A kábel jövője – a jövő kábele

LAPP Meets Industry: folytatódik a nagy sikerű rendezvénysorozat

2018. április 26., csütörtök, 06:00

Címkék: csatlakozó energialánc ipar 4.0 kábel kábeltechnológia konferencia Lapp ÖLFLEX® CONNECT tömszelence vezetékek

A világon sok minden tűnik egyszerűnek, ami a gyakorlatban mégis sok fejfájást tud okozni. Idetartozik a kábelezés területe is, amely nem tűnik nagy kihívásnak – egészen a rendszer rendellenes működéséig, vagy az első gépleállásig. Mégis jó lett volna beszélni egy szakértővel, és ha alkalmunk nyílik rá, személyesen is kikérni a véleményét?

Felgyorsult világunkban azonban erre egyre kisebb az esély, ezért érdemes megragadni minden alkalmat, amikor személyesen hallgathatjuk meg egy-egy iparág legelismertebb szakértőit, és feltehetjük neki azokat a kérdéseket, amelyek a mindennapi munkánk során felmerülnek. Ha ezt a beszélgetést megspóroljuk, a tapasztalatok szerint az erre fordított idő többszörösét veszítjük el később a gyártórendszereink nem optimális működése következtében.

A konzultációra a szakmai rendezvények, partnertalálkozók kínálják az egyik legjobb alkalmat. A kábel-, vezeték-, tömszelence- és kábelcsatlakozó-gyártás, valamint az ipari kábelkonfekciók egyik vezető gyártója több nagy sikerű hasonló rendezvény után idén igazi szakmai csemegékkel és meglepetésekkel várja az érdeklődőket. Mayer Károly, a LAPP Hungária Kft. értékesítési irodájának vezető‎je beszélt a TechMonitornak a rendezvény előkészületeiről.

Kiknek szól, és mi a célja a Lapp Meets Industry rendezvénysorozat következő állomásának?

Mayer Károly: A korábbi magyarországi Lapp-rendezvényekhez hasonlóan 2018-ban sem marad a szakma „Lapp Meets Industry” néven fémjelzett esemény nélkül. Célja idén sem más, mint hogy a Lapp-csoport 60 éves ipari kábelezéssel kapcsolatos tudástárát a magyar szakmai publikum számára is megnyissuk és közkinccsé tegyük. Olyan know-how-ról van szó, amely szűkebb értelemben a gépgyártás és a berendezésipar, tágabb értelemben azonban az ipar szinte valamennyi szegmensében mélyreható ismereteket jelent a kábelezés és a tartozéktechnika területén.

Szintén célunk, hogy megismertessük partnereinkkel, ügyfeleinkkel a Lapp jövőképét, amelyet ÖLFLEX® CONNECT néven ismerhetett meg a világ az elmúlt években. Szeretnénk önmagukért beszélő gyakorlati példákkal bemutatni, hogy milyen előnyöket jelent a testreszabott, kész kábelszettek, plug & play megoldások alkalmazása az iparágban.

A rendezvény elsősorban azoknak az érdeklődő szakmabelieknek szól, akik az ipari villamos technológia területén mozognak, legyenek bár érintve a gépgyártás területén, technológiai projektekben vagy villamos karbantartásban. Különösen érdekes lesz a szakmai tartalom azok számára, akik energialáncos alkalmazásokkal, energialáncok kábelezésével, de tágabban értelmezve bármilyen szuperflexibilis kábelezési problémákkal néznek szembe nap mint nap. Fontos célcsoportunk még a villamos tervezők világa, különösen az automatizálásban, robotikában mozgó kollégák, akik számára a Lapp újdonságai jelentenek majd hasznos információt.

Milyen szempontok szerint választottátok ki az idei rendezvény fő témaköreit?

Sokéves gyakorlati tapasztalataink szerint az energialáncok kábelezése rengeteg buktatót rejt még a szakmabeli kollégák számára is. Se szeri, se száma olyan megkereséseknek, amelyek hátterében nem teljesen szakszerű lánckábelezés, alkalmazási hiba húzódik meg. Nem elég csúcsminőségű schleppkábeleket használni, azok alkalmazásának vannak fontos szabályai is, amelyek döntő hatással vannak a rendszer élettartamára.

Szintén fontos terület az ipari automatizálásban az ipari Ethernet-hálózatok, intelligens rendszerek terjedése. Az ipar 4.0 koncepció felemlegetése nélkül ma már aligha érhet véget bármilyen szakmai esemény. A Lapp eddig is ismert volt rendkívül átfogó termékkínálatáról, amely a hagyományos kábelezéstől a speciális kábelekig, vezetékekig, ipari busz- és Ethernet-kábelezésig, ipari csatlakozókig, tömszelencékig, védőcsövekig terjed. Az utóbbi időben rengeteg újdonság, portfóliókiegészítés jelent meg az ipari automatizáláshoz kapcsolódóan. Hogy csak egy példát említsünk a rendezvényen is bemutatandó újdonságaink közül: a Lapp immár az ipari switchek területén is kínál megoldásokat, figyelemre méltó minőségi előnyökkel.

Milyen különlegesség várja az vendégeket a rendezvényen?

A megoldásaink prezentációja mellett lehetőséget biztosítunk a bemutatott termékek, megoldások személyes megtekintésére és kipróbálására is. Ez a jól megszokott „házi vásár” jelleggel zajlik, ahol szakértő kollégáink állnak majd a vendégek rendelkezésére. Idén külön öröm, hogy a témakör nemzetközi szakértőit is sikerül előadóként üdvözölnünk a rendezvényünkön. Rolf Haldemann és Frantisek Omasta, az ÖLFLEX® CONNECT témakör nemzetközi szakértői mellett magyar kollégáink is kiveszik a részüket az előadás-sorozatból, így kiváló lehetőség nyílik a személyes kapcsolatok bővítésére, elmélyítésére is.

A Lapp egy meglepetéssel is készül a rendezvényre: Magyarországon elsőként értesülhetnek a szakmai konferencia résztvevői egy Lappal kapcsolatos fontos változásról, erről azonban egyelőre többet nem árulhatunk el. Minderre a Velencei-tó partján, a Velence Resort & Spa hotelben, a Lapptól megszokott színvonalon kerül sor. Aki már járt a rendezvényeinken, az tudja, hogy ez mit jelent.

Hogyan illeszkedik az esemény a Lapp magyarországi stratégiájába?

Az elmúlt évben már hírt adtunk arról, hogy új felállásban, megújult stratégiával működik a Lapp Hungária Kft. Munkánk központjában az az elv áll, hogy szeretnénk az ügyfeleinkkel minél többet személyesen is találkozni, és a Lapp már említett hatalmas know-how-jából kinek-kinek a számára hasznos információkat átvinni. Egy ilyen rendezvény mindkét célkitűzést maximálisan segíti, a vendégeink feladata csupán annyi, hogy időt szakítsanak a maguk számára, és időben regisztráljanak az eseményre.

Milyen konkrétumokat tudhatunk előre a szakmai programról?

Szó lesz az ipari automatizálás területén létrehozott újdonságainkról, és beszélni fogunk az energialánc kábelezésével kapcsolatos kihívásokról, hasznos tippeket és trükköket tervezünk bemutatni a partnereinknek. Azt is bemutatjuk, hogy mit tud a Lapp azok számára kínálni, akik ready-made, azaz készre szerelt megoldásokkal szeretnék csökkenteni a teljes költségüket és a helyszíni szerelés kockázatait. És persze felvillantjuk azokat az újdonságokat, amelyek az utóbbi idők fejlesztései nyomán jelentek meg kínálatunkban.

Mit üzen azoknak, akik még nem tudják, el akarnak-e menni a konferenciára?

Tapasztalataink szerint Magyarországon szinte egyedülálló műfajról van szó: gyakorlatorientált előadások, gyakorlatias előadók és konkrét termékbemutatás teszi a mindennapok szintjén is informatívvá a rendezvényt. Vendégeink mindig nagy aktivitással élnek a személyes konzultáció lehetőségével, amelyek sokszor szakmai tanácsadásban végződnek. Egy szakmailag értékes, kellemes, meglepetésekkel teli napot ígérünk vendégeinknek.

Mit kell tennie annak, aki részt kíván venni a rendezvényen?

Jelentkezni a honlapunkon (www.lapphungaria.hu) lehet. A regisztráció során több kolléga regisztrálására is van lehetőség az adott cégtől, így elegendő, ha egyvalaki elvégzi a regisztrációt, és megadja a többi résztvevő adatait. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Mikor? 2018. május 09. 9:30–16:00

Hol? Velence Resort & Spa, 2481 Velence, Béke u.

 

www.lapphungaria.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek