Öltés rövid idő alatt

Gomblyukak kialakítása VUVG mágnesszelepek segítségével

2019. október 03., csütörtök, 06:00

Címkék: Festo gomb mágnesszelep pneumatika szelep szeleprendszer szelepsziget textil textilipar

A gomblyukakat nemcsak funkciójuk, hanem a ruházaton való megjelenésük miatt is különös gondossággal kell elkészíteni. A textiliparban azonban ezek kialakítására nagyon rövid idő áll rendelkezésre. A Dürkopp Adler 581-es automata gomblyukazó gépe biztosítja a szükséges sebességet. A Festo kompakt VUVG mágnesszelepeinek köszönhetően kevesebb mint négy másodpercre van szükség egy gomblyuk kialakításához.

A Dürkopp Adler automatikus varrógépei többek egyszerű varrógépeknél. A magas technológiai színvonalat képviselő gépek a legmodernebb vezérléstechnológiával, többszálas adagolással és automatikus vágórendszerekkel rendelkeznek, melyek villámgyorsasággal vágják le az anyagot, miután a gomblyuk öltésére sor került. A gomblyukak alakja és hossza a gép vezérlőpanelén állítható be. A prémium 581-es automata, szemes gomblyukazó gép multiflex vágórendszerrel rendelkezik, amellyel különböző gomblyukak vághatók ki a kések cseréje nélkül. A Festo VUVG mágnesszelepek fontos alkatrészei ezeknek az ultramodern varrógépeknek. Ezekkel a szelepekkel az anyag hihetetlenül gyorsan és pontosan dolgozható fel – farmeranyag esetén kevesebb mint négy másodperc alatti készítési idővel.

A Dürkopp Adler 581-es automata gomblyukazó gépe biztosítja a szükséges sebességet. A Festo kompakt VUVG mágnesszelepeinek köszönhetően kevesebb mint négy másodpercre van szükség egy gomblyuk kialakításához (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Partnerség

A Festo már sok éve a Dürkopp Adler meghatározó pneumatikai partnere. A kiváló minőségű és teljesítményű VUVG mágnesszelepek megnyitották az utat a varrógépgyártó és a Festo közötti szoros együttműködéshez az 581-es automata szemes gomblyukazó nagyjából két évvel ezelőtti áttervezése során. A VUVG mágnesszelep tulajdonságai közül a Dürkopp Adler számára a legmeggyőzőbb a lehetséges változatok száma volt.

A VUVG szelepek a moduláris kialakítás révén akár szelepszigetként, akár különállóan is felhasználhatók, és nagy teljesítményt nyújtanak rövid kapcsolási idővel és minimális helyigénnyel. A Festo technológiai partnerként való kiválasztása mellett fontos érv a pótalkatrészek globális elérhetősége. Innovatív technológiai partnerekként és kiváló minőségű termékek beszállítóiként a Festo és a Dürkopp Adler kölcsönösen profitáltak a két fél együttműködéséből. Például a távol-keleti textilipari gyártólétesítmények esetén a relatív páratartalom miatt a gépek magasabb fokú védelmet igényelnek, ezért a VUVG mágnesszelepek IP védelmét IP65-re emeltük.

Sebesség és erő

A pneumatikus rendszerelemek nagy teljesítménysűrűsége a különböző ipari varrógépek üzemeltetése során rendkívüli előnyöket nyújt. A nagyobb sebesség mellett a nagy pneumatikus erők fércmentes vágást tesznek lehetővé. A vágókések, lyukasztó szerszámok és vágóblokkok még a legerősebb anyagot is másodpercek alatt átvágják. A kompakt és nagy átáramlású VUVG mágnesszelepek nemcsak új fejlesztésű termékekbe szerelhetők, hanem akár meglévő automata varrógépekbe is integrálhatók. Az 581-es gomblyukazó gép esetén a VUVG mágnesszelepek vezérlik az összes pneumatikus meghajtású funkciót.

Ezek közé tartozik a különböző anyagokon végzett vágás és lyukasztás, valamint a vágó/lyukasztó készülék pneumatikus beállítása a gomblyuk méretétől és típusától függően. Az anyag kiterítése és leszorítása a gomblyuk öltése előtt ugyancsak pneumatikus vezérlésű folyamat. Egy további pneumatikus leszorító mechanizmus állítja meg az anyagot a gomblyuk kialakítása után, aztán pedig enyhén előrehúzza azt, hogy a szálat el lehessen vágni. Ezt követően egy pneumatikus henger kikapcsolja a szálfeszítést.

A gomblyukakat nemcsak funkciójuk, hanem a ruházaton való megjelenésük miatt is különös gondossággal kell elkészíteni. A textiliparban azonban ezek kialakítására nagyon rövid idő áll rendelkezésre (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Biztató kilátások

Az új 581-es automata gomblyukazó gép a Dürkopp Adler szerint az ilyen célra tervezett gépek közül a leggyorsabb a világon. Minél gyorsabb a rendszer, annál több előnyre tehet szert a megbízó, ami aztán a cég számára versenyelőnyt teremt. A ruházati ipar egyre növekvő mértékű automatizálása az európai országokban működő textilipari cégek számára megnyitja annak a lehetőségét, hogy a gyártást visszavigyék a saját országukba.

A Távol-Keleten a textiliparban alkalmazott technológia körülbelül 90 százaléka a Németországban gyártott csúcstechnológián alapul. A Dürkopp Adler hisz abban, hogy a Festo-val való további együttműködés számos lehetőséget rejt magában, és a jövőben is támaszkodik erre az üzleti kapcsolatra. A legújabb fejlesztésű VUVG-…-S mágnesszelep-család kiemelten fontos szerepet játszik ebben. Ez a szeleprendszer válogatott alapfunkciókkal rendelkezik, és jelentősen csökkenti a költségeket, főképp a kevés funkciót igénylő automata varrógépek gyártása során.

VUVG mágnesszelep – nagy teljesítmény kis helyen

A kompakt VUVG mágnesszelep nagy átáramlású és alacsony költségű. Ez a szelep ideális az élelmiszeripar és a csomagolóipar számára, valamint az elektronikai iparban a kis alkatrészek összeszereléséhez. Az elektromosan és pneumatikusan működtetett VUVG mágnesszelepek bevethetők különálló szelepként vagy akár szelepszigetként is. A szelep egyik egyedi jellemzője az optimalizált beépítési méret, kitűnő teljesítménnyel párosítva. A kompakt és pehelykönnyű, alumíniumból készült VUVG kevés helyet foglal, és a rendszer összsúlyát is csökkenti. A 10 bar nyomású technológia gyorsabb ciklusokat, kisebb hengerméreteket és nagyobb teljesítménysűrűséget jelent. A szabadalmaztatott tolattyúhüvelyes működési elvnek köszönhetően a VUVG mágnesszelep rendkívül ellenálló és megbízható.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek