyékolás nélküli, vagy árnyékolt kábeleken végezhető el a külső köpeny és az árnyékolás eltávolítása. Egyes alkalmazásoknál – a megvalósíthatóság tesztelését követően – lehetőség van akár 50 mm2-es keresztmetszetű kábelek feldolgozására is. A V-késes egység használatával 16 mm-es szélességig lapos kábelek is feldolgozatók. A 331 Universal-nál lehetőség van a tintasugaras jelölőfej gépbe, közvetlenül a V-késes egység mellé történő integrálására is, így minimalizálva a nullvágási veszteséget.

Kappa 331 Universal/Coax

A nagy kihívást jelentő koaxiális és triaxiális kábelek precíz feldolgozását teszi lehetővé a forgókéses és a V-késes egység olyan elrendezése, ahol a kábelvezetők és a továbbító görgők a V-késes egység körül rövid távolságra, szimmetrikusan vannak elhelyezve. A kábelvezetők kétrészes, kinyíló kivitelűek a lecsupaszított szigetelésdarabok távozásának megkönnyítése érdekében. Ezzel az elrendezéssel az 1-es és a 2-es oldalon is 60 mm-es csupaszítási hossz érhető el teljes meghúzással.

Komax minőség

A Kappa 331 teljes mértékben illeszkedik a Kappa vágó-csupaszító automaták családjába. A logikusan felépített TopTouch grafikus, érintőképernyős kezelőfelület a vágási és csupaszítási paraméterek egyszerű áttekintését és gyors beállítását teszi lehetővé. Mivel a gépcsalád minden tagját a TopTouch felületen keresztül lehet vezérelni, ezért a különböző gépekkel dolgozó operátorok átképzése sokkal rövidebb idő alatt lehetséges, illetve a gépek beállítása is a már megszokott, bevált módon történik. Az azonos logikával felépített kezelőfelület könnyű átjárhatóságot biztosít az összes Komax automata gép és félautomata gép között (pl. krimpelő prések).

A munka biztonságát és megbízhatóságát növeli, hogy minden Kappa 331-es gép LED-es munkatér-megvilágítással rendelkezik. A Komax egyedülálló hosszmérő rendszere szintén a Kappa 331-es alapfelszereltségét képezi: ezzel a rendszerrel a feldolgozandó anyag hossza a továbbító görgőktől, vagy szíjaktól teljesen függetlenül kerül mérésre, ezzel kiküszöbölhetők az anyag megcsúszásából, illetve a szigetelés rugalmasságából eredő hosszmérési eltérések. A rendszer nagyobb folyamatbiztonságot, precízebb vágást tesz lehetővé, amely hosszú távon anyagmegtakarítással is jár.

A termékcsaládhoz kifejlesztett kiegészítők a Kappa 331-hez is elérhetők, így pl. a különböző offline és online tintasugaras jelölési lehetőségek, hosszirányú hasító (sliccelő) egység, PC-n keresztüli vezérlés, különböző hálózatosítási lehetőségek. A Kappa termékcsaládhoz elő- és utánkapcsolt berendezések széles portfóliója áll rendelkezésre.

www.thonauer.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek