Adatintegráció az interneten elérhető tárgyainkhoz és az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz

2017. augusztus 03., csütörtök, 16:26

Címkék: adat adatkezelés adatkommunikáció dataFEED OPC Suite Internet of Things ipar 4.0 Softing

A Softing dataFEED OPC Suite új verziója lehetővé teszi az adatok REST protokollokon keresztüli egyszerű és biztonságos átvitelét, valamint támogatja a NoSQL adatbázisokat.

A Softings dataFEED OPC Suite új verziója már REST Connectorral és NoSQL adatbázisok támogatásával is elérhető. A REST Connector, amelynek béta verzióját már az idei HMI szakkiállításon is bemutatták, lehetővé teszi az automatizálási hálózatok adatainak beépítését a REST protokollokat támogató alkalmazásokba. Az adatok különböző forrásokból, például a piacvezető gyártók vezérlőiből - Siemens, Rockwell, Mitsubishi és B&R -, valamint OPC UA vagy OPC Classic szerverekről is származhatnak. Szintén új funkciónak számít a NoSQL adatbázisokhoz - például a MongoDB-hoz - való írásbeli hozzáférés támogatása, így a dataFEED OPC Suite ideálisan alkalmas az interneten eléthető tárgyak és az Ipar 4.0 alkalmazásokhoz. A REST protokollokat különösen a felhőalapú alkalmazásokkal való kommunikációhoz használják, például a Bosch Software Innovations termelésirányítási rendszereként. A NoSQL adatbázisok lehetővé teszik nagy mennyiségű adat nagy teljesítményű feldolgozását, így gyakran a többek között a prediktív karbantartáshoz használható fejlett elemzési módszerek («Big Data Analytics») alapját képezik.

"A termelési adatok hatékony és megbízható rendelkezésre bocsátása kulcsfontosságú az IoT és az Ipar 4.0 alkalmazások sikeres megvalósításához - jelentette ki Andreas Roeck, a Softing Industrial adatintegrációs termékmenedzsere. - A dataFEED OPC Suite széles körű lehetőségeket kínál ügyfeleink és partnereink számára az adatintegráció követelményeinek egyszerű, rugalmas és jövőképes módon történő megvalósítására."

A Softing dataFEED OPC Suite az OPC és az IoT felhőkommunikációs komponensek teljes csomagját ötvözi egyetlen terméken belül. Az integrált REST interfész mellett az MQTT átjáró és az OPC UA támogatás lehetővé teszi a régi és az új vezérlők olyan felhőmegoldásokba történő egyszerű integrálását, mint a Microsoft Azure, vagy az IBM Bluemix. A legkorszerűbb grafikus felhasználói felület az intelligens, gyakorlatorientált alapértelmezett beállításokkal és az intuitív felhasználói útmutatóval megkönnyíti a rendszerintegrációt és könnyű kezelhetőséget biztosít.

www.softing.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek