Mobil, többprotokollos interfészt mutat be a Softing terepi eszközök konfigurációjához

2018. április 23., hétfő, 18:11

Címkék: buszrendszer fieldbusz HART kommunikáció protokoll Softing

A mobiLink 2018. április 1-i bevezetésével a Softing vált az első olyan vállalattá, amely egyetlen interfésszel nyújt hozzáférést a folyamatautomatizálás legfontosabb protokolljaihoz (HART, Foundation Fieldbus és PROFIBUS PA) A mobiLink USB- vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikál és az üzembe helyezéshez és a karbantartáshoz tökéletesen összekapcsolható a számítógépekkel.

A Softing mobiLink megoldása leegyszerűsíti a terepi eszközökhöz történő mobil hozzáférést a feldolgozóparban  dolgozó rendszergazdák, rendszerintegrátorok, eszközfejlesztők és más felhasználók számára. A megfelelő szoftverrel, pl. a Softing Communication Configuratorával kombinálva konfigurációra, üzembe helyezésre, diagnosztikára és monitorozásra alkalmas. A mobiLink támogatja az FDT keretalkalmazásokat és a legelterjedtebb mérnöki eszközöket. Lehetővé teszi a HART és Foundation Fieldbus eszközökhöz, például távadókhoz vagy szelepekhez történő hozzáférést. A PROFIBUS PA eszközök elérése 2018. július 1. után válik lehetővé.

«A múltban az ügyfeleknek minden protokollhoz el kellett sajátítaniuk egy-egy interfész használatát - jelentette ki Thomas Hilz, a Softing Industrial marketing programvezetője. - A mobiLink által a Softing az első olyan vállalat, amely három protokollhoz nyújt hozzáférést egyetlen eszközzel. A mobiLinknek köszönhetően ügyfeleink a lehető legnagyobb rugalmasság és mobilitás mellett érhetik el terepi eszközeiket és számos konfigurációs feladatot képesek elvégezni.»

Az akkumulátorral működtetett, rendkívül robusztus mobiLink robbanásveszélyes zónákban is használhatóak. Bluetooth-on keresztül kommunikál a számítógépekkel, az okostelefonokkal és tabletekkel, ezenkívül egy USB-interfésszel is rendelkezik bench host üzemmódhoz.

Látogasson el hozzánk az Achema szakkiállításon 2018. június 11-15. között: 11.0 csarnok, C43 stand (PROFIBUS & PROFINET nemzetközi pavilon) és 11.0 csarnok, E44 stand (Fieldcomm Group pavilon).

www.softing.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek