Az automata járművek lelke

Automation Award 2013 díjra jelölték a PGV helymeghatározó rendszert

2014. január 04., szombat, 09:25

Címkék: automatizálás DataMatrix gyártás irányítás kamerarendszer kódolvasás Pepperl + Fuchs PGV szenzor útvonalkövetés vison

Színes, vezetést segítő optikai sávkövető rendszer, DataMatrix kódok a helymeghatározáshoz, és ellenőrző kódok a navigációhoz. Ezt a kombinációt egyedül a PGV helymeghatározó rendszer kínálja, így optimális megoldás az automatikus irányítású járművek vezérlésére.

A 2013-as Automation Award nemzetközi innovációs megmérettetésre (díjra) jelölt kamerarendszer hathatós, integrált jelfeldolgozásának köszönhetően az X és Y pozíció, a sebesség, a szög és a működési állapot minden időben pontosan észlelhető és folyamatosan kijelezhető. A széles olvasóablak pontos pozíció visszajelzés mellett jelez ki minden elágazást, kereszteződést, vagy éles kanyart.

Egyedülállóan érzéketlen

A PGV forradalmian új kameratechnológiája teljesen érzéketlen a környezeti fényre. Még a színes csíkokon, vagy a kódokon lévő szennyeződés, vagy sérülés sem befolyásolja a PGV működését. A rekesz, záridő és lencsék kiegyensúlyozatlan kombinációját tartalmazó hagyományos optikai helymeghatározó rendszereket a csillogó padló, a változó környezeti fény és az erős fényvisszaverődés megzavarhatja. Az új PGV helymeghatározó rendszerben az optikai alkatrészek tisztán a „lényegi területre” fókuszálnak, a blende és a záridő pedig optimális expozíciót biztosít. A túlexponálás fizikai képtelenség, ami azt jelenti, hogy a környezeti fény nem befolyásolja az olvasási teljesítményt. Az útvonalkövetéshez használt színes csíkhoz bármely szín tetszőleges szélességben választható ki, így többé nincs szükség a padlóburkolattól kontrasztcsíkokkal történő optikai megkülönböztetésre.

 

• Elsőként DataMatrix kódokkal és színes sávokkal kombinált megbízható és hatékony termelési folyamatok
• Biztonságos áruszállítás folyamatos pozíció visszajelzéssel és helymeghatározással
• Univerzális, mivel az útvonalkövetéshez bármely színes csík használható
• A széles olvasóablak minden szűk kanyarral megbirkózik
• Érzéketlen a színes csík és a kódszalag károsodására és szennyeződésére
• A mozgó alkatrészek hiánya hosszú élettartamot garantál a szenzornak
• A kiváló minőségű LED világításnak köszönhetően a környezeti hatásokra érzéketlen
• Felhasználóbarát és egyszerűen üzembe helyezhető

 

Megbízható folyamatok minden területre

A PGV kiváló hardvere és szoftvere kimagasló folyamat megbízhatóságot, rugalmas kezelhetőséget és költséghatékonyságot garantál. A minden standard folyamatirányító- és terepi buszrendszerrel használható beépített univerzális interfész plug & play kapcsolattal biztosítja a helymeghatározást. Dióhéjban: tökéletes megoldás az intralogisztikában, anyagmozgatásban, gépjárműiparban, nyomda-és papíriparban, egészségügyben és számos más területen alkalmazott automatizált irányítású járművek számára.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek