Ne veszítsük el láncainkat!

Egyedi lánchajtás megoldások

2015. július 13., hétfő, 06:00

Címkék: anyagmozgatás görgős lánc hajtástechnika jwis lánchajtás megalife power belt

Géptervezésnél elsődleges szempont a megfelelő hajtás és anyagmozgató rendszer kiválasztása. Manapság rengeteg erőátviteli típus létezik, melyek közül az egyik legköltséghatékonyabb megoldást a lánchajtások biztosítják.

Nemcsak gazdasági szempontból érdemes figyelembe venni ezt a fajta hajtáselemet. A folyamatos, zökkenőmentes üzemeltetéshez ma már elengedhetetlen feltétel egy megbízható, hosszú távú megoldás, melyet az IWIS gyár prémium minőségű felsőkategóriás láncai nyújtanak. Termékeihez három erős márkanév kötődik: JWIS, ELITE és FLEXON, melyek közül a prémium minőséget a JWIS márka jelöli.

A JWIS görgős láncok  átlag feletti élettartammal bírnak, mely kopásállóságának, páratlan pontosságának, illetve meglehetősen magas szakítószilárdságának köszönhető. Minden JWIS láncra jellemző az előfeszítés, melyet ezután rendkívül hatékony kenéssel látnak el. Átlagosan 21%-kal magasabb szakítószilárdsággal rendelkezik az ISO szabványban előírt standardokhoz képest. Olyan közegbe alkalmazható a legsikeresebben, ahol a gyártósor leállása a lánc árának többszörösébe kerülhet.

A Megalife gondozásmentes és konvejor láncok minden olyan területen hasznosíthatók, ahol a telepítés utáni kenés részben, vagy egyáltalán nem lehetséges. Ilyenek a tiszta és száraz környezetek, illetve a nehéz kenési folyosók. A gondozásmentes láncok korrózióállóak a nikkelezett alkatrészeknek köszönhetően. A láncok szállíthatóak száraz, vagy különleges célú kenéssel attól függően, hogy milyen felhasználási területen fogják alkalmazni őket.  

Előnyei:

  • 3m/s-ig kenés nélkül használható a lánc
  • Korrózióálló
  • Élelmiszeripar által engedélyezve
  • -40 foktól +160 fokig kenés nélkül, egyedi kenéssel akár +400 fokig hőálló

A korróziómentes erősített lánc (CR) a kopásállóságot garantáló edzett és erősen ötvözött acélokból áll. Olyan helyen hasznosítható, ahol a láncok az extrém kondíciók ellenére is rugalmasnak és rozsdamentesnek kell maradnia higiéniai, vagy vizuális okokból kifolyólag.

Az akkumulátor szállítóláncok az egyedi, érzékeny áruk könnyed mozgatására jelentenek megoldást. Kialakításuknak köszönhetően könnyen pozícionálhatóak, így akár feleslegessé is tehetik a rendszer állandó megállítását és újraindítását. A görgők készülhetnek edzett acélból, vagy műanyagból. Egyedi igényre az elemek akár ívenfutásra is alkalmasak. Az új kialakításnak köszönhetően (új modell) a lánc dupla teherbírásra is képes.

www.powerbelt.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek