Csomagolja ki, csatlakoztassa, és már be is kapcsolhatja!

A csatlakozókábel telepítésekor fellépő problémák többsége emberi hibák miatt fordul elő

2020. március 27., péntek, 06:00

Címkék: adatkommunikáció csatlakozás-technika csatlakozó ipari kommunikáció kábel kábelkonfekcionálás kábeltechnológia Stäubli

Mivel a moduláris csatlakozók egyre több csatlakozástípust – többek között jel-, táp-, adat-, pneumatikus és folyadékcsatlakozót – tartalmaznak, egyre nagyobb szakértelemre lehet szükség ügyféloldalról a csatlakozókábel hibátlan kialakításához. A karbantartási költségek minimalizálása és a termelékenység optimalizálása azonban az összeszerelő csapatok létszámának csökkentését és a rendszerek gyors üzembe helyezését feltételezi. E két trend eredőjeként válnak egyre népszerűbbé a készre szerelt moduláris csatlakozórendszerek.

A csatlakozók és a kábelszerelvények telepítése során felmerülő valós ügyfélproblémák megértéséhez elengedhetetlen, hogy elég időt töltsünk a helyszínen az összeszerelő csapattal. A több mint fél évszázados tradícióval rendelkező Stäubli Electrical Connectors értékesítő mérnökei idejük nagy részét az ügyfelek gyáraiban töltik, különösen olyan alkalmazások esetében, amelyek testreszabott moduláris csatlakozómegoldásokat igényelnek. Az adott igények és problémák megértése nemcsak a moduláris, egyedi csatlakozórendszerek kifejlesztésében segít, hanem a szükséges párbeszédet is biztosítja a telepítési folyamat gyors és problémamentes elvégzéséhez.

A csatlakozókábel telepítésekor fellépő problémák többsége emberi hibák miatt fordul elő. Az ilyen hibák a csatlakozók és a berendezések károsodásához vagy a legrosszabb esetekben akár súlyos sérülésekhez vezethetnek, amennyiben ezek a telepítési hibák észrevétlenek maradnak. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az emberi munkavégzésben mindig benne van a hibalehetőség. A hibák legvalószínűbb okai mégis a hiányos képzés, a megfelelő összeszerelési szerszámok hiánya, illetve a nem megfelelő összeszerelési utasítások lehetnek.

A Stäubli CombiTac moduláris csatlakozórendszert úgy tervezték és szerelték össze, hogy kizárja a csatlakozási hibákat. A biztonságos és hibamentes telepítést részletes útmutatók garantálják. Figyelembe véve, hogy a modern moduláris csatlakozórendszerek leszállításával sem fejeződik be 100 százalékosan a telepítés, a készre szerelt CombiTac csatlakozónál még egy lépéssel továbbléptünk.

Igény esetén a kábelek összeszerelését egy szakértői csapat végzi el a Stäubli gyárban. Minden kábelszerelést a pontos vevői előírásoknak megfelelően vagy a kábelszerelés egyik szakértőjével folytatott konzultációt követően készítenek el. Végezetül minden egyes kábelcsatlakozás mechanikai és elektromos teszteken esik át, ami biztosítja a 100%-os funkcionalitást. A Combitac ezután teljesen összeállítva és csatlakoztatásra készen kerül az ügyfélhez.

Az előszerelt CombiTac kábelek elősegítik a termelékenység optimalizálását azáltal, hogy minimálisra csökkentik a karbantartási költségeket, szükségtelenné teszik a képzett összeszerelő csapatokat, abszolút minimumra szorítják le az összeszerelési időt, nem igényelnek speciális szerszámokat, kizárják az összeszerelési hibák lehetőségét, leegyszerűsítik a beszerzési folyamatot, garantálják a biztonságot, ezenkívül a raktározási költségeket is csökkentik.

www.combitac.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek