Új TNC-funkciók a gépkezelők mindennapjainak megkönnyítéséhez

A 09-es szoftverfrissítés kiterjeszti a TNC 640 megmunkálási perspektíváit

2019. szeptember 24., kedd, 06:00

Címkék: fémmegmunkálás folyamat folyamatvezérlés forgácsolás Heidenhain heidenhain tnc 640 vezérlés vezérléstechnika

A TNC 640 vezérlő 09-es szoftverfrissítésével megújult funkciók még praktikusabb és gépkezelő-orientáltabb megmunkálást tesznek lehetővé. Az új funkciók közé tartozik az Extended Workspace Compact kiegészítő megjelenítési terület, a teljes 3D gépmodell egy nagy felbontású 3D tesztgrafikában, a fogaskerekek forgácsolására szolgáló új ciklusok, illetve a TNC új felhasználóijogosultság-kezelő rendszere testreszabott hozzáférési lehetőségekkel. Átalakultak ezenkívül a felhasználói kézikönyvek is, amelyek már „Párbeszédes programozás”, „Beállítási, NC-program tesztelési és futtatási”, valamint „Ciklusprogramozási” verziókban is elérhetők.

Új grafikai és beviteli funkciók

A TNC 640 Extended Workspace Compact kiegészítő megjelenítési területe még jobb hozzáférést biztosít a napi munkához szükséges összes alkalmazáshoz. Közvetlenül a vezérlőképernyő mellett további információk és külső alkalmazások (pl. PDF- vagy CAD-alkalmazások) jeleníthetők meg a Connected Machining segítségével. A funkció előfeltétele egy MC 8562 főprocesszorral felszerelt gép, valamint egy 24 hüvelykes szélesvásznú képernyő.

A CAD-megtekintőben a számok közvetlenül a Lista nézet ablakban történő megadásával állítható be a referenciapont vagy a nullpont. Az anyagleválasztás szimulációján kívül a nagy felbontású 3D tesztgrafikában a teljes gépmodell is ábrázolható, amennyiben a gépgyártó konfigurálta és aktiválta a gép ütközési paramétereit. Lehetővé vált a szabadon definiálható táblákból Q-paraméterekkel történő olvasás és írás.

Extended Workspace Compact

Új munkamenedzsment-funkciók

A State Reporting Interface (rövidítve SRI) egy egyszerű és nagy teljesítményű interfész a gép működési állapotainak rögzítéséhez és a magasabb szintű MDE/BDE rendszerekkel történő kommunikációhoz. Mivel a múltbeli működési adatok az SRI-n keresztül is elérhetők, az adatok még a vállalati hálózat többórás meghibásodása esetén is hozzáférhetők maradnak.

A Batch Process Manager már az Üzemmód Programozás, a Programsorrend és a Program Futtatás során is megnyitható a megmunkálási faladatok megtervezéséhez és végrehajtásához. A Batch Process Manager támogatja a szerszámorientált megmunkálást – mostantól már a 93. számú (Extended Tool Management – Kiterjesztett Szerszámkezelés) szoftveropció nélkül is.

CAD-megtekintő

Nagyobb biztonság a TNC 640 vezérléssel

Az új Component Monitoring szoftveropcióval automatikusan ellenőrizhető a kijelölt gépelemek esetleges túlterhelése. Az alkatrészek megfigyelése információt szolgáltat az orsócsapágyak aktuális terhelési szintjéről és reagál arra (például NC-stoppal), ha az túllépi a meghatározott határértékeket. Ezáltal elkerülhetők a költséges gépkárok és a nem tervezett leállások.

A TNC új felhasználóijogosultság-kezelési rendszere jelentősen javíthatja a folyamatbiztonságot. A hozzáférési lehetőségeket a különböző felhasználói tevékenységekhez adaptálja, így szisztematikusan megakadályozza a vezérlő helytelen működtetését.

Speciális esztergálási funkciókészlet

Új megmunkálási lehetőségek

Az új #157 fogaskerék-megmunkáló opció felhasználóbarát ciklusokat biztosít a fogaskerekek hagyományos megmunkálóközpontokban végzett költséghatékony külső és belső forgácsolásához. A lefejtő maráshoz és lekerekítéshez használt új gyűjtőciklusok kiváló minőségű fogazás létrehozását teszik lehetővé, teljes megmunkálásként egyetlen megfogással. Idetartoznak az élettartam növelése érdekében végzett statikus eltolások, valamint a spirálfogazású fogaskerekek gyártásakor alkalmazott szinkroneltolások.

Nagy felbontású 3D tesztgrafika

A #158 Speciális esztergálási funkciókészlet szoftveropció hosszabb ciklusokat és funkciókat (# 50 opció) biztosít a maróesztergáláshoz. Idetartozik többek között a 883. számú „Szimultán Esztergálás” ciklus, amely a komplex kontúrok egyszerre történő létrehozását teszi lehetővé, elkerülve az optikai átmeneteket.

Az esztergálás felügyeletére szolgáló további automatikus tapintási ciklusok időmegtakarítást eredményeznek, mivel egy időben képesek az esztergálás és a pozíció meghatározására. Az új félautomata üzemmód lehetővé teszi a tapintást akkor is, ha a munkadarab pozíciója még nem ismert.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek