Programozza percek alatt!

Videósorozat könnyíti meg a Motovario frekvenciaváltók beállítását

2018. január 16., kedd, 06:00

Címkék: Chemplex frekvenciaváltó hajtástechnika Motovario

Mit szólna ahhoz, ha minden Motovario frekvenciaváltó mellé adnánk Önnek egy kollégát, aki felparaméterezi, beprogramozza, beállítja a felfutási-lefutási időt? Ráadásul még azt is állítjuk, hogy a készülék ár-érték arányban verhetetlen a piacon. Dupla dinamit! Ez azért elég jól hangzik, igaz?

2018. elejétől érhető el célgépépítő és termelő cégek számára a Motovario frekvenciaváltó-sorozata a Chemplex hajtástechnikai webshopjában (www.chemplex.hu/webshop). A mérnökcsapat gondolt egy merészet: minden egyes frekvenciaváltót segítenek beprogramozni. Már csak azt kellett kitalálni, hogy hogyan. Önnek is könnyebb dolga lenne, ha minden egyes frekvenciaváltó tökéletesen, a saját igényeihez lenne programozva? Szinte mindenki így van ezzel. Végül kitalálták a módját, hogy hogyan lehet Önből is frekvenciaváltó-guru percek alatt: erről kérdeztük Nagy Miklóst, a Chemplex frekvenciaváltó-szakértőjét.

Nagy Miklós: Határidős munkáknál vagy meghibásodásoknál elsődleges szempont az idő. Éles helyzetben mindenki stresszel, szállítási határidők és termékminőségek múlhatnak egy ilyen apró, de lényeges gépelemen. Ügyfeleink többsége a vásárlás után segítséget kért: azzal kerestek fel bennünket, hogy segítsünk nekik a frekvenciaváltó üzembe helyezésében, de legalább az alapvetőbb funkciók gyors elérését magyarázzuk el nekik.

Bonyolultabb ennek a frekvenciaváltónak a kezelése, mint egyéb frekvenciaváltóké?

Nem, egészen egyszerű. De egy új eszköz beépítése, felfedezése jelentős időt vesz igénybe, amit nem nagyon lehet megúszni. Ebben segítenek a weboldalunkon megtalálható videók.

Miért vásárol valaki új frekvenciaváltót, és miért nem a régit cseréli ki, aminek már ismeri a beállítási lehetőségeit?

Egy frekvenciaváltó élettartama hosszú, ha azt megfelelően alkalmazzuk. Termelő cégeknél néhány évente cserélik, ezért általában nincs meg a napi rutinjuk a beállításában, ilyen értelemben a meglévő régi modell új megfelelőjének a beállítása is hasonlóan időigényes munka lenne, hiszen ezeket a termékeket (is) állandóan fejlesztik. Amit valaki öt éve vett és megszokott, arra lehet, hogy ma már rá sem ismernénk. És bármennyire elcsépelt is a fogalom, frekvenciaváltóink ár-érték arányban verhetetlenek.

Mire gondol? Olcsó?

Az olcsóság relatív fogalom. Kinek mi az olcsó? Egy munkájára igényes műszaki szakember inkább azt veszi alapul, hogy a legkisebb készülék is jóval többet tud, mint egy másik gyártó ugyanakkora teljesítményű terméke. Ez többszörös előny: annak, akinek csak motorindításhoz és -megállításhoz kell, nem kell indokolatlanul nagy beruházásban gondolkodnia, ezért találja meg a számítását. Akinek más, komolyabb funkciókra is szüksége van, meglepetten tapasztalja, hogy az alaptípus is elegendő számára, nem kell drágább, nagyobb kivitelt vásárolni, mert ez jóval többet tud az elvárásoknál.

De ezt még fokozhatjuk, mert vannak különlegességeink is: például az IP66-os védettségű frekvenciaváltó, ami védett víz és por bejutása ellen, ráadásul önmagában telepíthető, kapcsolószekrény nélkül, közvetlenül a gép mellé. Ez sokak problémáját oldja meg: pár perc alatt beüzemelheti, és indulhat a munka. Annak, akinek a villanyszerelési költségekkel, az anyagköltségekkel és a ráfordított munkaidővel kell kalkulálnia, ez igen erős érv. Ha utánaszámolunk, hogy mennyit spórolunk rajta, már attól elégedettek leszünk!

Miért ígérik azt, hogy az Önök frekvenciaváltóinak a programozása gyorsabb?

Mert kicseleztük az időt: készítettünk egy videósorozatot, amelyet bárki elérhet a Chemplex YouTube-csatornáján és a honlapunkon (www.chemplex.hu). A filmekben az alapvető beállítási lehetőségeket mutatom meg. A filmeket az ügyfelek kérdései alapján, tehát a felhasználók leggyakrabban felmerülő problémái alapján állítottuk össze. Arra törekszünk, hogy megrendelőink mielőbb kézhez kapják a kívánt gépelemet és azt gyakorlatilag azonnal képesek legyenek a saját igényeikre programozni. Bárki, bármilyen képzettséggel. A szállítószalagtól a gépbikáig bármilyen üzemi igényre. A YouTube-on írja be a keresőbe, hogy Chemplex, és megtalálja a filmeket!

 

A megrendeléstől számítva mennyi időn belül érkezik meg a készülék?

Webáruházunk mindig a friss raktárkészletet mutatja. Tegyen egy próbát! Keresse meg azt a frekvenciaváltót a webáruházban, amelyre a gépének szüksége van. Abban a pillanatban elérhetővé válik az ára és az információ, hogy azonnal szállítható, vagy esetleg annyira speciális, hogy várni kell rá néhány napot. A raktárunk ilyen értelemben egy aranybánya, mert a legkeresettebb termékekből jól fel vagyunk készülve. Kattintson a megrendelésre, és akár másnapra Önné lehet az új frekvenciaváltó. Ha ennél sürgetőbb, akár azonnal, személyesen is átveheti.

Bővebb információért látogassa meg a www.chemplex.hu/frekvenciavalto oldalt! A QR-kód ide vezet.

 

Válasszon frekvenciaváltót!

Motovario LM16 frekvenciaváltó

A Motovario LM16 frekvenciaváltó a sorozat legkisebb modellje. Egyfázisú kivitele 0,18–2,2 kW-ig, a háromfázisú 0,75–11 kW teljesítménytartományban érhető el. Okos minősítést kapott, mert más, hasonló paraméterekkel rendelkező frekvenciaváltókkal szemben már az alaptípus is rendelkezik meglepő tulajdonságokkal: a vektorszabályzás, az ötféle digitális bemenet, a beépített zavarszűrő mellett PID funkciója is van, azaz szivattyús nyomástartás, ami a legtöbb gyártónál szinte kizárólag a nagyobb egységekben fordul elő. Bővebb információért, azonnali árakért látogasson el webáruházunkba.

 

Motovario EM 16 IP20-as frekvenciaváltó

A Motovario EM 16 IP20-as frekvenciaváltója egyfázisú kivitelben 0,37–2,2 kW-ig, háromfázisú változatban 0,75–18,5 kW teljesítményig lát el számos feladatot: vektorszabályzás, hatféle digitális bemenet, két relékimenet, beépített EMI zavarszűrő, PID funkció stb. A maximális védelem érdekében vész-stop funkcióval is el van látva. Bővebb információért látogasson el honlapunkra.

 

Motovario EM 16-os IP66-os frekvenciaváltó

A Motovario forradalmi újdonsága az EM 16-os IP66-os védettségű frekvenciaváltó. Kialakításának köszönhetően vízálló és teljesen zárt, ezért közvetlenül az üzemi környezetbe, a villanymotor mellé, vagy az üzem falára telepíthető, ami hihetetlen módon megkönnyíti a beüzemelését. Az EM16-os frekvenciaváltó választásával megspóroljuk a kapcsolószekrény és a szerelvények költségét, a munkával járó villanyszerelési díjat és a többletidőt. Egyfázisú kivitel 0,37–2,2 kW-ig, háromfázisú kivitel 0,75–11 kW-ig érhetők el. Jellemzői: vektorszabályzás, hatféle digitális bemenet, két relékimenet, beépített EMI zavarszűrő, PID funkció. A maximális védelem érdekében vész-stop funkcióval is el van látva. A további funkciókért töltse le az EM16 katalógusát, vagy ellenőrizze azonnal a készletet és az EM16 háromfázisú frekvenciaváltó árát a Chemplex hajtástechnikai webshopban.

 

 

Motovario AM16-os frekvenciaváltó

A Motovario AM16-os háromfázisú frekvenciaváltója 0,75–90 kW-ig érhető el. Jellemzői: a digitális bemenetek száma 8, PLC funkcióval van bővítve, és Encoder bővítőkártyát kezel. A maximális védelem érdekében vész-stop funkcióval is el van látva. További funkciókért töltse le az AM 16 katalógusát, vagy ellenőrizze azonnal a készletet és az AM16 háromfázisú frekvenciaváltó árát a Chemplex hajtástechnikai webshopban.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek