Nagyobb mobilitás a rugalmas gyártáshoz

Moduláris gyártórendszerekkel percek alatt alakíthatók át a gyártósorok

2019. március 06., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás csatlakozás-technika csatlakozó Hannover Hannover Messe Hannover Messe 2019 ipar robot ipari robot robotika Stäubli textil textilipar

A mobil, rugalmas kiszolgáló rendszerekkel gyors reakcióidő hozható létre a termelésben, és az individualizált gyártásban pontosan erre van szükség. A világ egyik vezető mechatronikai gyártójaként ismert Stäubli úttörő technológiákat mutat be az idei Hannover Messe 17. csarnokának C13. standján, demonstrálva, hogy a rugalmas termelési rendszerek már napjainkban is elérhetők.

Ahol az emberek már képességeik határához érkeztek el, ott a Stäubli mobil gyártási megoldásai és interfészei segítik tovább őket. A mobil, rugalmas gyártórendszerekkel rendkívül sokoldalú termelési környezet hozható létre, ami az idő és pénz megtakarításán felül a gyártás individualizálását is lehetővé teszi. Hetekig eltarthat, ha a gyártósort új termékre állítjuk át, egy mobil, moduláris gyártórendszerrel azonban a gyártási műveletek percek alatt alakíthatók át az aktuális munkaterhelés vagy az ügyfél kívánságai alapján. A kulcs a számos komponens összetett kölcsönhatása, amelyek technikai szakértelmet és innovatív gondolkodást igényelnek.

Robotmunkások végzik az éjszakai műszakot

A Stäubli HelMo robotrendszere a mobilitásnak köszönhetően páratlan rugalmasságot biztosít. A teljesen önállóan navigáló HelMo autonóm módon közlekedik saját termelési környezetében. A mobil működést és az autonómiát egy arányos energiatároló teszi lehetővé. A rendszer lelke egy erőteljes, minimális módosításokat tartalmazó standard robotmodell – jelen esetben a megbízható TX2 verzió. A Stäubli a közelmúltban bővítette a mobil gyártórendszerek terén szerzett kompetenciáját az automata irányítású járműveket fejlesztő és gyártó WFT többségi részesedésének megvásárlásával.

HelMo mobil robotrendszer

„A robottechnológia és a mobil szállítóplatform kombinációja lehetővé tette, hogy olyan rugalmas termelési rendszert alakítsunk ki, amely korábban elképzelhetetlenül összetett automatizálási feladatokat is képes kezelni” – mondta Peter Pühringer, a Stäubli Robotics osztályvezetője. Idetartozik a szerszámgépek munkadarabjainak be- és kirakodása, illetve a szerszámgépek összekapcsolása, ami jelentősen növeli az autonómiát, a rugalmasságot és a termelékenységet. A HelMo így nemcsak többet képes dolgozni, mint emberi kollégái, hanem az éjszakai műszakot is el tudja végezni.

Döntő fontosságú a megfelelő interfész

A rugalmas gyártási folyamatok felé vezető utat a Stäubli Elektromos Csatlakozók új fejlesztései is segítik. „A HelMo robotban vagy a logisztikai alkalmazásokban használt Driverless Transport Systems (DTS) elektromos járművek már a jövőbeni gyártási és ellátási lánc folyamatok előfutárai – jelentett ki Thomas Spindler, a Stäubli elektromos csatlakozóinak értékesítési és marketingvezetője. – Az energiatároló egységek pontos, hatékony töltésének biztosítása érdekében kifejlesztettük az automatikus QCC (Quick Charging Connection) rendszert, amit például teherkikötőkben használnak.”

A moduláris CombiTac rendszerrel teljesen konfigurálható csatlakozók ezenfelül biztosítják, hogy a mobil termelési egységek egyetlen csatlakozóval létrehozzák az energia-, a jel- és az adatátvitelt. A csatlakozók hidraulikus vagy folyadékcsatlakozókhoz is használhatók. A HelMo rendszer is ezt a technológiát használja arra, hogy a mobil robot a munkaállomáson is hozzájusson a szükséges forrásokhoz.

CombiTac kétsoros konfigurációban, DIN-házba építve

A megbízható szerszámcserélő növeli a termelési rendszerek hatékonyságát

A Fluid Connectors üzletág technológiái is hozzájárulnak a megbízható kapcsolatok létrehozásához. A Hannover Messén bemutatott megoldások középpontjában az immár minden teherbírási kategóriát lefedő szerszámcserélők állnak majd. A kompakt, könnyű szerszámcserélő-verziók elsősorban a mobil gyártási rendszereket, például a HelMót segítik abban, hogy feladatok garmadáját legyenek képesek elvégezni. „Évek óta együttműködünk a mobil gyártórendszerekre specializálódott WFT-vel – mondta Norbert Ermer, a Stäubli Fluid Connectors vezérigazgatója. – Annak érdekében, hogy megfeleljünk az ágazat szabványainak, a csatlakozómegoldásaink kompakt konfigurációkat tartalmaznak, amelyek megbízható funkcionalitást és kivételes biztonsági szintet garantálnak. Kisebb modelljeink súlyoptimalizált konfigurációjának köszönhetően a felhasználóknak nem kell magasabb teherbírású robotokba befektetniük.” A Stäubli az egyetlen gyártó, amelynek szerszámcserélői teljes mértékben házon belül készülnek a maximális működési megbízhatóság érdekében.

MPS 130 szerszámcserélő közepes terhelésű robotok számára

Automatizált, rugalmasabb textilipari megoldások

A Stäubli ugyanezt a megközelítést alkalmazza a leghagyományosabb ágazatában, a textiliparban is. A vállalat legújabb megoldásai jelentős szerepet játszanak a szövés előkészítésének automatizálásában, valamint a lánc- és vetülékfonalak cseréjének minimális emberi szerepvállalással történő folyamatában. A cél a szövés rugalmasságának és termelékenységének növelése az aktuális piaci igényekhez való gyors reagálás érdekében.

TF szövőrendszer

A megoldások nem korlátozódnak a szőnyegek vagy más hagyományos szövött termékek gyártására, amelyekhez a Stäubli tervezi, gyártja és forgalmazza a Schönherr szőnyegszövő rendszert. „Napjaink technológiája lehetővé teszik a különböző anyagokból készült szövött termékek előállítását – mondta Fritz Legler, a Stäubli Bayreuth GmbH textilipari értékesítési és marketingigazgatója. – A különböző fonalak egy szövetben történő kombinációja, a többrétegű textíliák gyártása vagy az innovatív háromdimenziós szövetek teljesen új utakat nyitnak a kreatív kompozíciók és az új értékesítési piacok számára.” A műszaki textíliákat olyan területeken használják, mint a repülőgéptörzsek, a vonatok mennyezeti burkolatainak vagy gyakorlatilag bármely jármű belső tereinek kialakítása. „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy gépeinket rendkívül igényes légzsákok gyártására is használják” – jegyezte meg Legler. A Stäubli Textile nagy sebességű LXL Jacquard gépe lehetővé teszi a komplex járműipari légzsákok egyetlen lapos szövetből történő legyártását. Ez óriási tervezési rugalmasságot biztosít, csökkenti a gyártási lépések számát, és ezáltal a gyártási időt is lerövidíti.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek