A teljes gyártási folyamat tervezése és vezérlése

Excel-tábla helyett: a TERVEZŐTÁBLA egy logikus eszköz a kézi gyártástervezéshez, kiegészítő funkciókkal

2021. június 09., szerda, 06:00

Címkék: DMG MORI fémmegmunkálás forgácsolás gyártási rendszer termelésirányítás termeléstervezés termelésütemezés

A TERVEZŐTÁBLA a DMG MORI egyik legújabb digitális innovációja. A program már elérhető a piacon, miután 80 tesztfelhasználó visszajelzései alapján átesett a tűzkeresztségen platformalapú szoftveres szolgáltatásként. A piacra két különleges ajánlattal vezetik be: először a TERVEZŐTÁBLA 30 napos „próbaverzióját” telepítik; másodszor, egy DMG MORI szerszámgép beszerzésekor az ügyfél a GYÁRTÁSTERVEZÉS & VEZÉRLÉS felhőalapú termékeit kapja meg csomagban, négy hónapos, ingyenes próbaidőre.

A tervezés újradefiniálva

Minden gyártás a tervezésen, a vezérlésen és a visszacsatoláson alapul. A DMG MORI leányvállalata, a düsseldorfi ISTOS GmbH kifejlesztette a felhőalapú TERVEZŐTÁBLÁT, ami a GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS és GYÁRTÁSVEZÉRLŐ PULT irányítómoduljaival együtt egy rendkívül egyszerű belépőt nyújt a digitalizáció felé. Ez gyártótól és alkalmazástól függetlenül, valamint a folyamat határain túl is érvényes.

A TERVEZŐTÁBLA, GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS és GYÁRTÁSVEZÉRLŐ PULT felhőalapú modulok és ezért azonnal használhatók és nem igényelnek beavatkozást. A használatukhoz továbbá nem szükséges betanítás. Ez különösen a kis és közepes méretű gyártóüzemek számára teszi vonzóvá az ajánlatot. Az elérhető hozzáadott érték a tervezési idő optimalizálásából, az átfutási idők csökkenéséből, a gyártás szűk keresztmetszeteinek hatékony csökkentéséből, a pontos szállítási határidők meghatározásából és a lehetőségek felismeréséből adódik.

A szerszámgépgyártási iparágban a digitalizáció úttörőjeként a DMG MORI ajánlatot tesz a digitalizálásra a teljes értékteremtési láncban

Christian Methe, az ISTOS GmbH ügyvezető igazgatója optimista az általuk kifejlesztett digitális tervező és vezérlő eszközök piaci sikerét illetően a jellemzőik és előnyeik alapján. Az önbizalmát a mindennapi problémákra, a műszaki megoldások által nyújtott eredményekre alapozza: „A magánéletünkben alaposan kihasználjuk a digitalizáció által nyújtott szolgáltatásokat, hogy az életünket megkönnyítsük. Például rábízzuk magunkat a Google Mapsre, hogy A-ból B-be vezessen el minket, hatékonyan. A gyártásban azonban a vállalatok hajlamosak megfeledkezni a digitális lehetőségekről, és a gyártástervezés például papíralapon vagy EXCEL-táblákkal történik. Annak ellenére, hogy az üzemek 90 százalékánál az ütemterv megváltozik már az első műszakban. Miért ne használhatnának valamilyen segédletet, hogy a megrendelést hatékonyan navigálják a gyártáson keresztül?”

A DMG MORI digitális portfóliójában szereplő felhőalapú termékek precízen át tudják venni az irányítást. Nadine Martin, az ISTOS GmbH üzleti és kommunikációs igazgatója a kézzelfogható előnyöket sorolja: „A GYÁRTÁSTERVEZÉS & VEZÉRLÉS beszerzése már hat hónapon belül megtérül, hiszen a tervezési, visszacsatolási és megjelenítési funkciók azonos forrásból származnak, és akár 80 százalékkal csökkentik a vállalatok tervezési erőfeszítéseit.” Néhány héten belül észrevehetően nő továbbá a kapacitáskihasználás optimalizálása és a szállítási pontosság, valamint a szűk keresztmetszetet jelentő szerszámgépek kihasználtsága is 20 százalékkal javul. A megoldás a következő modulokat tartalmazza:

  • Digitális tervezőtábla Excel helyett: A TERVEZŐTÁBLA egy logikus eszköz a manuális gyártástervezéshez, kiegészítő funkciókkal. A szoftver könnyen helyettesíti az EXCEL-t vagy a papíralapú tervezést, figyelembe veszi a korlátozottan rendelkezésre álló erőforrásokat, mint például a munkaállomásokat, szerszámgépeket, munkatársakat.
  • Itt a gyártás beszél: A GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS valós idejű visszacsatolást ad az üzemből, ezért hívják üzemi adatgyűjtésnek más néven. Eközben a GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS áttekintést nyújt a gépkezelőnek minden aktuális gyártási műveletről, és közvetlen kapcsolatban van a TERVEZŐTÁBLÁVAL.
  • Minden egy szempillantás alatt: Az egyszerű felépítése ellenére a GYÁRTÁSVEZÉRLŐ PULT egy egyedileg konfigurálható műszerfal, ahonnan pillanatok alatt leolvashat minden gyártással kapcsolatos információt, a szállítási pontosságot, a rendelési adatokat, vagy a rendelések állapotát és azok pozícióját, illetve, hogy a késés vagy előrehaladás érdekes-e.

A felhőalapú TERVEZŐTÁBLA, a GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS és GYÁRTÁSVEZÉRLŐ PULT irányítómoduljaival együtt egy rendkívül egyszerű belépőt nyújt a digitalizáció felé az üzemének

Az optimális tervezés négy lépése

„A felhőalapú GYÁRTÁSTERVEZÉS & VEZÉRLÉS beállítása és használata rendkívül egyszerű, annak ellenére, hogy a csomag átfogó lehetőségekkel, teljes körű megoldásokkal rendelkezik” – ígéri Nadine Martin. És valóban: regisztrációt és bejelentkezést követően a szükséges törzsadatokat kell megadni vagy importálni. Ugyanez vonatkozik a megfelelő munkaállomásokra, munkatársakra és cikkszámokra, majd konfigurálni kell az adott cikkszám útvonalát, és az első gyártási rendelés már el is készült.

Ügyfélvélemények

Mindezt lelkesítő és ösztönző elolvasni, amit az alábbi, ügyfelektől származó ajánlások is alátámasztanak. Carmelo Bonanno (frabona GmbH) számára például a GYÁRTÁSTERVEZÉS & VEZÉRLÉS az „igazság forrása” minden, a gyártással kapcsolatos információ esetén. A vállalat a tervezési hiányosságokat fel tudta vele számolni, hatékonyan tudja kezelni és szétosztani a rendelési csúcsokat. Scott Pardoe (RICOH) szintén a gyártásátfutási idők meghatározásából adódó átláthatóságot és pontosságot dicsérte. Hans Schacherbauer (HS-ferinnotec GmbH) azon felhasználók közé tartozik, akik a TERVEZŐTÁBLA és a GYÁRTÁS-VISSZACSATOLÁS használatának köszönhetően 20 százalékkal tudták növelni a kapacitáskihasználásukat. Chris Santelmann (Santelmann-Zerspanungstechnik GmbH & Co. KG) szintén kifejezetten dicséri a tervezés és gyártás közötti valós idejű kommunikációt. A tömör véleménye szerint: „Szerződéses gyártóként tökéletesen teljesíti a követelményeinket.”

www.dmgmori.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek