Speciális termékek – vezérlőszekrények, panelek

Napjaink gyorsan fejlődő világában gyakran felmerülnek egyedi igények az automatizálástechnika területén

2019. május 17., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés SMC vezérlőszekrény

Az SMC a világ leginnovatívabb cégeinek egyikeként számos egyedi szolgáltatást és megoldást kínál ügyfeleinek. A katalógusainkban megtalálható több mint 12 000 darab terméken túl rendszeresen felmerülnek igények speciális munkahengerek, szelepszigetek és komplett vezérlőszekrények iránt. Ügyfeleink támogatása fontos számunkra, ezért a katalógusból elérhető termékeink kiválasztásán túl komplett megoldások kialakításában is segítünk. Vezérlőszekrényeink és paneljeink széleskörűen használhatók, akár célgépet tervez, akár meglévő vezérlőszekrényét kívánja lecserélni.

Az SMC vezérlőszekrényeit és paneljeit ügyfeleinkkel együttműködve tervezzük. Ezen igényeket maximálisan figyelembe véve segítünk kiválasztani a vezérlés elemeit a levegő-előkészítéstől a szeleptechnikáig. Az alkalmazás jellegétől függően eszközeinket panelre vagy zárt kapcsolószekrénybe szereljük. A külső hatásokat és a beépítési környezetet figyelembe véve polikarbonát vagy akár saválló acél vezérlőszekrényeket készítünk, hogy maximális ideig üzemeltethessék berendezéseit. Vezérlőszekrényeink és paneljeink kialakításánál ügyelünk a letisztult és egyszerű dizájn kialakítására, hogy a beszerelés, az üzemeltetés és a karbantartás is egyszerű legyen. Igény esetén a szekrényben előkészítjük a helyet és csatlakozást az Ön berendezéseihez, ezzel csökkentve a szerelési időt.

Vezérlőszekrényeinkbe beépítünk minden általunk forgalmazott alkatrészt. Vezérlőszekrényeink rendszerint tartalmazzák a levegő-előkészítő egységet, melyek biztosítják a beépített eszközök számára a megfelelő minőségű levegőt. A beépített szűrők akár automata kondenzátumleeresztővel is szerelhetők, a felgyűlt kondenzátumot pedig gyűjtőcsövezésen keresztül vezetjük ki. A beépített szelepszigetek, elzárószelepek és lágyindító leszellőző levegőjét burkolaton kívül található hangtompítóra vezetjük. Olajozott levegő használata esetén az olajjal szennyezett levegőt szűrő-hangtompítón keresztül javasoljuk leszellőztetni. A szelepszigetek és egyéb eszközök vezérlését az Ön igényeinek megfelelően választjuk ki. Szelepszigetek esetében lehetőség van 25 pólusú D-SUB csatlakozómodul használatára, de összetettebb rendszer esetében buszos kommunikációs fejegységet is használhatunk.

Terepi buszos fejegységeink számos protokollt támogatnak, valamint digitális és analóg I/O modulokkal is bővíthetők. A bővítőmodulok használatával lehetőség nyílik a szekrényen belüli folyamatszelepek, elektropneumatikus nyomásszabályzók és analóg kimenetű szenzorok jelének buszhálózatra történő csatlakoztatására. Ideális esetben – a pneumatikus csatlakozásokon kívül – csak a kommunikációs kábelt és a tápcsatlakozót kell bekötni a vezérlőszekrény beüzemeléséhez. A pneumatikus csatlakoztatás egyszerűsítéséhez használhatunk többszörös pneumatikus csatlakozókat, melyekkel akár 20 darab tömlőt lehet egyszerűen bekötni és csatlakoztatni. Kevés csatlakozó esetén, falon átvezető gyorscsatlakozókkal egyenként is csatlakoztathatóak a munkaágak. Az egyszerű üzemeltetést segítendő, a szükséges kezelőelemek elhelyezhetők a burkolaton is. A megfelelő működést jelző, burkolaton elhelyezett pneumatikus indikátorok, analóg és digitális manométerek biztosítják a rendszer ellenőrzését a burkolat nyitása vagy megbontása nélkül is. Az általunk tervezett pneumatikus kapcsolószekrényt csak csatlakoztatnia kell gépe vezérléséhez, a tervezésen és gyártáson megtakarított erőforrásait felhasználhatja gépe további tökéletesítéséhez.

Minden vezérlőszekrény és panel egyedi cikkszámmal van ellátva, mely a világ minden országában egyértelműen azonosítja a terméket. Az egyedi cikkszámhoz rendelt darabjegyzéket és tervrajzot központilag nyilvántartjuk, így évek múltán is gördülékenyen biztosítjuk a tartalékalkatrész-ellátást eszközeihez. Minden speciális szerelt tétel egyedi sorozatszámmal is el van látva, mely alapján egyszerűen azonosítható a gyártás ideje. A legmagasabb minőség biztosítása érdekében minden szerelt egységünk szigorú minőség-ellenőrzésen esik át, minden egyes szerelt tételt nyomáspróbázva, funkcionális ellenőrzést követően szállítunk le, legyen szó egyedi vagy kisszériás gyártásról.

Önnek csak az igényt és funkciót kell megfogalmaznia, ezt követően mi a tervezéstől a készre szerelésen át a kipróbálásig mindent elvégzünk, hogy Ön egy használatra kész, kipróbált vezérlőszekrényt kapjon.

www.smc.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek