A mozgásvezérlés továbbgondolása

Frekvenciaváltókkal lép be az Unitronics a mozgásvezérlés világába

2019. január 30., szerda, 06:00

Címkék: frekvenciaváltó Kvalix mozgásvezérlő rendszer vezérlés vezérléstechnika vezérlő

Az ipari automatizálás és vezérlés központosítása és korszerűsítése iránti elkötelezettségnek megfelelően új termékvonalat, frekvenciaváltókat (VFD – Variable Frequency Drive) mutatott be az Unitronics. Az integrált PLC+HMI vezérlők fejlesztésében és gyártásában éllovas gyártó július elején indította el új VFD termékcsaládját, amivel jobban ki tudja szolgálni a motor- és mozgásszabályozási megoldásokra irányuló ügyféligényeket.

A frekvenciaváltók (VFD-k) – más néven inverterek – a gépek teljesítményét optimalizálják, energiát takarítanak meg, és csökkentik a gépek életciklusára vonatkozó költségeket számos alkalmazásban, többek között a csomagolás- és szállítástechnikában, az anyagmozgatásban, a megmunkálásban, a szivattyú- és ventilátorrendszerekben.

Az Unitronics frekvenciaváltói zökkenőmentesen integrálhatók a cég PLC+HMI minden-az-egyben vezérlőihez, az UniStream®, Vision™ és Samba™ termékcsaládokhoz. Az új frekvenciaváltók leegyszerűsítik a munkafolyamatot, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy egyetlen beszállítótól szerezzenek be hajtásokat, PLC-ket és HMI-ket, egyetlen szoftverben programozzák azokat, és ugyanattól a csapattól kapjanak támogatást a projektjeik teljes ideje alatt.

Főbb jellemzők

Az Unitronics VFD termékcsalád egy- és háromfázisú frekvenciaváltókból áll 0,4 kW-tól 110 kW-ig terjedő teljesítménytartományban. A fontosabb paraméterek:

  • Beépített EMC szűrők
  • Szerelési lehetőségek: fal, karima, sín
  • Kiterjesztett működési hőmérséklettartomány
  • Modbus RTU terepi busz
  • Beépített fékegységek
  • Szenzor nélküli vektor- és nyomatékszabályozás
  • Biztonságinyomaték-kikapcsolás (STO) funkció
  • Nagy túlterhelés-védelem

A VFD-k CE megfelelősséggel, UL jóváhagyással és TÜV SÜD biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Konfiguráció és működés

Az Unitronics inverterek és vezérlők kombinációja gyors és könnyű alternatívát kínál más frekvenciaváltókkal szemben: az összes feladat ugyanazzal a szoftverkörnyezettel programozható, mint a PLC és HMI alkalmazások. Az Unitronics szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan több frekvenciaváltót konfiguráljanak és helyezzenek üzembe, valamint online hozzáféréssel vagy Scope Trace grafikon segítségével felügyeljék azokat, és hibakeresést végezzenek.

A felhasználók a frekvenciaváltós hajtást közvetlenül a vezérlőbe integrált HMI panelről is működtethetik, kihasználva annak színes érintőképernyős képességeit. Az Unitronics minden-az-egyben megoldásának másik fő előnye a távoli hozzáférés; a felhasználók szoftverrel, webszerverről vagy akár VNC-kapcsolaton át is felügyelhetik a frekvenciaváltóikat.

Az Unitronics termékbevezetése lehetővé teszi az OEM-gyártók számára, hogy leegyszerűsítsék és központosítsák a vezérlési igényeiket, kevesebb gyártótól kevesebb komponensre támaszkodva. Ezzel a minden-az-egyben megközelítéssel a gyártók időt, költséget és rengeteg munkát takarítanak meg.

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3.

(+36 1) 272 2242

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

www.unitronics.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek