A jövőre hangolva

A PROFINET átjáró zökkenőmentesen integrálja az eszköz- és folyamatadatokat

2019. január 19., szombat, 10:57

Címkék: átjáró folyamat folyamatadatok folyamatirányítás folyamatvezérlés ipar 4.0 Pepperl+Fuchs profinet protokoll

A Pepperl+Fuchs új LB PROFINET átjárója az LB távoli I/O rendszereket a PROFINET protokoll világával kapcsolja össze. A végponttól végpontig terjedő kommunikáció a meglévő intelligencia optimális felhasználását is biztosítja a terepen, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy az üzemek meg tudjanak felelni az ipar 4.0 koncepcióban leírt jövőbeli követelményeknek.

2019 elején mutatkozik be a Pepperl+Fuchs új LB PROFINET átjárója, amely nemcsak a hagyományos PROFINET funkciókat tartalmazza, hanem teljes hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott HART eszközhöz. Gyakorlati szempontból ez lehetővé teszi a felhasználók számára a HART segédváltozókhoz való hozzáférést második mérési értékként a folyamatváltozók mellett. Ezenkívül a terepi eszközök diagnosztikai adatai a HART IP-n keresztül olvashatók, jelentősen növelve ezáltal az átláthatóságot és az üzem elérhetőségét. Az új átjáró maximális rugalmasságot biztosít, mivel a különböző protokollok ugyanazon a kábelen keresztül futhatnak (például a PROFINET és a HART IP), és természetesen nagy teljesítményű megoldást jelent: egy teljesen foglalt távoli I/O rendszerhez akár 80 terepi eszköz is csatlakoztatható. Ezek az eszközök időkésleltetés nélkül kommunikálnak.

LB PROFINET átjáró

Maximális biztonság és egyszerű kezelhetőség

Az átjáró egy másik tulajdonsága az intelligens redundancia koncepció. Az integrált kapcsoló a közepes redundancia-protokoll (MRP) alapján mindig biztosítja a hálózat működőképességét. Ha egy útvonal meghibásodik, a gyűrűhálózat újrakonfigurálódik és az adatcsomagokat az alternatív útvonalon keresztül küldi. Mivel az ipari berendezések növekvő hálózatának köszönhetően a nagy adatcsomagok miatt a veszélyek is megnövekedtek, az új PROFINET átjáró az ide vonatkozó biztonsági követelményeknek is megfelel. A kategóriájában a legnagyobbnak számító kijelző szintén fontos termékjellemző és nagyban hozzájárul a Pepperl+Fuchs új átjárójának egyszerű kezelhetőségéhez. Az eszköz állapota és a további diagnosztikai adatok RGB LED-eken keresztül tekinthetők meg.

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek