Mit hozol ki belőle?

Kapsz egy bejegyzett céget. Némi tőkét. Van 15 éved

2018. november 29., csütörtök, 06:00

Címkék: célgépek Chemplex gépgyártás hajtás hajtásrendszer hajtástechnika villamos hajtás

Ha a kezedbe adnánk egy mikrovállalkozást, és azt mondanánk, hogy 15 év múlva ránézünk, vajon mit találnánk? Lennének jó ötleteid, eszközeid, amelyekkel felfejlesztheted? Egyáltalán megérné a 15 évet? Sipos Sándort, a Chemplex Kft. ügyvezető igazgatóját szorítottuk sarokba néhány pimasz kérdéssel.

A válaszok nem csak kezdő vállalkozásoknak adhatnak fogódzót, ajánlatosak annak is, akik stagnálnak és vérfrissítésre készülnek, új lendületre, inspirációra van szükségük. A mára a gépiparban országszerte ismert vállalat 15 éve dübörög hajtástechnikai és homogenizálási területeken. Két fiatal, szinte friss diplomás mérnök álmodott egy nagyot, összefogtak, és megvalósították. Azt tudták, hogy a tervük hosszú távra szól, de ilyen ütős együttműködésre ők sem számítottak.

Adnál ma két friss diplomás gépészmérnöknek nagyobb összeget, hogy próbáljanak belőle profitábilis vállalkozást létrehozni?

Sipos Sándor: Érdekes kérdés. Ha meggyőződnék arról, hogy életképes az ötlet, a vállalkozásuk alapja, akkor eljátszanék a gondolattal, de biztosan komoly feltételeket szabnék, nem lenne könnyű dolguk.

Mondjuk az lenne az elvárásod, hogy 15 év elteltével mutassák fel a befektetett összeg sokszorosát…

Nem lehetetlen. Azt gondolom, hogy ha keményen teszik a dolgukat és kijelölik a céljaikat, betartják a játékszabályokat, elérhető. Kontroll alatt tartanám őket, sőt segítséget nyújtanék, ha látnám, hogy megdöccen a folyamat. És folyamatosan késztetném őket a fejlődésre, az egyre nagyobb célok kitűzésére. A stagnálás, a lineáris eredmény nagyon veszélyes. A vonalnak mindig emelkednie kell. Nagyon sok változás van az iparban, és minden változásnak vannak vesztesei és nyertesei. Ha most valaki észnél van, és van egy kis szerencséje, a nyertesek között lehet.

Azt gondolod, hogy egy óvatos, külső kontroll elegendő?

Ha a stáb szakmailag a topon van, és van igény arra, amit megálmodtak, igen. A saját cégemben, a saját bőrömön is azt tapasztalom, ha csillognak a szemek, ég a tudásvágy, és akarjuk a sikert, dübörög a gépezet.

Hogyan indítanád el őket, milyen útravalót adnál ennyi évvel a hátatok mögött?

Egy tréningen hangzott el az, hogy a profitábilis működés mellett egy vállalatnak kutya kötelessége jobbá tenni a világot. Erős, hatásos mondat, és abszolút igaz cél. Azt hiszem, ezt tanácsolnám: törekedjen a profitra, maradjon ember, és tegye jobbá maga körül a világot!

Nem túl erős ez? Ti a Chemplexnél jobbá teszitek a világot?

A tudatos vállalkozók sokat tehetnek az ügy érdekében. Vezetőként is, vállalkozásként is hatással vagyunk az ügyfeleinkre, a beszállítóinkra, a munkatársainkra és a mikrokörnyezetünkre, ezért óriási felelősség egy cég működtetése. Kiss László – ügyvezetőtársam, jól ismert hajtástechnikai szakértő kollégám – fogalmazta meg a szemléletünket: a célunk az, hogy Magyarországon minden gép működjön. (#mindengépműködjön) Ezzel a hozzáállással tekertünk egyet a fókuszunkon, és olyan vállalattá lettünk, amely nemcsak értékesít, hanem támogat, segít és szolgál.

Min bukhat el a dolog?

Azt hiszem, hogy az embernek sokféle egyedi, ösztönös képlete van arra, hogy hogyan NE legyen sikeres. Számtalan banánhéj van az úton, és minden vállalkozásnak megvannak a saját rizikói. Van azonban néhány olyan érzékeny pont, amelyekre ha megfelelő figyelmet fordítunk, az már jó irány a sikerhez.

Milyen érzékeny pontokra gondolsz? Szerinted mik azok a dolgok, amelyekre nagyon kell figyelnie ma egy vállalkozásnak?

A legnagyobb érték az ügyfél. Mégpedig az, aki veled akar dolgozni. A munka alapja a bizalom. Az ügyfelek rendszerint már a vásárlási folyamat elején tudják, hogy kivel akarnak együttműködni, a mi célunk, hogy ezek mi legyünk. Pontosan ezért mi nem értékesítünk, hanem ügyfélproblémákat orvoslunk: minden megkeresésnél az első szempont az, hogy mi vagyunk az ügyfél mentorai. Így tudunk mi is elkötelezetté válni, ha látjuk, hogy az ügyfél is elkötelezett. Azaz: döntsd el, hogy velünk dolgozol, és nem fogsz csalódni!

A jó szolgáltatás alap. Mindenki gyors, olcsó és jó akar lenni. Ez együtt nem megy. A fejlődéshez és a fejlesztéshez pénz kell. A céget – beleértve a kollégák kompetenciáit – folyamatosan fejleszteni kell. Ez egy olyan döntés, ami szintén az ügyfél érdekében született. Ha nem tudjuk az ügyfélnek értékesíteni a jövőnket, akkor feléljük a jelent. Nálunk, a hajtástechnika üzletágban, helyben állítjuk elő a hajtóműveket. Ha akarod, meg is várhatod a terméket. Persze ezt meg is kell fizetni.

Valódi piaci igényre alapíts céget! A Chemplex két üzletága ezért jött létre: a gépipari üzletág hajtásláncokat szállít gépgyártó és termelő vállalatoknak. Ezt standard és egyedi, egészen speciális kivitelekben egyaránt, és büszke vagyok arra, hogy nagyon komoly hajtástechnikai feladatokat oldunk meg.

A másik üzletágunk folyadék- és porkezelési berendezéseket, elsősorban folyadék- és porkeverő berendezéseket, sok esetben komplett technológiákat valósít meg, többek között vegyipari, gyógyszer- és élelmiszeripari igényekre, kivétel nélkül nagy mennyiségű termelésre.

A kollégák a támaszaid. Mutass példát, adj figyelmet, és várd el a teljesítményt! Minden kollégánk egyformán fontos. Vannak pozícióbeli differenciálások, vezetők és beosztottak, hiszen a gépezet így tud jól működni, de az ember, az egyén ugyanazt a figyelmet kapja. Megadjuk egymásnak a tiszteletet, teret adunk a fejlődésnek, segítünk egymásnak, és feszítetten, de jó hangulatban dolgozunk.

Sok kollégánk családos ember. Nem várjuk el tőlük, hogy válasszanak a munka és a család közt, hiszen világos, hogy a család az első. Büszke vagyok arra, hogy olyan munkahelyet tudok biztosítani, ahol nem jelent gondot egy tanévnyitó vagy egy privát program. Persze ehhez az kell, hogy olyan munkatársakkal dolgozzunk, akik megfelelnek az elvárásainknak; remek, elhivatott szakemberekkel, akik lojálisak és elkötelezettek, aminek végső soron szintén a megrendelőnk a haszonélvezője.

Bánj jól az idővel! Ügyfeled és munkatársad ideje éppen olyan fontos, mint a tiéd! A határidőket be kell tartani, ehhez jó ütemezésre, hatékony időbeosztásra, a feladatok priorizálására van szükség. Jól tudjuk, hogy aki hozzánk fordul, a legtöbb esetben gyors megoldásra számít, ezért készek vagyunk akár 24 órán belül kielégíteni az igényeit.

Érezd jól magad! Ha a fentiek mind teljesülnek a cégedben, egészen biztos vagyok abban, hogy jobbá teszed a világot, és téged is magas színvonalú, jól működő csapat vesz körül, amelyre lehet támaszkodni, olyan emberek, akiktől motivációt nyerhetsz és tanulhatsz. Élvezd hát azt, hogy a támogató stáb végzi azt a munkát, amiért összejött!

Ezekből a pontokból már majdnem összejött a sikeres vezetői attitűd leírása.

Ennél azért árnyaltabb a dolog! Egy célhoz sokféleképpen lehet eljutni, szerintem nincs tuti recept. Mi az ügyfeleinkkel együtt, közös érdekből egy pozitív vállalkozói magatartás irányába indultunk el, mert a személyiségünknek ez felel meg a legjobban. Más cégek és emberek másfelé fogják megtalálni a siker útját.

Köszönjük az együttgondolkodást, és még sokszor 15 évet kívánunk a Chemplexnek!

Molnár László

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek