Gyors szerelés, megbízható érintkezés

Új Ri4Power 185mm sínrendszer a Rittaltól

2014. június 19., csütörtök, 09:05

Címkék: ipari elektronika kapcsolóberendezés munkabiztonság Rittal sínrendszer

A Rittal új távlatokat nyit a biztonság és a könnyű szerelhetőség tekintetében új, 185 mm-es sínrendszerével. Az új berendezésadapter segítségével akár 1600 A-es kompakt megszakítókat is beépíthetünk – fúrás nélkül. Az innovatív érintkezési technológiának köszönhetőn a teljesen érintésvédett sínrendszerre a berendezések a burkolat eltávolítása nélkül felépíthetők. A sínrendszer-családhoz tartozik továbbá egy új NH biztosítós szakaszolókapcsoló is.

 
Kisfeszültségű kapcsolóberendezések építésekor a működtető személyzet biztonsága létfontosságú követelmény. Ráadásul egyre gyakoribb elvárás manapság, hogy az üzemben lévő berendezéseken azok lekapcsolása nélkül lehessen munkát végezni. E két feltétel egyidejű kielégítése érdekében a Rittal kifejlesztette új, 185 mm-es sínrendszerét. A fejlesztés fókusza a rendkívül magas szintű érintésvédelem megoldása volt. A kiépített sínrendszert teljes mértékben eltakarja a burkolat, megvédve a kezelőt a véletlen érintéstől. A további szükséges ráépítendő komponenseket ezen túl már üzem közben, a burkolat megbontása, így a védettség csökkenése nélkül lehet felszerelni.
 
A felszerelhető új berendezésadapterek kompatibilisek számos gyártó
kereskedelemben kapható kompakt megszakítóival
 
A Rittal ugyanis a sínrendszer mellé egy teljesen szigetelt érintkezési technológiát is kifejlesztett, ami lehetővé teszi a berendezések csatlakoztatását a meglévő burkolatra. Ezeken keskeny hasítékok vannak, amiken keresztül megvalósítható az érintkezés a megfelelő csatlakozó segítségével. Mivel a vágások 4 mm-nél keskenyebbek, megfelelnek az IP 2X védettségi osztálynak.
 
A kisfeszültségű kapcsolóberendezések építéséhez illeszkedő 185 mm-es sínrendszer fejlesztésével
a Rittal új távlatokat teremt a gyors szerelés és a biztonság terén
 
Az új 185 mm-es sínrendszer-család alapváltozata már új NH biztosítós szakaszolókapcsolót is tartalmaz leválasztó kapcsolóként. A hagyományos megoldásokkal összehasonlítva ez a szakaszoló speciális légvezetéssel rendelkezik, hogy elláthassa a biztosítóbetétek hatékony hűtését. Egy második, önálló csatorna biztosítja, hogy a terhelés alatt történő kapcsolásnál keletkező bármilyen elektromos ív biztonságosan megszűnjön. 
 
Az új sínrendszerhez a Rittal új NH biztosítós szakaszolókapcsolókat is kínál
 
A Rittal ezen túl új berendezésadaptereket is kifejlesztett – ezek kompatibilisek számos gyártó kereskedelemben kapható kompakt megszakítóival. Korábban a megszakítóadapterek csak 630 A-ig voltak elérhetők, most azonban akár 1600 A is beépíthető közvetlenül a sínrendszerbe. Az új 185 mm-es sínrendszer a Rittal Ri4Power családjába illeszkedő integrált megoldás. Ideális kompakt ipari áramelosztási rendszerek építéséhez és mezős elosztók esetén is. Minden komponens kompatibilis egymással, a szekrénytől az áramelosztási elemekig és a klimatizálási berendezésekig. Nagyon fontos a tervezők és a  berendezésgyártók számára is, hogy a Ri4Power rendszer többi eleméhez hasonlóan természetesen az új sínrendszer is megfelel a novemberben életbe lépő MSZ EN 61439 szabványnak. 
 
www.rittal.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek