Egy fix időpont

Kiállítás után, kiállítás előtt: a Hannoverről lemaradt magyar ügyfelek Budapesten találkozhatnak a LAPP újdonságaival

2019. április 23., kedd, 06:00

Címkék: adatkommunikáció csatlakozás-technika csatlakozó Ipar Napjai 2018 kábel kábeltechnológia kommunikáció Lapp Mach-Tech ÖLFLEX® CONNECT

Javában tart az európai vásárdömping: a sikeres Hannover Messe után a kábel-, vezeték-, tömszelence- és kábelcsatlakozó-gyártás, valamint az ipari kábelkonfekciók egyik vezető gyártójának számító LAPP nem kevesebbre vállalkozott, mint megmutatni magát az egy időben megrendezett budapesti MACH-TECH és a linzi SMART Automation Austria szakkiállításokon. A kábelspecialista LAPP idei terveiről Dipl.-Ing. Klemens Dolzer ügyvezető igazgató beszélt a TechMonitornak.

Május 14–17. között ismét megnyitja kapuit Budapesten a MACH-TECH / IPAR NAPJAI vásárkettős. Milyen elvárásokkal utaznak Budapestre?

A vásár ismét remek alkalmat kínál, hogy meglévő ügyfeleinkkel oldott légkörben tudjunk beszélgetni, és a jövendő ügyfeleknek is alkalmat tudunk biztosítani arra, hogy többet megtudjanak a LAPP-ról.

Budapest és a MACH-TECH a LAPP számára fix időponttá vált. Mi teszi különlegessé ezt a rendezvényt, illetve a sikeres évek után a kiállítói oldal szempontjából vannak optimalizálási javaslatok?

Budapest központi elhelyezkedése miatt a vásár sokak számára lehetőséget ad, hogy egyszerűen és gyorsan áttekintést szerezzenek a gépgyártás, automatizálás és berendezésipar újdonságairól. Rövid útvonalak és minden egy helyen, ezek a tulajdonságok jellemzik a budapesti HUNGEXPO vásárterületet. A kiemelt partnerek sokasága különösen jelentős látogatókat vonz, és számunkra ez is fontos. Egy vásár a kollégáimnak remek alkalmat jelent arra, hogy elbeszélgessenek az ügyfelekkel, az érdeklődőkkel, és ott helyben meg tudják mutatni az újdonságnak számító termékeket és megoldásokat. A megkezdett beszélgetéseket aztán rendszerint tovább folytatjuk, és partnereink számára végül valódi értéket teremtünk.

A „dolgok internete” illetve a hálózatba kapcsolt gyártás gyorsabb adatátvitellel jár, amihez megfelelő minőségű kábelekre van szükség. A LAPP pedig komoly bevételnövekedést könyvelhetett el az elmúlt évben. Van-e összefüggés a kettő között, és mi az ön előrejelzése idénre, illetve az elkövetkező két évre?

A gyárcsarnokokban lezajlott forradalom természetesen a mi üzletünkre is hatással van, és előreláthatólag csak pozitív irányban. Hiszen ha mindenki mindenkivel kommunikál, a kapcsolatok száma robbanásszerűen nő. Előrejelzéseket tenni azonban nehéz, különösen a jövőre nézve. A következő két év azonban viszonylag jól látható, hiszen az ipari adatkommunikáció területén éves szinten két számjegyű forgalomnövekedéssel számolunk. Hozzon bármit is a jövő, mi szállítjuk hozzá az infrastruktúrát.

Dipl.-Ing. Klemens Dolzer, a Lapp Group ügyvezető igazgatója

Milyen stratégia mentén működik a vállalat a digitalizálás területén?

A digitalizálás szó eredeti értelmében az analóg értékek digitálissá alakítását jelenti. Digitális folyamatainknak hála, jobban tudunk koncentrálni a vevőink igényeinek kiszolgálására, és jelentősen gyorsabbak és hatékonyabbak leszünk, hogy még több időnk legyen az ügyfeleinkre. Három fő témakört határoztunk meg: digitális ügyféltapasztalat, folyamatautomatizálás és digitális ajánlatok. Céljaink és az ügyfelek elvárásainak megvalósításához országokon átívelő módon dolgozunk együtt különböző projekteken. Reliably connecting the world – a LAPP-nál ezt éljük meg a közös munka során. Ha a digitalizálásról van szó, a középpontban ügyfeleink érdekei állnak. Az ügyfelek sok ezer terméket tudnak online megrendelni, és az általunk kínált kapcsolati megoldásokat maguk tudják konfigurálni. A rendelésekhez az E-Shopunkhoz tartozó OCI-interfészt biztosítunk, valamint az EDI (Electronic Data Interchange) kapcsolat segítségével a rendeléstől a számláig a legkülönfélébb üzleti dokumentumok küldésének lehetőségét. Ügyfeleink a rendeléseiket nagyobbrészt 48 órán belül kézhez kapják. Ez ügyfeleinknek nagy előny, ezért a digitalizációt tovább folytatjuk.

Ön szerint a LAPP számára melyek a különösen döntő iparágak jelenleg?

A vállalat egyik fő célterülete az ipari adatkommunikáció. Ez nem szűkíthető le egyetlen iparágra, hanem valamennyit érinti. Ezért minden iparágra egyformán koncentrálunk, mert ebben látjuk a növekedés lehetőségét. Átfogó termékpalettánknak köszönhetően így nem kell tevékenységünket egy körre korlátozni. Legyen szó belső logisztikáról, szerszámgyártásról, élelmiszer- és italgyártásról vagy vasútépítésről, ügyfeleinkkel közösen egyedi megoldásokat fejlesztünk minden felmerülő problémára.

Foglaljuk össze még egyszer. Hogyan látja a LAPP Hungária 2019. évre kitűzött céljait?

Az ÖLFLEX® CONNECT, Train és Industrial Data Communication területekkel kapcsolatos portfólió bővítésével nagyon elégedettek vagyunk. Az évek óta tartó pozitív irányú fejlődés magáért beszél. Az ausztriai és magyarországi gazdasági helyzet továbbra is stabil, ezért különös elégedettséggel tölt el bennünket az elmúlt évek növekedése. Ez mindenhol jó hangulatot teremt. Természetesen az esetleges beszakadásra is fel vagyunk készülve, mert a gazdasági hírekben minden lehetőség felmerül. Egy dolgot kiemelnék: a LAPP továbbra is remekül van, és tudunk az innovációra koncentrálni. A hosszú távú partneri kapcsolatok és a rendszerszintű megoldások révén azonban szeretnénk további üzleteket kötni.

Találkozzunk 2019. május 14–17. között a MACH-TECH szakkiállításon, az G pavilon 202B standján!

www.lapphungaria.hu


Ölflex DC 100

Az ÖLFLEX® DC 100 terméket eredetileg motorok és berendezések egyenárammal való ellátására fejlesztettük. A vezeték jelenti a LAPP laboratóriumában és az Ilmenaui Műszaki Egyetemen végzett átfogó kutatások első eredményét. Az új ÖLFLEX® DC 100 kialakítása olyan, hogy egyenárammal történő használata során évtizedeket is kibír – hasonlóan a váltóáramra fejlesztett ÖLFLEX® Classic 100 termékünkhöz. A különbségek a szigetelésben vannak, ezenkívül a két vezeték hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A köpeny mindkét esetben PVC-ből van, a feszültségállóságuk is megegyezik. Az egyedüli látható különbség (a köpeny eltávolítása után) az érkódolás másfajta színkiosztása: piros-fehér és zöld-sárga, a 2018 februárjában frissített DIN EN 60445 (VDE 0197) szabvány szerint.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek