A csuklók közvetlen meghajtása

Az új robotikai terméksorozat: robolink D

2014. július 14., hétfő, 12:16

Címkék: automatizálás csapágy igus lean robolink D robottechnika

A robolink D-vel az igus egy műanyagból és alumíniumból készült közvetlen meghajtású csuklókart fejlesztett ki a Lean Automation számára. A kenésmentes igus PRT polimer körasztal-csapágyakra szerelt robolink D csuklók három nagyságban léteznek, amelyből 1–6 szabadságfokkal rendelkező csuklókarokat lehet konfigurálni. Ez az új robotikai rendszer erősen moduláris és kedvező költségű.

 
Az igus egy új kedvező költségű terméksort fejlesztett ki: ez a robolink D. Ennél a rendszernél a robolinkcsuklókar direkt meghajtású úgy, hogy a motor közvetlenül a tengelyen van elhelyezve. Az új fejlesztés az igus kenésmentes PRT-polimer körasztalcsapágyára alapoz, amely egy műanyag házba van beépítve. A meghajtás egy csigakerekes hajtóműn – illetve választható módon a Nema 17 vagy 23 igus léptetőmotorokon – keresztül történik. Ezek és más motorok  kereskedelemben kapható szokványos vezérlőmodulokkal szabályozhatók.
 
A felhasználók az egyedi elemeket flexibilisen maguk szerelhetik össze, maguk
csatlakoztathatnak motorokat, vagy komplett csuklókarokat rendelhetnek meg
 
A robolink D direkt az ipari automatizálás követelményeihez van igazítva. Megfogás, megforgatás, elfordítás, lerakás és visszatérés a kiinduló helyzetbe: a csuklókaroknak az állandó ismétlődéseket hosszú időn át megbízhatóan kell végrehajtaniuk. Az új robolink D rendszer a meghajtástechnikában különbözik a korábbi igus robotikától. Eddig a léptetőmotorokat nem magában a karban, hanem egy külön meghajtóegységben helyezték el, és bowdenkábelek segítségével kapcsolták ezekhez. Ennek előnye, hogy a csuklókarok igen könnyűek. Ez különösen  egyszerűvé teszi az ember-gép-interakciókat. A közvetlen hajtás a robolink D csuklókart robusztusabbá és hosszabb életűvé teszi. Ezzel az igus a felhasználók számára új lehetőségeket tár fel a Lean Automation terén. Akár egyedi alkotóelemként, akár komplett rendszerként az építőelem-elv itt nagymértékű  flexibilitást tesz lehetővé. Ezáltal a gyártók egyedileg tudnak módosításokra reagálni és jelentős költségeket megtakarítani. A robolink D három méretben létezik, és műanyagból, illetve alumíniumból készült összekötőelemekkel tetszőlegesen kombinálható 1–6 tengelyes csuklókarokká. Ezzel a műanyag-szakvállalat a moduláris csukló-építőelem elgondolást – amely a bowdenes csuklókarok számára már megvan – következetesen továbbviszi az egyedileg realizálható robotrendszerekre: a cél az, hogy a két robolink-rendszer csuklóit és alkotóelemeit szabadon lehessen egymással összekötni.
 
www.igus.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek