Ethernet I/O modulok többprotokollos funkciókkal és M12 tápcsatlakozókkal

Már beépített nyolcutas IO-Link masterrel is

2017. június 05., hétfő, 15:20

Címkék: Ethernet IO-Link ipar 4.0 Pepperl+Fuchs

Új mérce az Ipar 4.0-kompatibilis megoldások számára: a Pepperl+Fuchs új Ethernet I/O moduljai egyetlen készülékben támogatják az összes Ethernet – például PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT – protokollt.

A beépített IO-Link master funkció átfogó diagnosztikát és paraméterezést tesz lehetővé. Az L-kódolt M12 tápcsatlakozó maximum 16 A áramerősséget biztosít és csökkenti a telepítési költségeket. Az integrált logikai funkcióval rendelkező modulok képesek kezelni az autonóm alkalmazásokat, tökéletesen helyettesíteni a vezérlőpaneleket, vagy kizárólag az állapotüzenetekkel foglalkozni. Így módon a terepi buszmodulok az Ipar 4.0-kompatibilis megoldások létrehozását is megalapozzák.

Az EtherNet I/O modulok IO-Link szenzor/aktuátor csatlakozókkal vannak felszerelve, többprotokollos funkcionalitással rendelkeznek és 16 A áramerősséget biztosító M12 tápcsatlakozókat tartalmaznak.

A többprotokollos funkcionalitás lehetővé teszi a szabványosítási folyamatot olyan berendezések esetében is, ahol korábban különféle típusú modulokat használtak. A PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT protokollok közötti váltást egy forgókapcsoló teszi lehetővé. Az integrált webszerver megkönnyíti a letöltéseket és a paraméterezést, ezenkívül diagnosztikai indikátort is tartalmaz.

Az IO-Link-kompatibilis szenzorok és aktuátorok a beépített nyolcutas IO-Link master segítségével csatlakoztathatók, konfigurálhatók és paraméterezhetők. A megoldás legfontosabb előnyei közé tartoznak az átlátható diagnózis és a redundáns adattárolásnak köszönhető egyszerű cserélhetőség.

Az L-kódolt M12 tápcsatlakozó 16 A áramerősséget biztosít, megszüntetve a párhuzamos vezetékezés és tápellátás szükségességét. A robusztus, fémöntvény ház IP65/67/69 védelmi osztályba sorolt és mindössze 200 mm hosszú és 18 mm magas.

Néhány egyszerű programozási elegendő ahhoz, hogy a modulok elvégezzék a decentralizált funkciókat, tehermentesítsék a központi vezérlőpanelt, vagy teljesen ki is váltsák annak működését. A kommunikációs költségek és a reakcióidők csökkennek, míg ezzel párhuzamosan megmarad a központi felügyelet lehetősége. A decentralizált logika korlátozható csupán néhány modulra, miközben a többi a központi vezérlőpanel felügyelete alatt maradhat. Ez lehetővé teszi a központi és az elosztott folyamatprogram közötti kölcsönhatást. 

www.pepperl-fuchs.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek