A jövő berendezéseit fejlesztjük – ma és holnap

Az SPS IPC Drives kiállításon a hardverek és a szoftverek mellett a Lenze innovatív eszközöket és koncepciókat mutat be a gépipar számára az ipar 4.0 jegyében

2018. november 08., csütörtök, 18:30

Címkék: automatizálás big data digitalizálás IIOT Internet of Things ipar 4.0 Lenze SPS IPC Drives

Aki a legjobb gépeket és rendszereket szeretné fejleszteni, annak nemcsak a megfelelő hardverelemeket és szoftvereket kell megtalálni, hanem a fenntartható koncepcióhoz szükséges szaktudás és a digitális átállás kihívásaihoz igazodó eszközpaletta is szükségeltetik. Az „Intuitív Automatizálás” fogalom a Lenzére mutat, a berendezésautomatizálás 70 éves szakértőjére, aki ma és holnap is eszközökkel és szakértelemmel segíti partnereit.

Milyen lesz a holnap gyára? És milyen követelményeknek kell megfelelnie a gépeknek, melyeket ma építünk? Ezek a legfontosabb kérdések, amelyekre a Lenze az idei nürnbergi vásáron kiemelt figyelmet fordít. Az SPS IPC Drives kiállításon november 27–29. között a hamelni gyártó bemutatja innovatív vezérlési, hajtástechnikai és komplett automatizálási megoldásait, valamint legújabb fejlesztéseit.

Az ipar 4.0 és az ipari IoT (IIoT) területén történő alkalmazások esetében a digitalizálást és a hálózatépítést kell bővíteni. Alapvető feltétel az adatok konzisztenciája. Nyílt interfészek, egységes adatmodellek használata a digitális adatkezelés („Digital Twin”) keretein belül, és a gyártókkal kompatibilis egységes szabványok, mint az OPC UA, MQTT és OMAC / PackML az alapja ennek a Lenze-portfólióban. A skálázható hardverek, moduláris szoftverek és az ezekhez kapcsolódó hálózati megoldások – mint a Lenze leányvállalatai, az Encoway és a Logicline egyedi igényekre szabott szolgáltatásai – mind hozzájárulnak, hogy a gyártó mindent átfogó ipar 4.0 és IIoT-megoldásokat tudjon kínálni partnereinek.

Az üzletből a felhőbe

A Lenze partnerei és ügyfelei már képesek folyamatos adatátvitelre a termelésből a felhőbe. De a hálózatépítés önmagában nem elegendő – csak akkor keletkezik hozzáadott érték, ha az adatokat megfelelően használják fel. Az OEM-ek számára ez azt jelenti, hogy adatalapú szolgáltatásmodelleket fejlesztenek ki, átgondolják üzleti folyamataikat, és ügyfeleiknél rávilágítanak az ipar 4.0 és az IIoT lehetséges előnyeire.

A Lenze ezen a területen is a partnerei oldalán áll. Témaspecifikus esettanulmányokkal és olyan szakemberekkel, akik megosztják tudásukat az OEM-ekkel, a gyártó digitális átalakulást hajt végre az ellátási láncban. Hogyan befolyásolja a digitális kihívás az OEM-ek üzleti modelljét? Hogyan tud segíteni a digitális tervezés az idő- és költség csökkentésében? Mit kell fontolóra venni, hogy a kiberbiztonságot már a fejlesztési folyamatban biztosítsák? És hogyan lehet a szoftverfejlesztést új alapokra helyezni?  A szaktudást érintő kérdésekre az OEM-ek oldaláról ugyanaz a válasz, mint a hardver és szoftverek ajánlására vonatkozóan. Lenze, ilyen egyszerűen.

Szűk keresztmetszet: a megbízható eszközök

A digitális tervezésben azonban a megbízható eszközök hiányában szenvednek. Ez az, ahol a Lenze belépett a képbe, és jelenleg olyan széles körű eszközökkel dolgozik, amelyek lehetővé teszik a digitális információk felhasználását az életciklus minden szakaszában. A „Intelligens és Digitális Automatizálás” mottó alapján működő kiállítás a gyártóknak lehetővé teszi a digitális mérnöki fejlesztéseik aktuális állapotának bemutatását. Ugyanakkor az OEM-eket arra ösztönzik, hogy adjanak visszajelzést, és fogalmazzák meg követelményeiket. Így az eszközök fejlesztése felgyorsítható, és ugyanakkor szorosan összehangolható a piac intuitív igényeivel. Ennek eredményeképpen a Lenze az ipar 4.0 és IIoT jövőálló szolgáltatójaként pozicionálja magát, és vezető szerepet játszik az ipar digitalizálásában.

A Lenze fő bemutatótere az 1. csarnokban, az 1–360. standon található. A 6-os csarnokban a 6–236. standon találkozhatnak az Encoway és Logicline szakembereivel, ahol a Lenze-csoport két vállalatát ismerhetik meg a látogatók a digitális szolgáltatások és az ügyfélspecifikus alkalmazásfejlesztés témakörben.

www.lenze.hu


A Lenzéről

A Lenze a gépgyártás vezető automatizálási vállalata. 70 éves tapasztalattal a hajtástechnikai megoldások területén a Lenze erős partner az ügyfelei számára. A portfólió méltán híres a kiemelkedő minőségű mechatronikai termékekről, a nagy teljesítményű hardver- és szoftverrendszerekről, az automatizálás, a szolgáltatások és a digitalizálás olyan területeiről, mint a BigData adatkezelés, a felhőalapú és mobilalkalmazások, valamint az Internet of Things (IoT)-alapú szoftverek vonatkozásában.

A Lenze világszerte mintegy 3 500 embert foglalkoztat, és 60 országra kiterjedő saját értékesítési csatornával, fejlesztési központjaival és termelési üzemeivel, valamint szervizpartnereivel képviselteti magát a piacon. A Lenze Ausztria a cég második legnagyobb leányvállalata, amely magában foglalja Kelet-Európa egyes részeit, valamint a nemzetközi kereskedelem fontos szereplője, egyben logisztikai központjával kiemelkedő fontosságú Európában. 10 országban 300 alkalmazott dolgozik az értékesítés, a mérnöki tevékenység, a logisztika és az adminisztráció területén.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek