Pozicionáló-rendszer felturbózva

Hajszálpontos pozicionálás LMX lineáris tengelyekkel

2019. április 05., péntek, 06:00

Címkék: HIWIN lineáris tengely lineártechnika lineártechnológia pozíció pozicionálás

A Hiwin LMX lineárismotor-tengelyei hamar nagy népszerűségre tettek szert a gyártó cégek körében a hosszú élettartamuk és az általuk elérhető pontosság miatt. A lineártechnika szakértőjének számító Hiwin az LMX tengelyek új generációjában az erősebb motorokkal és kompaktabb tengelyszerkezettel most még magasabbra tette a lécet.

A széria második generációját képviselő tengelyek nagyobb teljesítménysűrűségű, új típusú motortechnológiát tartalmaznak. A konstrukció lehetővé tette a berendezés magasságának mintegy 40%-kal történő csökkentését az előző generációhoz képest, így kompaktabb szerkezetek hozhatók létre a gépekben, és hasonló telepítési helyre több funkció építhető be.

Beállított LMX tengelyek igényes pozicionálási feladatokhoz

A rendszer minden kulcsfontosságú alkatrészét a Hiwin gyártja, ami lehetővé tette a gyártó számára, hogy új gyártási folyamatokat vezessen be, és még tovább növelje a tengelyek mechanikai pontosságát. A pozicionáló mérőrendszert és azok szenzorait áthelyezték a védett tengely belsejébe, ami rugalmasabbá teszi a rendszert. Ez azt is eredményezi, hogy – amennyiben a működési feltételek lehetővé teszik – a tengely akár 50 millió ciklust képes elvégezni karbantartási igény nélkül.

Mindezen funkciók mellett az LMX tengelyek második generációja új mércéket állít fel az egyenesség, a síktartás és a pontosság terén. A rendszer így ideális választás még a legigényesebb pozicionálási alkalmazásokhoz is, például a 3D mérőrendszerekhez, a lézergépekhez, illetve a félvezetőgyártáshoz.

Az új lineárismotor-tengelyek már elérhetők a Hiwin kínálatában.

www.hiwin.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek