Csendes futású lineáris hajtások

Bővült a HIWIN SynchMotionTM technológiát tartalmazó lineáris vezetékek választéka

2017. április 13., csütörtök, 06:00

Címkék: hajtás hajtástechnika hajtástechnológia HIWIN lineártechnika lineártechnológia vezetékek

A már bizonyított QH, QE és QR sorozatú lineáris vezetékek mellé – melyek SynchMotionTM technológiája kivételesen csendes futást garantál az optimális szinkronteljesítménnyel párhuzamosan – a gyártó a QW sorozatot is elérhetővé tette, amely a négysoros profilsín-vezetésű és ultra nagy teljesítményű WE sorozatra épült.

A csekély méretmagasságnak köszönhetően a WE sorozatú profilsínvezetések ideálisak korlátozott beépítési lehetőségekkel bíró, de nagy nyomatékot előíró alkalmazások számára. Az egyedülállóan széles kialakítású QW sorozat gyakorlatilag kétszeres nyomatékterhelhetőséggel rendelkezik a tengely mentén, mint a hasonló méretmagasságban telepíthető egyéb lineáris vezetékek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vezetékpár számos alkalmazásban egyetlen széles vezetékkel helyettesíthető. Az eredmény egy páratlanul kompakt szerkezet, amely párhuzamosan a kapcsolódó rendszer gyártási és összeszerelési költségeit is csökkenti.

A QW lineáris vezetékekben a gördülőelemeket távtartók választják el az optimális szinkron létrehozásához

A QW lineáris vezetékek három méretben (21, 27 és 35 mm) és magas vagy peremes házzal állnak rendelkezésre. Az innovatív SynchMotionTM  technológia csökkenti a gördülő elemek és a cső között fellépő súrlódást. A megoldás minimalizálja a hagyományos lineáris vezetékek esetében óhatatlanul fellépő gördülő súrlódást, ami jelentősen csökkenti a szinkronizálásban fellépő pontatlanságokat is. Nem kívánt gördülőelem-mozgások még nagy sebességnél sem fordulhatnak elő. A SynchMotionTM technológia ezenkívül a kenőanyag házon belüli elosztását és megtartását is segíti. A QW lineáris vezeték ideális választás olyan alkalmazások számára, ahol a siker kulcsa az optimális szinkron és a nagyon csendes futás.

www.hiwin.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek