Erős, hatékony és terhelhető: nyomatékmotorok magasabb sebességtartományban

A HIWIN új TMRI nyomatékmotorjaiban az innovatív rotorszerkezettel nagyobb sebesség érhető el

2018. január 11., csütörtök, 06:00

Címkék: hajtástechnika HIWIN lineáris motor motor nyomatékmotor

A tempó folyamatosan gyorsul! A hajtástechnikai specialista HIWIN ezért új, nagy sebességű, vízhűtéses nyomatékmotort fejlesztett ki rendkívül nehéz alkalmazásokhoz a már jól bevált TMRW sorozatra építve.

Az újítások egyike sem látható az új TMRI direkt hajtások álló részének külső felületéről. A korábban használt homogén acélelem helyett azonban rotorként a hornyos, nagy teljesítményű belső rotormotorok magja laminált mágneses keretet tartalmaz. Milyen előnyökkel jár ez? Az örvényáramok kialakulásával együtt járó veszteségek például teljesen száműzhetők a rendszerből, így növelhető a felső sebességhatár.

Mivel a HIWIN mérnökei a rotorban lévő állandó mágnesekkel emelték a mágneses fluxust, a TMRI nyomatékmotorral a nyomaték terén is új szintek érhetők el. A korábbi TMRW sorozathoz képest az új szériával nagyobb sebesség, nagyobb forgatónyomaték és jobb hatékonyság érhető el.

A HIWIN 230 és 565 mm közötti külső átmérőjű TMRI nyomatékmotorjai akár 5 400 Nm csúcsnyomaték mellett érhetők el. A motorok a nagy nyomatékhoz és a különböző sebességtartományokhoz különféle szabványos tekercseléssel kaphatók. Opcionálisan a TMRI motorokhoz azonnal csatlakoztatható acél hűtőkörök is elérhetők. Az új széria ideális nyomdaiparban, szállítórendszerekben, esztergákban, marógépekben, automatizálási alkalmazásokban történő felhasználásra, tulajdonképpen bárhol, ahol rendkívül pontos pozicionálásra van szükség.

www.hiwin.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek