Új ipari automatizációs működési modell emeli új szintre az automatizációval elérhető megtakarítást

A fejlesztés forradalmasíthatja az RPA alkalmazását, tekintve, hogy egyelőre világszerte csak a szervezetek 4%-a használja széles körben az RPA-technológiát

2019. november 15., péntek, 14:28

Címkék: automatizálás folyamatirányítás folyamatvezérlés Fujitsu ipari robot robot robotika

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát.

A repetitív és monoton munkahelyi feladatok (pl. a digitális számlabeolvasás és -feldolgozás) automatizálása terén bizonyítottan óriási lehetőségeket nyitó RPA új lendületet kaphat a rugalmas, könnyen bevezethető (pl. MI-alapú) automatizációs technológiák megjelenésével. Iparági elemzők szerint a mesterséges intelligenciával dolgozó RPA-megoldások a munkafolyamatok akár 50%-át is automatizálhatják.

A Gartner iparági elemzőinek 2019-es jelentése szerint jelenleg az RPA-szoftvereké a leggyorsabb ütemben növekvő globális nagyvállalati szoftverszegmens. A technológia iránti élénk érdeklődés ellenére a terjedését eddig gátló praktikus akadályok miatt eddig világszerte mindössze a szervezetek 4%-a alkalmazta széles körben az RPA-technológiát. Jelenleg alig néhány ezer nagyvállalati robotfarm működik elszigetelten, egyenként legfeljebb 50 robottal.

Gyorsítósáv az érett automatizációs technológia bevezetéséhez

Az RPA terjedésének útjában álló akadályok eltávolítására kidolgozott, komplett ipari automatizációs működési modell célja, hogy az ügyfelek könnyebben kiaknázhassák a diszruptív technológia előnyeit, és rövidebb idő alatt bevezethessék környezetükben az érett RPA-megoldásokat. Az Észak- és Nyugat-Európában (Egyesült Királyság, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Írország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország) közvetlenül a Fujitsutól elérhető modell kielégíti az ügyfelek technikai jellegű és egyéb szükségleteit, és megszünteti az áttörő jelentőségű működésiköltség-megtakarítás elérését akadályozó tényezőket. A modell világszínvonalú automatizációs eszközeivel a vállalatok alig négy hét alatt eljuthatnak a pilot szakaszból a mobilizációs fázisig, és további 12 hét alatt kiterjeszthetik az alkalmazást.

A Fujitsu ipari automatizációs működési modellje három pillérre épül:

  • A Fujitsu Agile Automation Factory agilis és DevOps alapelvek alkalmazásával gyorsítja az RPA kiterjesztését.
  • A Fujitsu Robotics Operations Center 7x24 órában, magas rendelkezésre állási szintű, nagy teljesítményű dedikált erőforrásokkal támogatja a kiterjedt (több ezres) robotfarmokat.
  • A Fujitsu Automation Academy a készségfejlesztésben és a munkaerőhiány leküzdésében segíti a vállalatokat. Míg a „back-office” készségek iránti keresletben 30%-os csökkenés várható, a műszaki végzettség iránti kereslet jelentős mértékben növekedni fog a Forrester Research független elemzőcég szerint. A munkaerőhiány miatt a vállalatok nehezen tudják széles körben alkalmazni az RPA-megoldásokat. A magasan képzett műszaki szakemberek biztosításán túl a Fujitsu Automation Factory az automatizáció miatt munkakörváltásra kényszerülő dolgozók átképzésében is segítséget nyújt a vállalatoknak.

„Sok vállalat digitális átalakulását akadályozza, hogy nem tudják megteremteni az RPA széles körű alkalmazásának feltételeit. Bár a működési költségek szinten tartása vagy csökkentése mindenütt követelmény, az RPA-val elérhető jelentős megtakarítási lehetőséget mégsem aknázzák ki olyan belső tényezők miatt, mint a munkaerőhiány vagy a változáskezelés nehézségei. A Fujitsu új ipari automatizációs működési modellje megszünteti ezeket az akadályokat, és gyorsítósávot biztosít ügyfeleinknek az érett automatizációs technológia akalmazásához és működésük átalakításához” – mutatott rá Yves de Beauregard a Fujitsu digitális üzleti megoldásokért felelős vezetője Észak- és Nyugat-Európában.

www.fujitsu.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek