Automatizálási területen alkalmazott ipari frekvenciaváltók a Rexroth-tól

A változtatható frekvenciájú hajtások intelligens működést és akár 80%-os potenciális energiamegtakarítást nyújtanak számos ipari piacon

2019. július 17., szerda, 11:34

Címkék: Bosch Rexroth Kft. elektomos hajtás frekvenciaváltó hajtásrendszer hajtástechnológia RS Components

Az RS Components (RS) bemutatta a Rexroth innovatív frekvenciaváltóját, amely az ipari és automatizálási területeken akár 80%-os energiamegtakarítást is lehetővé tesz. Az EFC 5610 változtatható frekvenciájú intelligens hajtás segítségével a gyártók és más ipari vállalkozások kézben tarthatják az emelkedő energiaköltségeket, és a környezetbarát termelés iránt mutatkozó igénynek is megfelelhetnek.

Az EFC 5610 egy különleges igényekre tervezett, nagy nyomatékot és akár 160 kW teljesítmény kínáló megoldás. Optimális nyomatékgörbével rendelkezik és a nagy indítási nyomaték eléréséhez hatékony vektorvezérlést biztosít. A termék megfelel a logisztika és anyagszállítás, szállítószalagok; hengersorok, feldolgozórendszerek, így elegyítők, keverőgépek és centrifugák, építőanyag-ipari berendezések, műanyag gyártó és -feldolgozó gépek, valamint a szerszámgépek által támasztott alkalmazási igényeknek.

A hajtás számos intelligens jellemzővel bír, amelyek közé tartoznak az I/O- és terepibusz-modulokkal történő bővítési lehetőségek, a paramétermásolási funkcióval rendelkező kezelőpanel, a hálózati működéshez szükséges integrált Modbus-interfész és az STO (safe torque off; biztonsági nyomatékkikapcsolás) opció a Cat. 4/PL e, SIL3 biztonsági szinteknek való megfeleléshez a biztonság szempontjából kritikus alkalmazási területeken.

A nagyfokú rugalmasságot és különböző alkalmazásokhoz és egyedi megoldásokhoz használható testre szabott funkciókat kínáló frekvenciaváltó komponensek széles körét magába foglaló, kisméretű és nagymértékben integrált kivitelben készül. Ez kisebb vezetékezési igényt, egyszerűbb telepítést és átalakításokat jelent. Az ingyenes rendszer-üzembehelyezési szoftver, így a gyártó ConverterWorks szoftvere segítségével a készülékszoftver és a paraméterek egyszerűen frissíthetők USB-n és Etherneten keresztül. Az eszköz Windows-os PC-ken fut, és lehetővé teszi a frekvenciaváltók üzembe helyezését és távolról történő vezérlését; ez leegyszerűsíti a sebességek meghatározását és a paraméterek beállítását, valamint az indítás és leállítását vezérlését.

Az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai/csendes-óceáni térségben az RS most készletről szállítja a Rexroth EFC 5610 összes változatát 7,5 kW teljesítményig bezárólag.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek