Innovatív automatizálási megoldásokat mutat be a CHIRON

Hannoverben is megtekinthető lesz a májusi CHIRON OPEN HOUSE látogatói számára már jól ismert, VariocellPallet rendszerrel felszerelt öttengelyes FZ 16 S megmunkálóközpont

2019. augusztus 15., csütörtök, 06:00

Címkék: automatizálás CHIRON EMO Hannover forgácsolás rolatast

A függőleges marás és esztergálás éllovas gyártó és fejlesztő cége 2019. szeptember 16–21. között az EMO Hannover fémipari szakkiállításon tartja új VariocellPallet automata palettacserélő rendszerének a szélesebb nagyközönség előtti premierjét. A fémmegmunkáló cégek komoly érdeklődéssel várják a moduláris CellLine cellafelügyeleti rendszer vásári debütálását is. A már a CMS által is alkalmazott VariocellUno automatizálási megoldás pedig régi megmunkálóközpontjainkat is képes újjávarázsolni.

A komplex geometriájú munkadarabok dinamikus megmunkálása VariocellPallet rendszerrel

Az autóipar, a szerszámgyártás és más meghatározó iparágak konkrét igényei ösztönözték a CHIRON szakembereit a VariocellPallet palettaautomatizálási megoldás kifejlesztésére. Az innovatív automatizálási megoldást kifejezetten az új FZ/DZ 16 sorozat számára fejlesztették ki a kisebb sorozatok dinamikusabb és rugalmasabb legyártásához. A VariocellPallet lehetővé teszi, hogy a különböző előgyártmányokat akár 10 előkészített palettára rögzítsék egy léptető körasztalon. Az automatizálási megoldás anyagmozgató rendszere az egyik munkadarabot a másik után továbbítja a megmunkálógépbe, majd a kész alkatrészeket a megmunkálási folyamat befejeztével a palettával együtt eltávolítja. Ez jelentősen növeli a termelékenységet. További előny, hogy az egyik paletta megmunkálása közben egy másikat is be lehet tölteni.

A VariocellPallet egyik legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy a motorokkal felszerelt kerekeken három irányban mozgatható, így rugalmasan csatlakoztatható a szerszámgéphez. A minimális helyigénynek köszönhetően az automatizálási megoldás mindig elérhető távolságban van a gépkezelő számára, de szükség esetén a megmunkálógép manuálisan is be-és kirakodható. Az FZ/DZ 16 megmunkálóközpont nemcsak a VariocellPallet rendszerrel, hanem az adott alkalmazáshoz testre szabható VariocellSystem moduláris automatizálási megoldással is elérhető.

CellLine: a teljes gyártócella átfogó felügyelete

A SmartLine portfólióba tartozó új CellLine IT-megoldással a teljes – a robotokat is magába foglaló – gyártócella kényelmesen vezérelhető egyetlen kezelőpanelről. A minden építési sorozat számára elérhető beállítási és diagnosztikai funkciók mellett a CellLine modern rendeléskezelési funkcióval is felszerelhető. A CellLine internetes verziója a felhőben és több nyelven teszi lehetővé a távoli hozzáférést.

A VariocellUno utólag is felszerelhető

A retrofitspecialista CMS is az automatizálási megoldásokra összpontosít a világ legnagyobb fémipari kiállításán. Az EMO látogatói testközelből tapasztalhatják meg, hogy egy régebbi megmunkálóközpont hatékonysága és termelékenysége milyen drámai mértékben növelhető meg a retrofit és az utólag beépíthető modern automatizálási megoldások révén. Az automatizálás jelentős szerepet játszik számos iparágban, így az utólagos automatizálás egy vonzó és költséghatékony alternatíva lehet a versenyképesség megtartásához. A CMS ezért a VariocellUno automatizálási megoldással is bővítette szolgáltatási körét.

www.rolatast.hu

www.chiron.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek