Azonnali időjárási adatokat nyújt az IoT technológia

Henkel és Netatmo adatközpontú fenntarthatóság a gyárakban

2018. november 28., szerda, 11:57

Címkék: energia energiafelhasználás energiaracionalizálás Henkel Internet of Things mérés méréstechnika

A Henkel az intelligens otthont kínáló vállalat, a Netatmo okosotthon technológiájának gyáraiban történt bevezetésével pozitív fenntarthatósági eredményekről számolhat be. A Henkel mind a 31 - köztük a Körösladányi - Laundry & Home Care gyárában, a Netatmo Smart Home Időjárás Észlelő állomásait használja ahhoz, hogy a kapott időjárási adatokat a lehetséges eljárásokra és a gyártási folyamatainak változásaira alkalmazza.

Könnyen hozzáférhető termékek - például a Netatmo termékei - révén a gyárak az aktuális helyzetük elemzésével tervezhetnek és megfelelő intézkedéseket hozhatnak az energia- és közüzemi fogyasztásukkal kapcsolatban. „Úgy látjuk, hogy globális energiafogyasztásunk akár 3-5 százalékkal is csökkenthető 2020-ig, amikor teljes mértékben hasznosíthatjuk a rendelkezésre álló információkat és azokat a folyamatainkba integrálhatjuk” – mondja Johannes Holtbrügge, Henkel digitális transzformációért felelős vezető.

A Henkel düsseldorfi gyárában például öt százalékkal növelte a porlasztó torony égőhatékonyságát a mosópor gyártásnál. Emellett a vállalat optimalizálta a torony gázégőjét érintő folyamatot és a hőmérsékletszabályozást a teljes szárítási folyamat során. A Békés megyei Körösladányban található gyáregységben a Netatmo rendszere a külső raktárakban lévő hőmérséklet és páratartalom megfigyelésére szolgál, ezzel is elősegítve a termék minőségmegőrzési szempontok alátámasztását.

Fred Potter, a Netatmo vezérigazgatója hozzátette: „Ez egy újabb módja annak, hogy termékeinkkel hogyan támogathatjuk a közösségeket a saját ügyfeleink mellett. Ebben az esetben az érzékelőink segíthetnek a Henkelnek a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége teljesítésében.”

Hogyan működik?

Az intelligens otthoni időjárás érzékelő állomás két komponensből áll: egy beltéri és egy kültéri modulból. A Henkel az intelligens eszközt használva elemzi a külső hőmérsékletet, páratartalmat és relatív légnyomást a vállalat gyártótelepein, és az adatokat az energiafogyasztással kapcsolja össze. Az állomások a Netatmo ún. API felületén (alkalmazásprogramozási interfészen) keresztül csatlakoznak a Henkel felügyeleti rendszeréhez, hogy adatokat gyűjtsenek, dolgozzanak fel és azokat összevessék a gyárakat jellemző egyéb tényezőkkel.

A cél az, hogy a Henkel számára olyan adatok álljanak rendelkezésre, amelyeken keresztül látható, hogy az időjárás milyen hatással van az energia- ill. a közüzemi fogyasztásra. Ennek eredményeképpen a korlátozott természeti erőforrások, például a gáz és a víz hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használhatók fel. Az időjárás érzékelő állomás nemcsak a Henkel fenntarthatósági stratégiájához járul hozzá, hanem hozzáadott értéket is képvisel termékeinek minősége szempontjából: például az összegyűjtött adatok segítenek jobban előre megjósolni a gyártási területet és a termékeket érintő, a páratartalom miatt bekövetkező változásokat. Ez különösen fontos azoknál a termékeknél, amelyek nagyon érzékenyek ezekre a tényezőkre, pl. a mosogatógép tabletták.

www.henkel.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek