Google AIY hangkészletek és Coral USB-gyorsítók a Farnell kínálatában

2021. március 17., szerda, 12:41

Címkék: Farnell gépi tanulás Google mesterséges intelligencia Raspberry Pi

A Google hardvere és szoftvere leegyszerűsíti a mesterséges ideghálózatokat idéző intelligens eszközök tervezését.

Az elektronikus alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként működő Farnell már Google AIY hangkészleteket és Coral USB-gyorsítókat is kínál, lehetővé téve a mérnököknek, tervezőknek és gyártóknak, hogy könnyen beépítsék az eszközön található mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás (ML) elemeket a projektekbe és a termékekbe, és sokkal gyorsabban valósítsák meg az alkalmazási ötleteket a prototípustól a fejlesztésig. Az új Google-termékek leegyszerűsítik az intelligens, a mesterséges ideghálózatokat idéző eszközök fejlesztését

A hang és a látás számára kifejlesztett belépő szintű helyi AI-projektkészletek egyszerű módszereket kínálnak a tervezőknek a gépi tanulással való kísérletezésre, és lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy az intelligencia és az eszközön történő következtetések erejét felhasználva intelligens megoldásokat építsenek ki, amelyek számos iparág számára előnyösek lehetnek, ideértve az intelligens városokat, a gyártó- és autóipart, az egészségügyet és a mezőgazdaságot. A felhasználók a Coral USB-gyorsítók használatával a meglévő rendszerek széles skálájára is létrehozhatnak nagy sebességű következtetéseket.

A Google AIY és Coral technológiája teljes körű hardverkomponenseket, szoftvereszközöket és előre összeállított modelleket kínál a lokáis AI-vel rendelkező eszközök felépítéséhez. A Farnell által most kapható raktárkészlet a következőket tartalmazza:

  • A Google AIY Voice Kit (G950-00865-01) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kísérletezzenek a gépi tanulással és a mesterséges intelligenciával saját természetes nyelvi processzoruk felépítésével és a Google Assistant-tel való összekapcsolásával. A készletből így hangsegéd lesz, amely válaszol a kérdésekre és a parancsokra. A készlet a beszédfelismerés és az AI-feldolgozás hozzáadásához is használható a Raspberry Pi projektekben. A felhasználók mintakódot vagy a Google Cloud Speech-to-Text szolgáltatást használhatnak, amely a kimondott parancsokat szöveggé konvertálja a műveletek elindításához a program kódjában. A kulcsmondat-észlelés olyan projektekben használható, amelyek hangfelismeréssel rendelkeznek robotok, zene, játékok és egyebek vezérlésére.
  • A Google AIY Vision Kit (G950-00866-01) az összes komponenst és szoftvert tartalmazza, amelyek a neuronháló segítségével szükségesek a képfelismeréshez. A felhasználók elkészíthetik saját intelligens fényképezőgépüket, amely akár 1000 közös objektumot képes látni és detektálni, arcokat, érzelmeket és pózokat felismerni, illetve előzetes képfelismerési modellezéssel objektumszegmentálást végezni. A Raspberry Pi által működtetett készlet felhő-kapcsolat nélkül képes számítógépes látásra, mivel a valós idejű mély neurális hálózatokat közvetlenül a készüléken futtatják.
  • A Coral USB Accelerator (G950-01456-01)  egy könnyen felépíthető és gyorsan telepíthető tartozék, amely az AutoML Vision Edge segítségével nagy pontosságú egyedi képminősítést biztosít az intelligens eszközökhöz. A felhasználók USB porton keresztül csatlakoztathatják a Google Edge TPU társprocesszorát a meglévő rendszerekhez, hogy lehetővé tegyék a nagy sebességű gépi tanulást a rendszerek széles skáláján. Az Edge TPU a Google által tervezett kicsi ASIC, amely energiatakarékos módon gyorsítja fel a TensorFlow Lite modelleket. Másodpercenként 4 billió műveletet (TOPS) képes végrehajtani, minden egyes TOPS-hoz 0,5 wattot használva, és a legkorszerűbb mobil látásmodelleket másodpercenként csaknem 400 képkocka sebességgel képes végrehajtani. Az eszközön történő ML-feldolgozás csökkenti a késleltetést, növeli az adatvédelmet és feleslegessé teszi az állandó internetkapcsolat szükségességét.

„Sok ügyfelünk szeretné integrálni a mesterséges intelligenciát saját projektjeibe, de gyakran nem tudják, hogyan fogjanak bele – mondta Lee Turner, a Farnell félvezetőkért és SBC-kért felelős globális vezetője – A tudásbeli hiányosság megszüntetése érdekében kínáljuk a Google AIY hangkészletek és a Coral USB-gyorsítók válogatott sorozatába, hogy a hallgatók, a mérnökök, és a gyártók könnyedén fejlesszenek intelligens eszközöket, amelyek az AI és az ML használatával képesek a valós problémák megoldására. Ügyfeleink a Google fejlett technológiájával beszéd- és képfelismerést adhatnak projektjeikhez, így az eszközön található kreatív AI-ötletek a prototípustól a fejlesztésig sokkal gyorsabbak valósíthatók meg.”

A Farnell az egykártyás számítógépek (SBC) és a Tárgyak Internete (IoT) fejlesztőeszközök széles skáláját kínálja, és a Raspberry Pi Alapítvány legrégebbi licenszpartnere. Az ügyfelek 24/5 technikai támogatást és ingyenes hozzáférést kapnak a Farnell online erőforrásaihoz, illetve az element14 mérnöki és gyártói közösséghez.

A Google AIY hangkészletek és a Coral USB-gyorsítók már elérhetők a Farnell kínálatában.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek