IP54 plug-and-play IIoT fejlesztőkészlet a Hartingtól

Egyszerűen átalakítható meglévő gyári automatizálási rendszerekhez

2018. december 12., szerda, 16:51

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó fejlesztő felhő felhőalapú szolgáltatás felhőplatform Harting Internet of Things Microsoft Azure RS Components

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), egy globális többcsatornás forgalmazó kereskedelmi márkája bemutatta a HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture) ipari számítógépekhez tervezett, IIoT (tárgyak ipari internete) fejlesztőkészletét.

A HARTING MICA CISS (Connected Industrial Sensor Solution) IIoT készlet (RS cikkszám 176-2224) egy egyszerű plug-and-play rendszer, amely több gép érzékelőbemenetének gyors, digitális állapotfelügyeletét teszi lehetővé. Ez az első IP 54 védelmet kínáló plug-and-play IIoT-fejlesztőkészlet, ami alkalmassá teszi a hosszú távú használatra gyári automatizálási környezetekben, prototípuskészítési és kiértékelési feladatokhoz.

A többek között fizikai hőmérséklet- és rezgésmérést alkalmazó digitális állapotfelügyelet hatékony módot kínál a gépek és a teljes üzem működésének és állapotának folyamatos nyomon követésére, valamint javítására. Lehetővé teszi a gépek működésében bekövetkező változások felismerését, és az ilyen esetekben szükséges műveletek elvégzését. Ugyanakkor költséges megoldás lehet megfelelő felügyeleti berendezések beépítése meglévő ipari rendszerekbe.

A Bosch Connected Devices and Solutions és a HARTING Technology Group közös munkájával kifejlesztett MICA CISS ipari IIoT készlet egy a Bosch által készített többérzékelős CISS egységből és egy MICA számítógépből áll. A szoftver elindításához csak néhány egyszerű lépés szükséges, így az érzékelőadatok begyűjtése szinte azonnali.

A kompakt, IP54 besorolású CISS érzékelőegység bármilyen felületre rögzíthető, és nyolc fizikai paramétert képes mérni: hőmérsékletet, páratartalmat, rezgést, helyzetváltozást, nyomást, fényt, mágneses mezőt és hangokat. Az IP67 védelmi besorolású MICA számítógép közvetlenül, vezérlőszekrény nélkül felszerelhető az adott gép mellé. A MICA az iparágban szabványosnak számító csatlakozókkal csatlakoztatható az érzékelőegységhez és a helyi hálózathoz.

Az érzékelőadatok megjelenítése MQTT formátumban történik a beépített, böngészőalapú vezérlőpulton keresztül. Az adatok bármilyen informatikai rendszeren vagy IoT-platformon elemezhetők és tárolhatók. A Microsoft Azure Cloud átjáró előre telepítve és konfigurálva van a NodeRed használatával.

A működési környezettől függően az RS számos lehetőséget kínál a MICA CISS IIoT készlet tápellátásának biztosításához. Asztali tápegységhez hozzáféréssel rendelkező mérnököknek csak egy egyszerű M8 A-kódolású tápkábelt kell vásárolniuk (RS cikkszám 111-3557); a vezetékezési útmutatót a fejlesztőkészlet tartalmazza. Ha nem áll rendelkezésre asztali tápellátás, Etherneten keresztüli áramellátást támogató (PoE), dugasszal ellátott tápegység (RS cikkszám 765-3345, több régióhoz megfelelő) és egy RJ45 Ethernet-kábel (RS cikkszám 843-6511) szükséges. 48 V-os áramforrással dolgozó gyári mérnökök számára egy DC/DC PoE-kompatibilis ipari elosztó (RS cikkszám 843-9190) beszerzése szükséges.

A HARTING MICA CISS IIoT készletet az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

Az ISOBUS sorozathoz tartozó kábelcsatlakozó aljzatok fő alkalmazási területét a mezőgazdasági és erdészeti járművek alkotják, mivel a terméksor az ISO 11783-2 előírásoknak megfelelő, szabványos csatlakoztatást biztosít. A szabvány meghatározza a mezőgazdasági, erdészeti, illetve egyéb munkagépek és a hozzájuk tartozó munkaeszközök (legyenek azok akár felszereltek, fél-felszereltek, vontatottak vagy önműködőek) vezérlésében, valamint az azok közötti kommunikáció során használt 250 kbit/s-os soros adathálózatban alkalmazható, sodort, nem árnyékolt, négy eres kábel fizikai rétegét.

A kilenc pólusú, kábelre szerelt, kör alakú csatlakozó sorozat egyik lényeges jellemzője a kétméretű 8 db tápérintkezővel 6, 10 és 16 mm2-es vezetékmérethez. A sorozathoz tartozó, gyors és biztonságos összeszerelést lehetővé tevő kábelcsatlakozó változatok terepi eszközöket és felülfröccsöntött kábelszerelvényeket is tartalmaznak. Besorolásának köszönhetően 24 V-os működéshez is megfelelő, ezenkívül a sorozat az IP67 és IP69K víz és por behatolásával szembeni védettséget leíró kategóriáknak is megfelel. A sorozat teljessé tételéhez az RS porvédő sapkák széles választékát is kínálja.

Az Amphenol kör alakú csatlakozóinak ISOBUS sorozatát az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek