Hatékony, intelligens, kompakt és csendes

Új hidraulikus tápegység a hatékony termeléshez a 7,5 és 30 kW közötti közepes teljesítménytartományban

2019. április 29., hétfő, 06:00

Címkék: Bosch Rexroth Kft. energia energiahatékonyság gépgyártás hidraulika tápegység

A gépek és berendezések informatikai rendszerekkel való összekapcsolása óriási lehetőséget kínál a gumiabroncsok vulkanizálásának sokkal gazdaságosabbá és intuitívabbá tételéhez is.

Pontosan ilyen alkalmazások számára fejlesztették ki a Bosch Rexroth CytroBox hidraulikus tápegységét. Intelligens, energiatakarékos, és moduláris kialakításával új megoldást biztosít a közepes teljesítménytartományhoz egészen 30 kW-ig. Sőt, az IoT-technológiák ötvözésével az ipar 4.0 koncepciónak következetes bevezetését is lehetővé teszi.

A CytroBox a közepes teljesítménytartományhoz – egészen 30 kW-ig – tervezett hidraulikus tápegység. Az áramfogyasztás paraméterezése és optimalizálása a meglévő elektromos szekrény figyelembevételével történik. Az előre beállított vezérlők a változó sebességű szivattyúhajtásokban az energiaszükségleteket egyedileg módosítják. Ennek megfelelően a fordulatszámot nulla terhelésnél vagy éppen a gumiabroncs vulkanizálásakor teljesen lekapcsolják, míg teljes terhelésnél rendkívül dinamikus nyomásértéket állítanak be. A gumiabroncs-vulkanizáló présekben a CytroBox segítségével akár 60 százalék energiát is megtakaríthatunk a hagyományos tápegységekhez képest. A homokmagos öntészeti eljárással gyártott hidraulikus tápegység magas hatásfoka szintén hozzájárul a hatékony működéshez. Ezzel az adalékanyagos gyártási módszerrel a tápegység akár 40 százalékkal kompaktabb, és az áramlási csatornáit is optimálisabban alakították ki.

Ezzel a kialakítással javul az olajáramlás, csökkennek a nyomásveszteségek, és mivel kevesebb zárócsavarra van szükség, minimálisra csökkennek azok a területek, ahol olajszivárgás fordulhat elő. Ezenkívül a hidraulikus tápegységet aktív víztelenítő egységgel is ellátták, hogy megvédjék a külső szennyeződésektől.

Okos csatlakozás az állapotfelügyelethez

Egy átfogó szenzorcsomag és nyílt szabványok gondoskodnak arról, hogy a CytroBox hálózatba kapcsolt környezetben is megállja a helyét. Integrált szenzorok tájékoztatnak az aktuális szűrő-, olaj- vagy hajtásállapotról. Az összegyűjtött adatokat ezután a hajtásvezérlés dolgozza fel. Az Open Core Interface segítségével ezeket kényelmesen lehet tovább feldolgozni és a modern gépkoncepciókhoz illeszteni.

A CytroBox hálózatba kapcsolási lehetőséget is kínál az üzemeltetők számára, ami megkönnyíti az IoT-technológiák használatán alapuló fizetéses szolgáltatásoknak az egyszerű és kockázatmentes megvalósítását. A CytroBoxra vonatkozó valamennyi információ – az alkatrész- és a működési állapot vagy a várható karbantartási munkák és a megelőző karbantartási elemzések – a Rexroth Online Diagnosztikai Hálózatán (ODiN) keresztül érhető el, melynek köszönhetően az információk mindig naprakészek.

Teljes teljesítmény a lehető legkisebb területen

A rugalmas és helytakarékos kialakítás nagyon fontos feltétel a komponensek kiválasztásánál. A CytroBox a kis alapterületet kombinálja a kompakt kialakítással, ami már tartalmazza az optimális gáztalanítással és áramlással rendelkező tartályt is. A CFD szimulációnak köszönhetően az olajmennyiség 75 százalékkal 600-ról alig 150 literre csökken. A szinkrontechnológia használata szintén helymegtakarítással jár. A nagy teljesítményű vízhűtéses szinkronmotor akár 80 százalékkal kisebb, mint a hasonló aszinkronmotor. Az összes funkció elfér egy kompakt vezérlőszekrényben. Ennek eredményeként a CytroBox rugalmas és helytakarékos módon integrálható a meglévő gyártósorokba.

Alacsonyabb zajszint, nagyobb kényelem működés közben

A levegőben keletkező hang teljes mértékben eltűnik a beépített hangszigetelésnek köszönhetően, valamint azáltal, hogy a komponenseket egyetlen házban helyezték el. Így a hang nem szivároghat ki. A zajkibocsátás csökkentése érdekében a motorszivattyúkat erősen egy polimerbeton alapra rögzítették. Azok a csapágyak, amelyek általában a zajt továbbítják a tartályba, teljes mértékben hiányoznak. Emiatt a CytroBox zajkibocsátása még teljes terhelés mellett is kevesebb, mint 75 dB (A).

A hasonló tápegységek átlagos zajszintje 85 dB (A). Ez csökkenti a zajcsökkentésre irányuló intézkedéseket és költségeket, és emellett nagyon kellemes munkakörülményeket valósít meg még a hidraulikus tápegység közvetlen közelében is.

www.boschrexroth.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek