Kompakt csúszógyűrű akár 50 mm-es átmenő csőtengellyel általános gépiparhoz

2021. november 25., csütörtök, 06:00

Címkék: célgépek csomagolástechnika csomagolóipar csúszóelem gépgyártás gépipar Kvalix

A csúszógyűrűket mindenhol használják – például az általános gépiparban, a gyárautomatizálásban, a mobil automatizálásban, a forgóajtókban, a töltőüzemekben, a csomagolóiparban és a szélerőművekben –, ahol villamos energiát, jeleket és adatokat kell továbbítani egy álló platformról egy forgó platformra. A Kübler csúszógyűrű-portfóliója most az általános gépiparban történő használatra különösen alkalmas SR130 modellel bővült.

A Kübler ezzel az innovációval a szabványos vagy közel szabványos csúszógyűrűk és a speciális alkalmazásokhoz testreszabott nagy csúszógyűrűk közötti rést hidalta át. A Küblernek sikerült a mindössze 130 mm-es külső átmérő mellé egy akár 50 mm-es csőtengelyt integrálnia a konstrukcióban. A hasonló csúszógyűrűs megoldásokat az általános gépiparban, illetve az eszterga- és szerelőplatformokban alkalmazzák. A gyártó azonban az ellenőrző berendezések, valamint a töltő- és csomagolóipar terén is lát komoly felhasználási lehetőségeket. Az összes többi Kübler csúszógyűrűhöz hasonlóan az új SR130 modellt is nagy megbízhatóság, valamint hosszú élettartam jellemzi a villamos áram, a jelek és az adatok átvitele terén.

Kübler SR130 csúszógyűrű 130 mm átmérővel és maximum 50 mm-es folyamatos csőtengellyel

További előny a nagy tengelyekre történő egyszerű szerelhetőség, valamint az elegendő hely a levegő és folyadékok átvezetéséhez. A moduláris felépítésű kompakt kialakítás nagyon rugalmas adaptációt tesz lehetővé. A Kübler jeladókkal történő opcionális kombinálás révén egy csúszógyűrűrendszer hozható létre az átviteli és méréstechnikai feladatok széles skálájához. Az SR130 csúszógyűrű rugalmas használatát további műszaki jellemzők is segítik: akár 100 Mbit/mp (érintkező) és 1 Gbit/mp (érintésmentes) adatátviteli sebesség, analóg jelek és villamos terhelés átvitelére (akár 25 A / 750 V AC/DC) is alkalmas kivitel.

www.kuebler.com

Magyarországi forgalmazó:

Kvalix Automatika Kft.

1044 Budapest, Íves út 10.

info@kvalix.hu

www.kvalix.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek