Új mérce a direkt hajtásokban

Bemutatkozott a Sendix 5873 Motor-Line jeladó

2018. július 05., csütörtök, 16:27

Címkék: hajtás hajtásrendszer hajtástechnika hajtástechnológia jeladó Kvalix meghajtó

Az áttétel nélküli meghajtásokat – más néven direkt hajtásokat – a felvonótechnikában használják kis forgási frekvencia melletti nagy forgatónyomatékuk, valamint sima és csendes működésük miatt. Az alkalmazás a felhasznált jeladók felé is speciális követelményeket – rövid vezérlési ciklusok nagy felbontással és megbízhatósággal – támaszt. Pontosan ezek azok a feltételek, amik miatt az optikai Sendix 5873 egyfordulatú jeladók Motor-Line verziója ideális megoldássá vált a direkt hajtásokhoz.

Minden felvonó alapjellemzője kell hogy legyen a magas megbízhatóság és az utazás során érzett komfort. Ehhez kulcsfontosságú a szenzorok átgondolt megválasztása. A Sendix 5873 Motor-Line jeladók pedig mind a megbízhatóság, mind a pontosság szempontjából meggyőzőek.

A központi csavarral és csavaros zárral szerelt kúpos tengely biztosítja a jeladó és a hajtótengely szilárd csatlakozását. A jeladók egy állórészt vagy egy kiegyenlítő tengelykapcsolót és érintő irányú kábelkivezetést tartalmaznak opcionálisan előszerelt csatlakozóval az egyszerű és optimális telepítéshez.

A masszív konstrukció és a robusztus Safety-Lock™ felépítésű csapágyszerkezet adja minden Sendix jeladó pontosságának és megbízhatóságának alapját. Ez a csapágyszerkezet a beépítési hibák, valamint az ütések és a rezgések ellen is védelmet nyújt folyamatos üzemmódban. Ez biztosítja a jeladó hosszú élettartamát és megbízható működését a felvonórendszerekben.

A digitális adatlapokkal szállított jeladók plug-and-play funkciója egyszerű és gyors üzembe helyezést tesz lehetővé. Az abszolút egyfordulatú információnak köszönhetően lehetővé teszik a direkt hajtás rotorpozíciójának meghatározását. Ez azzal a kézzelfogható előnnyel jár, hogy lehetséges a mérőrendszer előre meghatározott pozícióértékek szerinti elhelyezése.

A Sendix 5873 egyfordulatú jeladók kellemes gyorsulást és mozgást biztosítanak a legmagasabb megbízhatóság mellett

Az utazási komfort szempontjából különösen fontos a jeladó pontossága. A Sendix 5873 Motor-Line jeladókat ezen a téren a minőségi vezérlés emeli az átlag fölé. Teljesen digitális BiSS interfészük 21 bites felbontással, vagy 17 bites felbontással és kiegészítésképpen 2048 SinCos periódusokkal fordulatonként biztosítja a legjobb hajtásszabályozást. Az SSi interfésszel rendelkező konverterekhez alternatív termékváltozatok is rendelkezésre állnak.

A BiSS interfész előnyei

A BiSS interfész teljesen digitális kétirányú csatlakozást biztosít az abszolút mérőrendszerek számára. A BiSS tehát tökéletesen alkalmazható rendkívül nagy gyorsulásokkal, állandó fordulatszám-szabályozással és a lehető legjobb pozicionálási pontossággal leírható dinamikus forgórészekhez.

A BiSS interfész nagy előnye a nyílt forráskódú protokoll a szenzorok, inverterek és meghajtók számára, ami többek között nagy sebességet (10 MHz-ig terjedő adatsebesség) és késleltetési kompenzációt biztosít a meghajtórendszer optimális működéséhez. A rendszer összetevőinek kiválasztását nem az interfész kompatibilitása, hanem kizárólag az alkalmazás követelményei szabják meg, ami nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot eredményez.

www.kuebler.com/elevator

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek