Kompetencianapok újratöltve 2. rész

Mitől lehet jövőre versenyképes a cégünk?

2017. augusztus 22., kedd, 06:00

Címkék: alkalmazás ByCockpit Bystronic fiber lézer kompetencia napok lemezmegmunkálás lemeztechnika lézer lézeres vágás lézertechnológia

A 2017-es kompetencianapok alatt a Bystronic a fémlemez-megmunkálás hálózatba kötött, távfelügyeleti világát mutatta meg az érdeklődőknek. A rekordhosszúságú, június 12–23. között rendezett Házi Kiállításon a vágáshoz és hajlításhoz kapcsolódó fejlesztéseken kívül a legújabb automatizálási és szoftverinnovációkat is megismerhettük.

Élő információk a termelési folyamatokról

A ByCockpit valós idejű információkat nyújt a fémlemez-megmunkálási folyamatokról. A Bystronic új alkalmazása a gép teljesítményére és a gyártási hatékonyságra vonatkozó legfontosabb mutatókat jeleníti meg. A ByCockpit fejlesztése során a Bystronic informatikai szakemberei számos fémmegmunkáló cég mindennapjait vették górcső alá. Mindenütt azt vizsgálták, hogy a felhasználók miként szerezhetnek be adatokat a gépekről, hogy elemezni és javítani tudják a termelési folyamataikat.

Az eredmény: a cégek jelentős részénél komoly nehézségekbe ütközik a géprendszerekről származó adatok begyűjtése, és azok későbbi, hasznos információvá történő átalakítása. Sőt mi több, árnyomással, rövid szállítási határidőkkel és növekvő minőségi igényekkel kell megbirkózniuk. Mindez azt jelenti, hogy a fémlemez-megmunkáló vállalkozások manapság kénytelenek gyorsan reagálni, és folyamatosan javítaniuk kell termelékenységüket. A ByCockpit alkalmazás segít a gyártási folyamatokban tapasztalható hiányosságok fellelésében és elhárításában.

Teljes átláthatóság a fémlemezgyártásban: a ByCockpit megjeleníti a gyártás minőségére, idejére és költségére vonatkozó legfontosabb mutatószámokat

A ByCockpit mindenhol fut

Legyen szó akár laptopokról, okostelefonokról vagy táblagépekről, a ByCockpit gyakorlatilag minden mobil eszközön fut. Mint bármely más alkalmazást, a ByCockpitet is egyszerűen telepíthetjük a kijelölt eszközökre. Ezután minden kívánt (OPC UA interfésszel rendelkező) Bystronic géprendszer regisztrálható az alkalmazáson.

A ByCockpit elindításakor körülbelül 30 minialkalmazás áll rendelkezésre, a felhasználók pedig válthatnak az előre definiált áttekintések és a kedvenc nézetek között. Kedvenc üzemmódban a felhasználók személyesen konfigurálhatják a ByCockpit alkalmazást. Drag and drop módszerrel kiválaszthatják azokat a minialkalmazásokat, amelyek biztosítják az egyes géprendszerek elvárt áttekintését.

Az egész világon elérhető információk: a ByCockpit gyakorlatilag bármilyen mobileszközön (laptopokon, okostelefonokon és táblagépeken) fut

A legfontosabb minialkalmazások

A ByCockpit számos minialkalmazása közé tartozik a Sunburst nézet, amely kördiagramként mutatja be az egész gyártási folyamat állapotát. A zöld sávval jelölt gépeken jelenleg is folyik a termelés, a piros sávok üresjárati gépeket mutatnak, a kék sávok pedig a gyártási folyamatot alkotó összes csatlakoztatott rendszert kombinálják.

A felhasználók egy kattintással válthatnak át a lézeres megmunkálási folyamat áttekintésére. Ilyenkor az állapotsoron megjelenik a kimenet (kilowatt), amelyen a lézer aktuálisan működik, a rendszer teljes üzemideje és a következő karbantartás ütemezése.

A lézeres megmunkálási folyamat áttekintésének egy másik modulja az általános berendezés hatékonyság mutatószámát (OEE) mutatja. Ez a paraméter a gépek rendelkezésre állásából, valamint a késztermékek számából és minőségéből ered. Az OEE minialkalmazás ezenkívül lehetővé teszi a korábbi gyártási ciklusokkal történő közvetlen összehasonlítást is.

A következő kattintás a hajlítási munkák áttekintéséhez vezet. A teljesítményt jelző minialkalmazás itt a hajlított alkatrészek darabszámáról, az elkészítéshez szükséges időről és a szerszámcserék számáról nyújt tájékoztatást. Az áttekintés lehetővé teszi a hajlítási beállítások optimalizálását.

Az alkatrészre számított teljesítmény minialkalmazás az idő múlásával az egyes alkatrészekre vonatkozó hajlítási idő fejlődését határozza meg. Az ábra napi áttekintést ad, így jeleníti meg a termelési folyamatokban mutatkozó eltéréseket. Ezenkívül lehetővé teszi a kézi és az automatizált hajlítás közötti összehasonlítást is.

A raktári áttekintést tartalmazó minialkalmazás részletes információkat szolgáltat a raktáron lévő anyagokról. A felhasználók így megtudhatják, hogy milyen nyersanyagok milyen mennyiségben találhatók meg aktuálisan a raktárban. Az áttekintés súly és a beszerzési érték alapján listázza ki az összes nyersanyagot. Ezenkívül lehetővé teszi a raktár korábbi időpontokhoz történő közvetlen összehasonlítását is.

Folytatjuk

www.bystronic.com

Kapcsolódó cikk:

Kompetencianapok újratöltve 5. rész

Kompetencianapok újratöltve 4. rész

Kompetencianapok újratöltve 3. rész

Kompetencianapok újratöltve 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek