Új kompakt kialakítású programozható vezérlőegység és kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegység

A Lenze teljessé teszi a sikeres PC-alapú vezérlősorozatát

2016. november 08., kedd, 06:00

Címkék: gépgyártás hajtás hajtástechnika Lenze motor mozgásvezérlő rendszer vezérlés vezérléstechnika vezérlő

A c300 és a p300 típusokkal a Lenze két új programozható vezérlőegységet vitt a piacra, és ezekkel teljessé tette a jelenlegi vezérlősorozatát a már eddig is ismert modern rendszerarchitektúrára alapozva.

A c300 típus szekrénybe építhető kivitel rendelkezik mindazzal, amire az alapvető vezérlőalapú mozgásvezérlés és folyamatvezérlés gyors és egyszerű megvalósításhoz szükség van. Az I/O-modulokkal bővíthető, EtherCAT és CANopen interfészekkel rendelkező, mozgásvezérlésre is képes PLC kategóriájában a legkompaktabb. A p300 típusú kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegység az egyszerű és közepes komplexitású vezérlési és vizualizációs feladatokhoz készült. Mindkét típus esetében egy energiahatékony és nagyon erős ARM Cortex-A8 processzor, 800 MHz órajel mellett, biztosítja a kellő kapacitást a számítások végzéséhez. Ezek a karbantartást nem igénylő készülékek tökéletesen illeszkednek a Lenze portfóliójába. Jellemzőjük az egyszerű kezelhetőség, melynek része az is, hogy a programok és egyéb adatok USB flash memóriaegységre kimenthetőek és tárolhatóak, ezáltal a készülékek különösen gyorsan cserélhetők a cserélhető memóriakártya segítségével.

c300

A strapabíró és kompakt készülékek gyárilag el vannak látva Ethernet- és egy USB-csatlakoztatással. A CANopenhez és az EtherCAT-hoz szolgáló egy-egy interfész szintén integrált, ezáltal a készülékek terepibusz-rendszerek vezérlésére is alkalmasak. A jövőben bővítő modulok alkalmazásával a PROFIBUS és PROFINET hálózatokba való integráció is megoldottá válik. Az adatok és applikációk tárolása egy SD-kártyán történik, miáltal a készülék cseréje gyorsan és egyszerűen történhet. Hogy a nem várt feszültségkimaradás esetén védekezzünk az adatvesztés ellen, a vezérlő rendelkezik egy integrált szünetmentes tápegységgel, valamint 128 kB-nyi saját memóriával. A készülékek sem beépített akkumulátorral, sem a hűtőventilátorral nem rendelkeznek, azaz a vezérlőegységek karbantartásmentesek, ezáltal pedig nagyobb mértékben garantálják a rendszer rendelkezésre állását. Diagnosztikai célra és az egyszerűbb üzembe helyezés érdekében a WEB-interfész révén közvetlenül hozzá lehet férni az összes paraméterhez és a központi naplózáshoz. Az I/O1000 rendszer I/O-moduljai sorba köthetők a c300-as programozható vezérlőegységhez. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen lehet illeszteni az egyéni feladatokhoz. A p300-as kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységet kifejezetten a kedvezőtlen, durva ipari viszonyokra tervezték, rezisztív érintőképernyővel rendelkezik, de rendelhető egyedi igényekhez igazított fóliával ellátott előlappal is. Kezdetben a 10,9 cm-es (4,3"), a 17,8 cm-es (7") és a 26,4 cm-es (10,4") képernyőméretek szerepelnek a kínálatban. Az új vezérlőegységek tökéletesen illeszkednek a Lenze cég egységes vezérlési és vizualizációs koncepciójához.

p300

A Lenze méretre szabható és mégis egységes vezérlőcsaládja és a Lenze automatizálási rendszerei segítségével a gépépítési feladatok úgy oldhatók meg, hogy azok pontosan illeszkedjenek az Önök igényeihez. A Lenze, a mozgásközpontú vezérlés specialistájaként, a kínálatában található programozható vezérlőegységek, illetve kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységek alkalmazásával, az egyszerűtől a legbonyolultabb feladatokig, azonos platformon kínál megoldásokat. A kínálatukban található összes vezérlőegység azonos felépítésű. Az egyes programok átvitele a különböző típusok között is lehetséges, például egy c300 vagy egy p300 típusról néhány lépésben a 3200 C típusú vezérlőegységre vagy a p500 típusú kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységre. Az összes vezérlőtípus alkalmas a Lenze szoftvertermékeinek integrálására, mint például a Lenze FAST technológiai modulok, mely standardizált programmodulok segítségével akár 80%-kal is csökkenthető a programozással töltött idő.

www.lenze.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek