Fejlett ipar 4.0 kompatibilitás a Cognex képfeldolgozó rendszerekben

A legújabb szoftververzió a gyártóberendezések közötti gyors, hatékony és biztonságos kommunikációhoz az OPC UA protokollt is támogatja

2020. június 04., csütörtök, 06:00

Címkék: cognex ipar 4.0 képfeldolgozó szoftver Kvalix OPC Interfész szenzor szenzortechnika vision vonalkód vonalkódolvasó

A gépi látás és az ipari vonalkódolvasó rendszerek terén éllovas Cognex In-Sight Explorer™ szoftverének legújabb verziója az OPC Unified Architecture (OPC UA™) szabványt is támogatja. Az ipar 4.0 koncepció legelterjedtebb adatcsere-protokolljaként az OPC UA lehetővé teszi az In-Sight® képfeldolgozó rendszerek és az okosgyárakban működő egyéb ipari automatizálási eszközök közötti gyors kommunikációt és információmegosztást.

„Az automatizálás, a big data, valamint a felhőalapú számítástechnika gyors fejlődésével a gyártó cégek intelligens, ipar 4.0 kompatibilis eszközöket igényelnek – jelentette ki Joerg Kuechen, a Cognex látórendszerekért felelős alelnöke. – Az In-Sight Explorer a nagy teljesítmény, a rugalmasság, valamint a vision alkalmazások telepítésének és karbantartásának leegyszerűsítése révén szabványos képfeldolgozó szoftverré vált az iparban. Továbbfejlesztett kommunikációs képességeik révén az In-Sight vision rendszerek és szenzorok kivételes sebesség, teljesítmény és hatékonyság elérését teszik lehetővé a jövő intelligens gyárainak.”

Az OPC UA támogatása mellett a Cognex a vezető PLC-gyártók termékeire is kiterjesztette a kommunikációs kompetenciáját. A Siemens PLC-k felhasználói körében az In-Sight vision termékek már a PROFINET® Class B protokollt is támogatják, amely magában foglalja az egyszerű hálózati menedzsment protokollt (SNMP), lehetővé téve a rendszer hálózati statisztikáinak, a rendszerbeállításoknak és a hálózati topológiának a szokásos SNMP eszközökkel történő megfigyelését. A PROFINET megfelelőségi osztályok az eszköz- és vezérlőbeállítások megértésében segítenek.

Az In-Sight Explorer 5.8.0 verziója révén az In-Sight képfeldolgozó rendszerek az iQSS-kompatibilis Mitsubishi PLC-ket is támogatják. Az iQ Sensor Solution (iQSS) egy olyan mérnöki eszköz, amely automatikusan detektálja és figyeli az érzékelőket a hálózatban, és kezeli azok konfigurációit. Az iQSS képes ezen konfigurációk több gyártósoron keresztüli megtartására, és javítja az érzékelők, a PLC, a HMI és a szoftver közötti interakciót. Mindez alacsonyabb költségeket, valamint rövidebb fejlesztési és karbantartási időket eredményez.

Cognex rendszerintegrátor partner:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.cognex.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek