Hozzáférés a beépített rendszerek teljesítmény-analitikájához

A berendezésgyártók és az üzemeltetők közötti együttműködés emeli a teljesítményszintet

2017. február 20., hétfő, 17:01

Címkék: felhő alapú szolgáltatás felhő-technológia karbantartás Microsoft Azure OEM Rockwell Automation

Az IoT-képes összetevők és gépek sokat javíthatnak a működésen, ha a lényegi információ eljut azokhoz, akik azt a legjobban képesek felhasználni. Az okos gépek építésénél nagy befektetéseket végrehajtó berendezésgyártók azonban gyakran mégsem látnak rá termékeik beépítés utáni használatára és teljesítményére.

A Rockwell Automation nemrég bemutatta új, Microsoft Azure felhő-alapú FactoryTalk Analytics for Machines Cloudhttp://rockwell.lookbookhq.com/factorytalk-analytics-for-machines/asset nevű alkalmazását, amely információval látja el a berendezésgyártókat. A vállalat kiterjesztett információs megoldásokat tartalmazó stratégiájának részeként az alkalmazás hozzáférést biztosít a beépített rendszerek teljesítmény-analitikájához, és ezáltal értékes információkat nyújt a vevők támogatásához. A digitális átalakulást megvalósító gyártók esetében ez a képesség az összekötött technológiákból profitálhat, és segítheti a rugalmasabb rendelkezésre állást és gyártást, miközben csökkenti a fenntartási költségeket.

A gyárak kifinomultsága mára alapvető fontosságúvá tette a specializációt és az együttműködést” - mondta Axel Rodrigues, a Rockwell Automation SaaS/Felhő termékmenedzsere. “A gyártással és karbantartással foglalkozó csapatokra még számos feladat vár. Ha a berendezésgyártók számára – akik úgy ismerik a gépeiket, mint a tenyerüket – lehetővé tesszük, hogy a teljesítmény-analitika révén együttműködő partnerré váljanak, akkor a legértékesebb munkaerő felszabadul, és teljes gépsorok, gyártelepek vagy alkalmazások optimalizálására fókuszálhatnak.

Az OEM-gyártók az általuk kínált gépeket FactoryTalk Cloud Gateway berendezéssel szerelhetik fel, amelyek a beüzemelést követően hozzálátnak az adatgyűjtéshez. A kiválasztott vezérlőkről az adatokat biztonságosan juttatják el a FactoryTalk Cloud alkalmazásig, a berendezésgyártónak, végfelhasználónak pedig csak minimális konfigurációt kell végrehajtania. A berendezésgyártónak ezután az előre elkészített sématáblákon keresztül hozzáférése lesz a valós idejű analitikai adatokhoz és a feldolgozható információhoz.

Ez a felhő-alapú szoftverszolgáltatás (SaaS) a legjobb támogatást biztosítja a berendezésgyártól rendszereihez.  A rendszerek használata így átláthatóvá, teljesítményük, állapotuk, eseményeik és más lényegi tevékenységeik pedig nyomon követhetővé válnak.

Standard megközelítés egészen eddig nem állt a berendezésgyártók rendelkezésére, ha üzemeltető partnereikkel kívántak együttműködni. A Rockwell Automation alkalmazásának segítségével, amely biztonságos információ-hozzáférést tesz lehetővé, a berendezésgyártók olyan testre szabott szolgáltatásokat ajánlhatnak, mint a megelőző karbantartás és képzés, valamint hozzásegíthetik a gyártókat a hatékonyabb működéshez.

www.rockwell.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek