Új kenőzsírtöltő-szűrő az automatikus kenőrendszerekhez

2018. július 31., kedd, 06:00

Címkék: kenés kenéstechnika kenőrendszer kenőzsír SKF szűrés szűrő

Az SKF a mai napon bejelentette a kis méretű Lincoln kenőzsírtartálytöltő-szűrő piaci bevezetését. Az SKF szűréstechnikai termékcsaládjához tartozó szűrő minimálisra csökkenti az automata kenőrendszerekbe a kisebb méretű tartályok feltöltése során bejutó szennyeződések mennyiségét.

A tartály feltöltővezetékébe beépített szűrő biztosítja, hogy a tartályba és a rendszerbe tiszta kenőzsír kerüljön. A bemeneti nyíláson keresztül betöltött kenőzsír áthalad a szűrőn, és csak ezután jut be a kenőzsírtartály töltőnyílásához csatlakoztatott tömlőbe. A szűrőbetét eltömődése esetén az egység eltömődésjelző mutatója visszahúzódik, jelezve, hogy a szűrőbetétet meg kell tisztítani. Ha az eltömődött szűrőbetétet nem tisztítják meg, a kenőzsír biztonságosan kifolyik egy gyűjtőtartályba, és nem kerül be a tartályba.

A könnyen beszerelhető, kis méretű Lincoln kenőzsírtartálytöltő-szűrő 250 vagy 500 mikronos, repedésbiztos, könnyen tisztítható szűrőbetéttel érhető el. A szűrő töltési sebessége akár 8 liter/perc (2 gallon/perc)*, az üzemi nyomása pedig 344 bar (5 000 psi). A kompakt méret lehetővé teszi a szűrő tartálytól független, külső beszerelését.

A kis méretű Lincoln kenőzsírtartálytöltő-szűrő alkalmazási területei közé tartoznak az építőipari munkagépek, a kis méretű bányászati berendezések, az általános ipari berendezések, a szélenergia-ipar, a közúti teherszállítás, valamint az építőipari és a mezőgazdasági alkalmazások.

A több mint 100 év alatt megszerzett SKF- és Lincoln-szakértelem egyesítésével az iparban az SKF kínálja az innovatív kenéstechnikai megoldások legátfogóbb portfólióját – a kézi kenőberendezésektől és eszközöktől kezdve a legkorszerűbb központi és automatikus kenőrendszerekig.

* Az alkalmazástól, a kenőzsír típusától és a környezeti hőmérséklettől függően.

www.skf.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek