Hatékonyabb adatgyűjtés a veszélyes területekről

2020. március 22., vasárnap, 13:33

Címkék: adatgyűjtő hőmérséklet hőmérsékletmérés mérés méréstechnika rezgés SKF

A forgóberendezések teljesítményfelügyeletét ellátó érzékelő megkapta a tanúsítványt a veszélyes területeken történő használatra, ezáltal az állapotfelügyelet új alkalmazásokra és iparágakra is kiterjeszthető.

Az SKF magkapta a jóváhagyást a rezgés- és hőmérsékleti adatok gyűjtésére kifejlesztett érzékelő, a QuickCollect veszélyes területeken történő használatára. Az európai és nemzetközi szabványok szerinti új jóváhagyás lehetővé teszi az érzékelő használatát azokon a helyeken is, ahol korábban „magas hőmérsékletű munkavégzési engedélyre” volt szükség.

A tanúsítvány utat nyit az új alkalmazásokhoz számos ágazatban, beleértve a petrolkémiai, a bányászati és a tengeri iparágakat. Ezenkívül lehetőséget biztosít az adatok digitalizálására a veszélyes területeken is, ami eddig viszonylag ritkán fordult elő.


Az érzékelő megkapta mind a nemzetközi IECEx, mind az európai ATEX szabványok szerinti tanúsítást a veszélyes területek 1. zónájában történő használatra. Továbbá a CSA I. osztály 2. zónájára is jóváhagyással rendelkezik, amely alkalmassá teszi bizonyos alkalmazásokra Észak-Amerikában.

A QuickCollect érzékelő a 2019 végén bevezetett SKF ProCollect mobilalkalmazással együtt használható. A ProCollect összeköti az érzékelőt az SKF webalapú szoftverplatformjával, az Enlight Centerrel. Így SKF Enlight ProCollect néven létrejön egy hordozható állapotfelügyeleti rendszer, amely közvetlen hozzáférést biztosít az SKF távdiagnosztikai szolgáltatóközpontok szakértőihez.

A csomag díjalapú szolgáltatásként érhető el, havi vagy évi rendszerességgel kiszámlázott előfizetéssel. Ez a modell lehetővé teszi az SKF számára, hogy a szolgáltatáscsomagot a vevő pontos igényeihez igazítsa.

A hitelesített eszközök hiánya miatt a veszélyes területeken az ellenőrzést hagyományosan kézzel végzik. Mostantól egyszerűbbé válik a teljesen automatizált előrejelző karbantartás bevezetése. Ez korszerűsíti az adatgyűjtést, lehetővé teszi a gyors hibafelismerést, és kiszorítja a „megörökölt” papíralapú-rendszerek használatát.


„Ez a rendszer segítséget nyújt a felhasználóknak a digitalizáció bevezetésére a legszélsőségesebb üzemi környezeteikben is, ugyanakkor javítja a kulcsfontosságú teljesítménymutatóikat (KPI)” - mondta Barrie Rodgers, az SKF Mobilmegoldások termékválasztékért felelős igazgatója.

A megoldás méretezhető, és az egyedi igényeknek megfelelően bármilyen nagyságrendű vevői tevékenységhez testreszabható. Például bevezethető kezdetben egy kis területen pár eszközzel, vagy akár több száz eszközzel egy nagyobb területen is.

Bár a veszélyes területeken történő használatra feljogosító engedély megszerzése bonyolult és költséges eljárás, a szolgáltatás mégis költséghatékony marad.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek