A termelékenységnövelés és az energiaköltség-csökkentés szolgálatában

A Rockwell Automation frekvenciaváltói felharmonikus-csillapítást, visszatáplálást és modularitást kínálnak.

2016. november 11., péntek, 17:37

Címkék: frekvenciaváltó hajtástechnika inverter Rockwell Automation

A Rockwell Automation bemutatta új frekvenciaváltó családját, amely segíti a felhasználókat az energiaköltségek csökkentésében és a gépek rendelkezésre állási idejének növelésében. Mindezt magas követelmények mellett használt gépállományok esetében. Az Allen-Bradley PowerFlex 755T inverterek felharmonikus-csillapítást, visszatáplálást és közös buszrendszeres konfigurációkat kínálnak felhasználóiknak.

A Rockwell Automation legfrissebben kínált PowerFlex inverterében első ízben mutatkozik be a cég TotalFORCE technológiája. Ez az új hajtástechnológia az elektromotorok sebességének, nyomatékának és pozíciójának precíz és adaptív vezérlése által valósít meg kiváló motorvezérlést. A TotalFORCE technológia számos szabadalmaztatott szolgáltatást tartalmaz, amelyeket a felhasználó rendszerének optimalizálása és a termelékenység fenntartása érdekében fejlesztettek ki.

Az AC hajtástechnológia jelentős beruházás a vevőink részéről, amitől azt várják, hogy a gyártás folyamatosan zavartalan legyen – mondja Brad Arenz, a Rockwell Automation termékmenedzsere. – A PowerFlex 755T meghajtókat úgy terveztük, hogy a telepítéstől az üzemeltetésen át a karbantartásig megtakarítást biztosítsanak, és továbbfejlesztett szolgáltatásaik által lehetővé tegyék a felhasználók számára az eszközállomány optimális használatát.

A továbbfejlesztett Allen-Bradley meghajtó-kínálatának mostantól tagja a PowerFlex 755TL alacsony felharmonikus szintű meghajtó, a PowerFlex 755TR regeneratív meghajtó, valamint a PowerFlex 755TM közös DC-buszos hajtásrendszer, amelyek mindegyike megfelel az IEEE 519 követelményeknek. Az új meghajtók olyan további előnyöket is kínálnak, mint a világviszonylatban is alacsony helyigény, az átfogó diagnosztikai és karbantartási szolgáltatások, valamint a leegyszerűsített indítási és telepítési folyamat.

PowerFlex 755TL frekvenciaváltó: A PowerFlex 755TL hajtás aktív front-end technológiát és beépített felharmonikus-szűrőt alkalmaz a torzítás csökkentésére. A meghajtó 160 - 1250 kW közötti teljesítményintervallumban alkalmazható.

PowerFlex 755TR inverter: A 130-2300 kW teljesítményű PowerFlex 755TR inverternek a regeneratív és a felharmonikus-csillapítási megoldások egyaránt részét képezik. Az inverter az energiafogyasztást és annak költségét úgy csökkenti, hogy az energiát visszavezeti a bejövő tápellátáshoz, és ezáltal energiahatékonyabb megoldást biztosít.

PowerFlex 755TM hajtásrendszer: A rendszer lehetővé teszi a felhasználó számára az igényeihez legjobban illeszkedő regeneratív rendszer kialakítását olyan esetekben, amikor egyetlen közös buszrendszerről több motort kell üzemeltetni. A rendszerkövetelmények optimalizálása és az áramfogyasztási igények biztosítása érdekében a felhasználók előre megtervezett modulok közül választhatnak a 130-2300 kW teljesítmény-tartományban.

Az eszközök továbbfejlesztett, prediktív diagnosztikai szolgáltatások által képesek felbecsülni és kijelezni a meghajtás egyes komponensei, így a ventilátorok, a relék, a nagyteljesítményű félvezetők és a kondenzátorok maradék élettartamát. A felhasználók aktívan figyelhetik az olyan paramétereket, mint a meghajtás, valamint a motor hőmérséklete és üzemideje, így szükség esetén idejében elvégezhetik a megelőző karbantartást.

A leegyszerűsített telepítési és karbantartási folyamat kulcsa az, hogy a frekvenciaváltó kialakítása lehetővé teszi az elektronika egészben történő eltávolítását az elektromos szekrényből. Ezzel bőséges helyet biztosít a vezetékezéshez és lehetővé teszi, hogy a tápvezetékek csatlakoztatva maradjanak, miközben a modul ki van szerelve. A telepítést és a karbantartást tovább egyszerűsíti egy „kocsi”, amelynek használatával egyetlen személy rámpa vagy emelőszerkezet nélkül is beillesztheti vagy eltávolíthatja a modult.

Az eszközök, Logix vezérlők segítségével, teljes mértékben konfigurálhatók a Rockwell Software Studio 5000 fejlesztő környezetből. Ez hozzájárul a programozási idő csökkentéséhez, a beüzemelés leegyszerűsítéséhez és a diagnosztika hatékonnyá tételéhez.

www.rockwell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek